Sezon grzewczy, czyli podgrzewane manetki vs maty
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Sezon grzewczy, czyli podgrzewane manetki vs maty
Czołem, jadąc dziś wczesnym rankiem na mojej kurtce i szybce osiadł żywy lód, a letnie Tschule nie są stworzone do takich warunków. Na lód niewiele poradzę, lecz dziś po powrocie odpaliłem neta w poszukiwaniu jakiegoś ogrzewania na moje dłonie, są dostępne całe manetki oraz folie grzewcze. Co wybrać i jakiej sprawdzonej firmy? Sposób montażu wymaga ściągnięcia gum i podłączenia w obu przypadkach, więc montaż nie będzie problemem, szukam dobrego i trwałego rozwiązania, a wybór jest spory i muszę się jakoś odnaleźć.
Ostatnio edytowano 28/10/2014, 16:17 przez SpeedyGonzales, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Manetki. ALbo, jesli ma byc bardzo trwale -> http://www.coolride.de/en/Shop/Grip-Hea ... ndard.html
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Fajne rozwiązanie, manety seria a ingerencja tylko wkładem w kierownicę, tego nie wiedziałem dzięki.
-
Po pierwsze nie napisałeś że usuwasz i dlaczego więc dodałem ponownie, widzę że Cię jara ironia ale w tym momencie to brak Twojego uzasadnienia skutkował drugą ankietą, więc nie do mnie pretensje.
Po drugie dla mnie wnosi, poza tym to dwa kliknięcia i problemie. Gdym założył temat na jakimś forum militarnym dodając ankietę "co lepsze do zabijania separatystów, M16A1 vs AK47M" i ktoś by ankietę usunął również nie byłoby dla mnie to zrozumiałe.
Po trzecie z wielu forum o tematyce motocyklowej wybrałem ścigacz pl, ponieważ uznałem że jest najbliższe moim poglądom, a tu nagle cenzura jak w represyjnym stanie wojennym. Pozostaje przeprosić za kłopot, że założyłem temat licząc na podpowiedzi bardziej doświadczonych kolegów.
Po drugie dla mnie wnosi, poza tym to dwa kliknięcia i problemie. Gdym założył temat na jakimś forum militarnym dodając ankietę "co lepsze do zabijania separatystów, M16A1 vs AK47M" i ktoś by ankietę usunął również nie byłoby dla mnie to zrozumiałe.
Po trzecie z wielu forum o tematyce motocyklowej wybrałem ścigacz pl, ponieważ uznałem że jest najbliższe moim poglądom, a tu nagle cenzura jak w represyjnym stanie wojennym. Pozostaje przeprosić za kłopot, że założyłem temat licząc na podpowiedzi bardziej doświadczonych kolegów.
-
To rozwiązanie co podał Fugu jest ciekawe. Ale czy warte tych pieniędzy? Za połowę tej ceny kupisz grzane manety oxforda które sprawdzają się bardzo dobrze. Kilku ziomków miało tej firmy i sobie chwalili. Jak manety nie pomogą to kup mufki
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Jak ma byc tanio, to mozna tez poprosic babcie o wydzierganie rekawiczek - najlepiej rozowych. A jak jeszcze wlozysz do nich drut oporowy to bedziesz mial ogrzewanie.
Alternatywnie do kupienia: http://allegro.pl/rekawice-podgrzewane- ... 20133.html ; http://allegro.pl/klan-rekawice-ogrzewa ... 85820.html
Przy hobby, ktore z zalozenia jest drogie (mnie w tym roku kazdy przejechany kilometr kosztowal > 10 PLN) stwierdzenie "czy warte tych pieniedzy" jest co najmniej interesujace.
Ostatecznie kazdy musi sam ocenic, co chce i na co go stac. Dla mnie brak widocznych kabli, mozliwosc uzywania dowolnego osprzetu i duza pojemnosc cieplna tego rozwiazania sa argumentem"za".
PS. Zeby nie bylo ze "kazda sroczka ...." - nie mam ogrzewania manetek.
Alternatywnie do kupienia: http://allegro.pl/rekawice-podgrzewane- ... 20133.html ; http://allegro.pl/klan-rekawice-ogrzewa ... 85820.html
Przy hobby, ktore z zalozenia jest drogie (mnie w tym roku kazdy przejechany kilometr kosztowal > 10 PLN) stwierdzenie "czy warte tych pieniedzy" jest co najmniej interesujace.
Ostatecznie kazdy musi sam ocenic, co chce i na co go stac. Dla mnie brak widocznych kabli, mozliwosc uzywania dowolnego osprzetu i duza pojemnosc cieplna tego rozwiazania sa argumentem"za".
PS. Zeby nie bylo ze "kazda sroczka ...." - nie mam ogrzewania manetek.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Według mnie rozwiązanie które podał Fugu jest najlepsze. Przede wszystkim- nie pogrubia nam manetek co ma duże znaczenie w kwestii czucia motocykla (według mnie). Po drugie zakładamy jakie manetki chcemy. Po trzecie- rzeczywiście mniej kabli wkoło kierownicy (a konkretniej jej końcówek).
Tylko zastanawia mnie jedna rzecz- jak poprowadzić te kable wewnątrz skoro kierownice są pełne?
Tylko zastanawia mnie jedna rzecz- jak poprowadzić te kable wewnątrz skoro kierownice są pełne?
-
kravec - Administrator
Fugu może i jest to droga pasja ale to nie znaczy że trzeba mieć wszystko co najdroższe i nie można zaoszczędzić kilku groszy na dodatkach. Akurat w tym przypadku duży wpływ mają indywidualne upodobania a także typ motocykla w jakim mamy to zastosować. Dla mnie nie jest to rozwiązanie warte dodatkowe 200zł. Jednemu będą przeszkadzały dodatkowe kabelki, drugiemu nie. Każde rozwiązanie ma jakieś plusy i minusy. Kravec są modele manetek których grubość odbiega od serii nieznacznie.
Mam u siebie, jeździłem kilkoma moto które miały i po prostu bazując na własnych doświadczeniach mogę polecić takie rozwiązanie.
Mam u siebie, jeździłem kilkoma moto które miały i po prostu bazując na własnych doświadczeniach mogę polecić takie rozwiązanie.
-
kravec napisał(a):Tylko zastanawia mnie jedna rzecz- jak poprowadzić te kable wewnątrz skoro kierownice są pełne?
Od kiedy? Kierownice to (wygiete) rurki.
Przyklad instalacji:
http://www.triumphbikes.de/coolride-gri ... ll-xb.html
Landryss25 napisał(a):Dla mnie nie jest to rozwiązanie warte dodatkowe 200zł.
Zacytuje
Landryss25 napisał(a):,,De gustibus non est disputandum"
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Czy nie o tym napisałem?
Landryss25 napisał(a):Akurat w tym przypadku duży wpływ mają indywidualne upodobania...
-
jesli chcesz sie czegos dowiedziec to licz na opinie a nie na wyniki ankiety, w ktora ktos klepnie "bo moze"
a co do usuniecia ankiety to przeciez sama nie zniknela tylko wywalil ja ktos z administracji, prawda?
a co do usuniecia ankiety to przeciez sama nie zniknela tylko wywalil ja ktos z administracji, prawda?
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
Kravec patrzyłem w instrukcję tego jak to założyć, bo tez dokładnie to samo pytanie mnie dręczyło i niestety kable ciągnie się wewnątrz kierownicy i wierci się otwór aż 8mm, dla mnie to przegięcie, pomysł fajny ale ten otwór 8mm...
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Odnośnie wkładu do kierownicy to chyba będzie problem, mam tam ciasno gdyż kiera to dwie oddzielne rurki przykręcone do sztycy, to byłoby najtrwalsze chyba rozwiązanie więc poszukam bliskich wymiarów . Rękawice spoko pomysł, martwi mnie jedynie częstotliwość zmiany baterii. Oxford ten co produkuje tankbagi i inne? Looknę sobie, do zmiany manetki można się przyzwyczaić;-) Leff no właśnie to nie takie oczywiste, parę razy dodały mi się podwójne komentarze które usuwałem, więc myślałem że to błąd systemowy. No i wystarczało by jedno zdanie uzasadniającej notki i każdy zadowolony;-)
-
kravec napisał(a):Bo osłabia to kierę.
Wiercisz w miejscu w ktorym kiera jest bez obciazen.
SpeedyGonzales napisał(a):Rękawice spoko pomysł, martwi mnie jedynie częstotliwość zmiany baterii.
Klan produkuje podlaczane do instalacji 12V moto.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Fugu napisał(a):Wiercisz w miejscu w ktorym kiera jest bez obciazen.
Niby tak- rozumiem że między 2 mocowaniami, jednak wydaje mi się że to może mieć wpływ na jej wytrzymałość i przenoszenie sił. 8mm to jednak dużo.
-
kravec - Administrator
1.) Dziura znajduje sie w bezposrednio nad osia w ktorej kierownica sie kreci. Tam nie ma zadnego obciazenia.
2.) W sportach (czyli sprzecie ktory z definicji jest traktowany bardziej brutalnie niz turystyk) nie ma tej czesci kierownicy - najwyrazniej nie jest nikomu do niczego potrzebna.
2.) W sportach (czyli sprzecie ktory z definicji jest traktowany bardziej brutalnie niz turystyk) nie ma tej czesci kierownicy - najwyrazniej nie jest nikomu do niczego potrzebna.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości