przelewanie sie z gaznika pod lekkim kÄ…tem 125 2t motocross
• Strona 1 z 1
przelewanie sie z gaznika pod lekkim kÄ…tem 125 2t motocross
witam, ostatnio kupilem yamahe yz 125
i jedyne co to "denerwuje" mnie przelewanie sie z gaznika.
mialem kiedys innego 2t i z gaziora przelewalo sie jak byl pod katem 45* .
a w tej wystarczy lekko pochylic.
np ja sobie stoje od lewej strony crossa i mam jÄ… przechylonÄ… troche w mojÄ… strone tak co stoje sobie oparty lokciam o siedzeniei i zerkam na dyfuzor co na nim pisze a tu co? paliwo leje mi sie po butach hehe .
i tak sobie mysle czy nie przelewa sie np przy ostrych zakretach czy scinaniu zakretow itd itp..
i nie da sie cos z tym zrobic? bo jak zalicze glebe to pierwsze co to musze zakrecic kranik bo w moment nie ma paliwa..
pozdro !! co z tym zrobic!!
i jedyne co to "denerwuje" mnie przelewanie sie z gaznika.
mialem kiedys innego 2t i z gaziora przelewalo sie jak byl pod katem 45* .
a w tej wystarczy lekko pochylic.
np ja sobie stoje od lewej strony crossa i mam jÄ… przechylonÄ… troche w mojÄ… strone tak co stoje sobie oparty lokciam o siedzeniei i zerkam na dyfuzor co na nim pisze a tu co? paliwo leje mi sie po butach hehe .
i tak sobie mysle czy nie przelewa sie np przy ostrych zakretach czy scinaniu zakretow itd itp..
i nie da sie cos z tym zrobic? bo jak zalicze glebe to pierwsze co to musze zakrecic kranik bo w moment nie ma paliwa..
pozdro !! co z tym zrobic!!
- gerdeliusz
- Świeżak
przy glebie ma się wylewać paliwo wężykami, skoro się przelewa przy lekkim przechyleniu można wnioskować że masz za wysoki poziom paliwa w gaźniku więc opcje są takie: dziurawy pływak (prędzej takie coś dzieje się w motorynkach i tego typu sprzętach), uszkodzony zaworek zamykający dopływ paliwa, ktoś się bawił poziomem i źle go ustawił
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
- gerdeliusz
- Świeżak
nie pobawić tylko sprawdzić iglicę jeśli wymaga wymienić, jeśli jest ok to znaczy że pływak jest za wysoko więc trzeba będzie go ustawić tak jak książka pisze 

-
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Paliwo ucieka nie z baku tylko z gaźnika i tam ma uciekać, jeśli jest taka potrzeba, w korkach wystarcza zwykły wężyk odprowadzony w specjalny plastik(ktm) lub w dziurę pod kierownicą
-
jak z gaźnika to za wysoki poziom pływaka, chyba że jak stoi moto w pionie i tez potrafi ciec -to moze byc padniety zaworek, albo przypchany czyms
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości