[Aktualności] Policjant mierzy z broni w motocyklistę
Chłopaki (mocykliści) grubo przegieli, to jest droga publiczna. Popieram policjantów i rozumiem dlaczego się tak wkurzyli. Najlepszym i właściwym kometarzem dającym do myślenia i zrozumienia policjantów byłby filmik z wypadkiem motocyklisty.<br><hr>Karol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale dopiero po włączeniu sygnałów , dopóki tego nie zrobią łamią prawo <br><hr>jozinKomentatorzy napisał(a):Ja bym się nie zatrzymał, bo pomyślałbym że to pajace w przebraniu, nawet nie włączyli świateł ostrzegawczych ani nie było blatu z napisem "policja", więc o co kaman? sami jeżdżą jak debile wyprzedzając na podwójnej ciągłej, przekraczając prędkość w terenie zabudowanym i na dodatek nie włączają świateł... ch#j wie kto to Cię zatrzymuje...<br><hr>Rayden<br>Komentatorzy napisał(a):nie zapominaj, że w przypadku interwencji a taka sytuacja miała tu miejsce, mają prawo nie stosować się do wielu przepisów...<br><hr>djabeu<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Naoglądali się amerykańskich nagrań policyjnych i gwiazdorzą
Nie przesadzałbym z tym, że motocykliści jechali jakoś wyjątkowo szybko patrząc po tym, jak szybko ich oplem wyprzedzili.<br><hr>JA

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na miejscu bohatera filmu złożył bym doniesienie do prokuratury. Pan policjant chyba nie zna swoich obowiązków. Jeżeli nawet motocykliści stworzyli zagrożenie życia lub popełnili przestępstwo - to dlaczego nie zostali zatrzymani.Komentatorzy napisał(a):Ja bym się nie zatrzymał, bo pomyślałbym że to pajace w przebraniu, nawet nie włączyli świateł ostrzegawczych ani nie było blatu z napisem "policja", więc o co kaman? sami jeżdżą jak debile wyprzedzając na podwójnej ciągłej, przekraczając prędkość w terenie zabudowanym i na dodatek nie włączają świateł... ch#j wie kto to Cię zatrzymuje...<br><hr>Rayden<br>
Oczywiście nie piszemy o wykroczeniach które dokonali motocykliści - bo tu trudno dyskutować, chociaż nie widać aby motocyklista z kamerą popełnił jakieś wykroczenie.
Powtarzam to od dawna nasi Policjanci to przypadkowe osoby którzy działają nie według prawa i procedur tylko wg zasady do boju a potem dorabianie do tego papierów<br><hr>motorek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
powinna być sporządzona notatka służbowa z tego zdarzenia - w którym powinno być szczegółowy opis użycia broni. Użycie broni następuje w chwili wyjęcia broni z kabury i jest szczegółowe opisane w ustawie o policji kiedy może to nastąpić. W tym wypadku było to bezprawne użycie broni.Komentatorzy napisał(a):Ja bym się nie zatrzymał, bo pomyślałbym że to pajace w przebraniu, nawet nie włączyli świateł ostrzegawczych ani nie było blatu z napisem "policja", więc o co kaman? sami jeżdżą jak debile wyprzedzając na podwójnej ciągłej, przekraczając prędkość w terenie zabudowanym i na dodatek nie włączają świateł... ch#j wie kto to Cię zatrzymuje...<br><hr>Rayden<br>Komentatorzy napisał(a):Na miejscu bohatera filmu złożył bym doniesienie do prokuratury. Pan policjant chyba nie zna swoich obowiązków. Jeżeli nawet motocykliści stworzyli zagrożenie życia lub popełnili przestępstwo - to dlaczego nie zostali zatrzymani.
Oczywiście nie piszemy o wykroczeniach które dokonali motocykliści - bo tu trudno dyskutować, chociaż nie widać aby motocyklista z kamerą popełnił jakieś wykroczenie.
Powtarzam to od dawna nasi Policjanci to przypadkowe osoby którzy działają nie według prawa i procedur tylko wg zasady do boju a potem dorabianie do tego papierów<br><hr>motorek<br>
Chyba sobie kupie kamerę i będę jej używał bo jak widać może się przydać <br><hr>motorek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie rozumiem pana komentującego. Ci kolesie na motorach jechali z prędkością około 150 km/h wyprzedzając wszystkich nawet na podwójnych ciągłych nie patrząc nawet czy ktoś jedzie z naprzeciwka. Stworzyli duże zagrożenie dla innych kierujących. Może ktoś się wybrał na wycieczkę z rodziną i chce spokojnie i bezpiecznie dojechać do domu. Druga sprawa jak panowie policjanci którzy gonią motocyklistów mieli jechać? Żeby ich wyprzedzić chyba logiczną (przynajmniej dla mnie) sprawą jest że musieli jechać szybciej. Po trzecie myślę że to nie gwiazdorzenie tylko danie do zrozumienia że to nie żarty ponieważ dużo motocyklistów ucieka przed policją. I na koniec po czwarte jeśli policja naoglądała się filmów to czego naoglądali się motocykliści?<br><hr>DomelKomentatorzy napisał(a):Naoglądali się amerykańskich nagrań policyjnych i gwiazdorząNie przesadzałbym z tym, że motocykliści jechali jakoś wyjątkowo szybko patrząc po tym, jak szybko ich oplem wyprzedzili.<br><hr>JA<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jakby wyjął pałkę to też byś się tak rzucał? Nie padł ani jeden strzał a komentujesz jakby próbowali kogoś zabić. Jeśli się coś wykorzystuje to znaczy że tego się używa pistolet służy do strzelania a nie do pokazania go komuś więc nie ma mowy o żadnym użyciu środków przymusu.<br><hr>DomelKomentatorzy napisał(a):Niewiadomo, co działo się wcześniej, tj. być może motocykliści nie zatrzymali się do kontroli i to był pościg. Po nagraniu widać, że moto przepisowo nie jechały, więc to już daje do myślenia. Jeśli policjant podjął decyzję o wyjęciu broni, to najwyraźniej miał podstawy, czyli poczuł się zagrożony. Jeśli tak, to słusznie. Droga publiczna to nie GTA czy tor wyścigowy, a wielu o tym nie chce pamiętać. Swoim zachowaniem psują wizerunek całej braci motocyklowej i należy potępiać takie popisy. <br><hr>Pabblo<br>Komentatorzy napisał(a):Jak by nie było pewne przepisy w policji są... to jest wykorzystanie środków przymusu bezpośredniego bez ostrzeżenia. Prokurator będzie miał wyżerkę...<br><hr>Mundurowy<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Już widzę jak byś się nie zatrzymał cwaniaczki zza monitora. Co do lamp i napis to nie jesteś w stanie tego stwierdzić bo nie da się tego zauważyć na filmie a poza tym był sygnał dźwiękowy i to wystarczy. Jedno pytanie mam jeszcze. Jak mają jeździć żeby zatrzymać takich debili na motorach bo jadąc 50 km/h raczej nie są w stanie tego zrobić.<br><hr>DomelKomentatorzy napisał(a):Ja bym się nie zatrzymał, bo pomyślałbym że to pajace w przebraniu, nawet nie włączyli świateł ostrzegawczych ani nie było blatu z napisem "policja", więc o co kaman? sami jeżdżą jak debile wyprzedzając na podwójnej ciągłej, przekraczając prędkość w terenie zabudowanym i na dodatek nie włączają świateł... ch#j wie kto to Cię zatrzymuje...<br><hr>Rayden<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"Broń palną można wykorzystać w przypadku konieczności podjęcia co najmniej jednego
z następujących działań:
1) zatrzymanie pojazdu, jeżeli jego działanie zagraża życiu lub zdrowiu policjanta lub innej
osoby lub stwarza zagrożenie dla ważnych obiektów, urządzeń lub obszarów;"
Czy ktoś spróbuje mi wmówić, że motocykliści z nagrania NIE stwarzali zagrożenia życia?<br><hr>Supermotard
z następujących działań:
1) zatrzymanie pojazdu, jeżeli jego działanie zagraża życiu lub zdrowiu policjanta lub innej
Czy ktoś spróbuje mi wmówić, że motocykliści z nagrania NIE stwarzali zagrożenia życia?<br><hr>Supermotard
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po pierwsze co robia tu gości popierający takie działanie ze strony milicji?? Po drugie wszystko by było OK gdyby sytuacja miała miejsce w Niemczech, UK czy innym cywilizowanym kraju gdzie Policjant jest doskonale wyszkolony i dokładnie wie kiedy trzeba wyjąc broń a nie a polskiej republice bananowej gdzie albo koleś im ucieknie i nawet za nim nie ruszą albo koleś nawet nie myślący o ucieczce dostanie kulkę i później dorobi sie do tego papiery (jak ktos mądrze wcześniej zauważył) bo jak polski milicjant cos komuś naszkodzi to wszystko idzie płazem, ale jak ucieknie im jeden motocyklista to wielki halo, bo przeciez możnabyło go odstrzelic. Może niektórzy pamiętają sytuacje z Mielca sprzed kilku lat... mam jeszcze kilka mocnych przykładów ale ryzykowałbym konfliktem z prawem w tym milicyjnym państwie. Dobranoc<br><hr>Stephun
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak na takie motorki i niezatłoczoną drogę to goście jechali dość spokojnie i raczej ostrożnie
W końcu ewentualny wypadek jest groźny głównie dla motocyklisty.
Takie samo zagrożenie stwarzają dziesiątki kierowców których widzę codziennie w drodze do pracy z komórkami przy uchu zajmujący się wszystkim tylko nie uwagą na tym co dzieje się na drodze (raz mi nawet taki wyjechał z podporządkowanej jak jechałem autem, odbiłem na szczęście urywając mu tylko przód nie ładując się prosto w drzwi)
Do nich też powinno się mierzyć z broni palnej ?
Tacy kolesie w Insigniach, zamiast łapać przestępców szaleją sobie po drodze za nasze pieniądze.
A mierzenie z broni to już poważne przegięcie i nadużycie 'władzy'. Raczej mało prawdopodobne żeby ten motocyklista był poszukiwanym, groźnym przestępcą, więc o co chodzi ? Przecież ten koleś prawdopodobnie nawet nie umie strzelać, mam nadzieję że nie odbezpieczył broni bo jeśli tak to już kryminał.
No ale to tylko subiektywna ocena, bo niestety także z doświadczenia mam niskie mniemanie o naszej policji nie tylko drogowej, (choć sam niespecjalnie często płacę mandaty więc to nie przez złość ten brak szacunku).<br><hr>GRZ

Takie samo zagrożenie stwarzają dziesiątki kierowców których widzę codziennie w drodze do pracy z komórkami przy uchu zajmujący się wszystkim tylko nie uwagą na tym co dzieje się na drodze (raz mi nawet taki wyjechał z podporządkowanej jak jechałem autem, odbiłem na szczęście urywając mu tylko przód nie ładując się prosto w drzwi)
Do nich też powinno się mierzyć z broni palnej ?
Tacy kolesie w Insigniach, zamiast łapać przestępców szaleją sobie po drodze za nasze pieniądze.
A mierzenie z broni to już poważne przegięcie i nadużycie 'władzy'. Raczej mało prawdopodobne żeby ten motocyklista był poszukiwanym, groźnym przestępcą, więc o co chodzi ? Przecież ten koleś prawdopodobnie nawet nie umie strzelać, mam nadzieję że nie odbezpieczył broni bo jeśli tak to już kryminał.
No ale to tylko subiektywna ocena, bo niestety także z doświadczenia mam niskie mniemanie o naszej policji nie tylko drogowej, (choć sam niespecjalnie często płacę mandaty więc to nie przez złość ten brak szacunku).<br><hr>GRZ
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A co mu szkodzi wycelować broń w bezbronnego człowieka - przecież niczym bohater nie ryzykuje. <br><hr>addari
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak to mawiał Henryk Kwinto - trzeba było uważać. Jak się na pałę wyprzedza insignie, superby, vectry, itp. to trzeba być gotowym na różne akcje
Poza tym:
a) na filmie nie ma dźwięku rozmowy z policją,
b) film rozpoczyna się w takim momencie że nie wiadomo czy przypadkiem kierowcy motocykli przed tym patrolem nie uciekali.
c) pewnie nie raz im się już człowiek na moto nie zatrzymał tylko dał w palnik i odjechał więc poniekąd rozumiem ostrożność
Jak dla mnie nie ma czym się podniecać - ot zatrzymanie do kontroli w bardziej przekonujący sposób...<br><hr>ozon

Poza tym:
b) film rozpoczyna się w takim momencie że nie wiadomo czy przypadkiem kierowcy motocykli przed tym patrolem nie uciekali.
c) pewnie nie raz im się już człowiek na moto nie zatrzymał tylko dał w palnik i odjechał więc poniekąd rozumiem ostrożność
Jak dla mnie nie ma czym się podniecać - ot zatrzymanie do kontroli w bardziej przekonujący sposób...<br><hr>ozon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie epatuj nas tu przepisami !!! Polskie pobolszwickie prawo pozwala odeprzeć funkcjonariuszowi atak lub użyć broni w sytuacji poczucia zagrożenia nawet wobec przedszkolaka, a już wobec ucznia 6 klasy nawet JEDYNIE w celu przymuszenia go do określonego zachowania. W takiej sytuacji co dzwić się wymachiwaniu bronią przed motocyklistą!<br><hr>addariKomentatorzy napisał(a):"Broń palną można wykorzystać w przypadku konieczności podjęcia co najmniej jednego
z następujących działań:
Czy ktoś spróbuje mi wmówić, że motocykliści z nagrania NIE stwarzali zagrożenia życia?<br><hr>Supermotard<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No nie widzę żeby oni przed kimkolwiek uciekali.Komentatorzy napisał(a):Jak to mawiał Henryk Kwinto - trzeba było uważać. Jak się na pałę wyprzedza insignie, superby, vectry, itp. to trzeba być gotowym na różne akcje
Poza tym:
Jak dla mnie nie ma czym się podniecać - ot zatrzymanie do kontroli w bardziej przekonujący sposób...<br><hr>ozon<br>
Łatwo jest tak pisać jak to nie do Ciebie palant mierzy z pistoletu celem zatrzymania do kontroli

Co mnie to obchodzi kto i ile razy mu uciekł, co to za argumentacja.
<br><hr>GRZ
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jasne, wolno jechali.... bezbronni ludzie... może jeszcze ofiary nagonki, na mało zatłoczonej drodze. Wszystko było w porządku do póki policja nie przyjechała.
Szkoda że policja ma takie małe uprawnienia. Jak byłem w USA to zasada była prosta - zatrzymuje Cie policja to trzymaj ręce na kierownicy bo Cię odstrzeli. Polscy mundurowi nie mają takiego wyszkolenia niestety ale elementarny szacunek im się należy - to oni są od tego żeby prawa pilnować bez względu jak to robią, a debili na motocyklach trzeba tępić - a nie z bohaterów z nich robić.
Każdy sport jak się chce uprawiać to to niestety kosztuje - jak chcecie trenować agresywną i ryzykowną jazdę na czas to opłaćcie sobie tor i tam bez ograniczeń. Drogi publiczne to nie tor...<br><hr>mim
Szkoda że policja ma takie małe uprawnienia. Jak byłem w USA to zasada była prosta - zatrzymuje Cie policja to trzymaj ręce na kierownicy bo Cię odstrzeli. Polscy mundurowi nie mają takiego wyszkolenia niestety ale elementarny szacunek im się należy - to oni są od tego żeby prawa pilnować bez względu jak to robią, a debili na motocyklach trzeba tępić - a nie z bohaterów z nich robić.
Każdy sport jak się chce uprawiać to to niestety kosztuje - jak chcecie trenować agresywną i ryzykowną jazdę na czas to opłaćcie sobie tor i tam bez ograniczeń. Drogi publiczne to nie tor...<br><hr>mim
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wiem czy wieszKomentatorzy napisał(a):Jasne, wolno jechali.... bezbronni ludzie... może jeszcze ofiary nagonki, na mało zatłoczonej drodze. Wszystko było w porządku do póki policja nie przyjechała.
Każdy sport jak się chce uprawiać to to niestety kosztuje - jak chcecie trenować agresywną i ryzykowną jazdę na czas to opłaćcie sobie tor i tam bez ograniczeń. Drogi publiczne to nie tor...<br><hr>mim<br>

Jak ja bylem w USA to policjant niezwykle grzecznie wytłumaczył mi drogę na lotnisko, a jak przekroczyłem prędkość to włączyli koguta dla ostrzeżenia

Gdzie jest ten tor ? to zaraz lecę opłacić

Kolorowych snów.<br><hr>GRZ
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jasne, powinni ich jeszcze po plecach poklepać i autografy wziąć. Tak jak tacy mają w d*** elementarne bezpieczeństwo, tak ja mam w d*** tych frajerów i za każdym razem kiedy ginie motocyklista to niestety mam to w d*** (uwielbiam te tłumaczenia że kierowca samochodu mógł zwolnić, albo wymusił albo jeszcze co innego - ten debilizm niektórych motocyklistów mnie znieczulił)Komentatorzy napisał(a):Jasne, wolno jechali.... bezbronni ludzie... może jeszcze ofiary nagonki, na mało zatłoczonej drodze. Wszystko było w porządku do póki policja nie przyjechała.
Każdy sport jak się chce uprawiać to to niestety kosztuje - jak chcecie trenować agresywną i ryzykowną jazdę na czas to opłaćcie sobie tor i tam bez ograniczeń. Drogi publiczne to nie tor...<br><hr>mim<br>Komentatorzy napisał(a):Nie wiem czy wieszale w USA jest dość swobodny dostęp do broni co wymusza nieco inne standardy działania policji
Jak ja bylem w USA to policjant niezwykle grzecznie wytłumaczył mi drogę na lotnisko, a jak przekroczyłem prędkość to włączyli koguta dla ostrzeżenia(u nas ściągnęliby ze 3 stówki
Gdzie jest ten tor ? to zaraz lecę opłacić![]()
Kolorowych snów.<br><hr>GRZ<br>
Już ze dwa razy miałem sytuację że gdybym nie przyhamował to by było po gościu... Jedź do Belgii czy do Szwecji i spróbuj tak poszarżować... motor zostałby w zastaw za mandaty<br><hr>mim
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To jest dyskusja czy to normalne że policjant celuje w tej sytuacji z broni palnej do bezbronnego motocyklisty, a Ty tu jakieś psychologiczne wynurzenia ...Komentatorzy napisał(a):Jasne, wolno jechali.... bezbronni ludzie... może jeszcze ofiary nagonki, na mało zatłoczonej drodze. Wszystko było w porządku do póki policja nie przyjechała.
Każdy sport jak się chce uprawiać to to niestety kosztuje - jak chcecie trenować agresywną i ryzykowną jazdę na czas to opłaćcie sobie tor i tam bez ograniczeń. Drogi publiczne to nie tor...<br><hr>mim<br>Komentatorzy napisał(a):Nie wiem czy wieszale w USA jest dość swobodny dostęp do broni co wymusza nieco inne standardy działania policji
Jak ja bylem w USA to policjant niezwykle grzecznie wytłumaczył mi drogę na lotnisko, a jak przekroczyłem prędkość to włączyli koguta dla ostrzeżenia(u nas ściągnęliby ze 3 stówki
Kolorowych snów.<br><hr>GRZ<br>Komentatorzy napisał(a):Jasne, powinni ich jeszcze po plecach poklepać i autografy wziąć. Tak jak tacy mają w d*** elementarne bezpieczeństwo, tak ja mam w d*** tych frajerów i za każdym razem kiedy ginie motocyklista to niestety mam to w d*** (uwielbiam te tłumaczenia że kierowca samochodu mógł zwolnić, albo wymusił albo jeszcze co innego - ten debilizm niektórych motocyklistów mnie znieczulił)
Już ze dwa razy miałem sytuację że gdybym nie przyhamował to by było po gościu... Jedź do Belgii czy do Szwecji i spróbuj tak poszarżować... motor zostałby w zastaw za mandaty<br><hr>mim<br>

W Belgii są za to nawet tory gdzie rozgrywają MotoGP

<br><hr>GRZ
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To nie forum gejowskie tylko motocyklowe, stąd nie musisz aż tak eksponować, ilu frajerów masz lub miałeś w d*** <br><hr>ramiKomentatorzy napisał(a):Jasne, wolno jechali.... bezbronni ludzie... może jeszcze ofiary nagonki, na mało zatłoczonej drodze. Wszystko było w porządku do póki policja nie przyjechała.
Kolorowych snów.<br><hr>GRZ<br>Komentatorzy napisał(a):Jasne, powinni ich jeszcze po plecach poklepać i autografy wziąć. Tak jak tacy mają w d*** elementarne bezpieczeństwo, tak ja mam w d*** tych frajerów i za każdym razem kiedy ginie motocyklista to niestety mam to w d*** (uwielbiam te tłumaczenia że kierowca samochodu mógł zwolnić, albo wymusił albo jeszcze co innego - ten debilizm niektórych motocyklistów mnie znieczulił)
Już ze dwa razy miałem sytuację że gdybym nie przyhamował to by było po gościu... Jedź do Belgii czy do Szwecji i spróbuj tak poszarżować... motor zostałby w zastaw za mandaty<br><hr>mim<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl