[Aktualności] Policjant mierzy z broni w motocyklistę
Słusznie.. Pasja czy adrenalina nie upoważnia do ryzykowania życia i zdrowia innych ( bez pasji np) a wbijając sie ponad 250kg ( z jeźdźcem) motocyklem jadącym 200 w auto jadące 90 nie daje sie ludziom w środku auta żadnych szans<br><hr>dr KaftanKomentatorzy napisał(a):Motocyklista przekraczajacy wszystkie mozliwe przepisy ruchu drogowego, poslugujacy sie niebezpiecznym dla otoczenia narzedziem- motocyklem, powinien miec swiadomosc, ze tak tez moze zostac przez organy scigania potraktowany, jako przestepca z niebezpiecznym narzedziem, a jak to sie moze skonczyc latwo przewidziec.<br><hr>MT 01<br>Komentatorzy napisał(a): Po prostu są ludzie którzy maja pasje i kochają adrenalinę.
A i są ludzie którzy tylko mądrzą się w internecie i czują się fajni.
I z Doświadczenia wiem że tacy co tylko dużo mówią i oceniają innych są kiepskimi kierowcami.
Pozdrawiam wszystkich motocyklistów/tek Prawo jest po to by je łamać a nie żyć w nudnym systemie i być w życiu nudnym człowiekiem![]()
<br><hr>Tomajsta<br>Komentatorzy napisał(a):lubisz adrenaline? to jedz na tor <br><hr>bandy<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ścigacz, LIIIIPAAAA - gdzie tu policjan mierzy w motocyklistę? Ledwie palcem pokazuje "Hej, Ty, na bok!". Z tego co wiem podczas pościgu (a był to pościg) policjanci mogą strzelać w opony. Mowa tu o samochodach, nie wiem jak jest z motocyklami, nie mniej nie o to tu chodzi - rzecz w tym, że policjant w nikogo nie mierzył, a pisząc taki tytuł zachowujecie się jak te brukowce pudelki czy inne pseudoportale, które starają się za wszelką cenę pozyskać ruch na swojej stronie.
Straciłem zaufanie do pisanych przez was artykułów. I pewnie nie jestem jedyny. Brawo, tak dalej, konkurencja jest spora i raczej należy stawiać na jakość a nie na ilość.
<br><hr>Michal
Straciłem zaufanie do pisanych przez was artykułów. I pewnie nie jestem jedyny. Brawo, tak dalej, konkurencja jest spora i raczej należy stawiać na jakość a nie na ilość.
<br><hr>Michal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To jest CHORE !!! Niedługo do każdego jednego kierowcy który przekroczył prędkość będą wyciągać broń ! Chyba są jakies przepisy które mówią kiedy w ogóle może wyciągnąć broń z kabury. Co innego gdyby nie wiem ścigali ich a ci uciekali i do tego byli podejrzani nie wiem o popełnienie jakiegoś ciężkiego przestępstwa, albo byli uzbrojeni to bym nic nie mówił ale to zakrawa na kpinę i ja bym tego tak nie zostawił.
<br><hr>mat
<br><hr>mat
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
oglądnij sobie dokładnie ten filmikKomentatorzy napisał(a):Ścigacz, LIIIIPAAAA - gdzie tu policjan mierzy w motocyklistę? Ledwie palcem pokazuje "Hej, Ty, na bok!". Z tego co wiem podczas pościgu (a był to pościg) policjanci mogą strzelać w opony. Mowa tu o samochodach, nie wiem jak jest z motocyklami, nie mniej nie o to tu chodzi - rzecz w tym, że policjant w nikogo nie mierzył, a pisząc taki tytuł zachowujecie się jak te brukowce pudelki czy inne pseudoportale, które starają się za wszelką cenę pozyskać ruch na swojej stronie.
<br><hr>Michal<br>
pała przeładowuje pistolet i mierzy do motocyklisty dokładnie to wszystko widać na filmiku
chyba milicjancik naoglądał się za dużo filmów gangsterskich
<br><hr>Maro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wg mnie policjant postąpił odpowiednio do stwarzanego przez motocyklistów zagrożenia. Gdyby tego nie zrobił to istnieje duże prawdopodobieństwo, że motycyklista by się nie zatrzymał czego skutkiem byłby jeszcze bardziej niebezpieczny pościg dla niego samego ale również innych uczestników ruchu. W związku z tym aby nie dopuścić do ponownego zagrożenia życia zastosował środek bezpośredniego przymusu. Chwała mu za to, choć jeden się odważył. Takich powinno być więcej!<br><hr>Gool
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
po 1 policja nie włączył świateł (koguta ,lampki które na przemian świecą)z tylu, wiec jadący z tylu samochodem ,motorem skąd miał wiedzieć z to policja po 2 ja nigdzie nie widzę żeby mierzył do niego trzymał rękę na broni w razie jak by ten uciekał to szybko by wyciągną bron i strzelił w oponę jak pisałem ja nie widzę mierzenia a trzymania reki na broni i 2 ręką pokazuje mu żeby zjechał na bok<br><hr>Yamaha XT 660X
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja bym się nie zatrzymał, bo pomyślałbym że to pajace w przebraniu, nawet nie włączyli świateł ostrzegawczych ani nie było blatu z napisem "policja", więc o co kaman? sami jeżdżą jak debile wyprzedzając na podwójnej ciągłej, przekraczając prędkość w terenie zabudowanym i na dodatek nie włączają świateł... ch#j wie kto to Cię zatrzymuje...<br><hr>Rayden
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To polecam wybrać się ponownie na Kurs Prawa JazdyKomentatorzy napisał(a):Boli mnie to że Bohaterów jakimi bez wątpienia są motocykliści w tym kraju traktuje się w ten sposób, może to się kiedyś zmieni i ludzie z puszek jak i organy władzy zrozumieją że motocyklem nie da się jechać 60km/h. Przynajmniej ja nie potrafię ...<br><hr>Hornet<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chłopie widzę że mamy podobne zdanie latam już długo na r6 i jak kktoś KUPUJE MOTOCYKL SPORTOWY I JEZDZI 60 KM/H to albo kłamie albo kupił GO BY POCHWALIĆ SIĘ PRZED ZNAJOMYMI , prawda jest taka że ja również nie potrafie jechać mniej jak 70 / 80 i nie wiem czy wszyscy są tacy święci w "internetach" bo 80% moich znajomych śmigających na motocyklach sportowych podziela moje zdanie <br><hr>ErykKomentatorzy napisał(a):Boli mnie to że Bohaterów jakimi bez wątpienia są motocykliści w tym kraju traktuje się w ten sposób, może to się kiedyś zmieni i ludzie z puszek jak i organy władzy zrozumieją że motocyklem nie da się jechać 60km/h. Przynajmniej ja nie potrafię ...<br><hr>Hornet<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
HEH ja tutaj widzę że połowa osób chyba nie siedziała nawet na motocyklu sportowym , kolego Bandit 1200 ma tyle wspólnego ze sportem( moja cbr 1000rr) co moja babcia z piłką nożną, raczej nigdy nie schodzę poniżej 70 km/h nie da się no po prostu nie da.Komentatorzy napisał(a):Boli mnie to że Bohaterów jakimi bez wątpienia są motocykliści w tym kraju traktuje się w ten sposób, może to się kiedyś zmieni i ludzie z puszek jak i organy władzy zrozumieją że motocyklem nie da się jechać 60km/h. Przynajmniej ja nie potrafię ...<br><hr>Hornet<br>Komentatorzy napisał(a):Chłopie widzę że mamy podobne zdanie latam już długo na r6 i jak kktoś KUPUJE MOTOCYKL SPORTOWY I JEZDZI 60 KM/H to albo kłamie albo kupił GO BY POCHWALIĆ SIĘ PRZED ZNAJOMYMI , prawda jest taka że ja również nie potrafie jechać mniej jak 70 / 80 i nie wiem czy wszyscy są tacy święci w "internetach" bo 80% moich znajomych śmigających na motocyklach sportowych podziela moje zdanie <br><hr>Eryk<br>
<br><hr>Kuba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Niewiadomo, co działo się wcześniej, tj. być może motocykliści nie zatrzymali się do kontroli i to był pościg. Po nagraniu widać, że moto przepisowo nie jechały, więc to już daje do myślenia. Jeśli policjant podjął decyzję o wyjęciu broni, to najwyraźniej miał podstawy, czyli poczuł się zagrożony. Jeśli tak, to słusznie. Droga publiczna to nie GTA czy tor wyścigowy, a wielu o tym nie chce pamiętać. Swoim zachowaniem psują wizerunek całej braci motocyklowej i należy potępiać takie popisy. <br><hr>Pabblo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jesteś *** ślepy!? 0:56 trzyma tylko ręke na broni ta?Komentatorzy napisał(a):po 1 policja nie włączył świateł (koguta ,lampki które na przemian świecą)z tylu, wiec jadący z tylu samochodem ,motorem skąd miał wiedzieć z to policja po 2 ja nigdzie nie widzę żeby mierzył do niego trzymał rękę na broni w razie jak by ten uciekał to szybko by wyciągną bron i strzelił w oponę jak pisałem ja nie widzę mierzenia a trzymania reki na broni i 2 ręką pokazuje mu żeby zjechał na bok<br><hr>Yamaha XT 660X<br>
<br><hr>Arnold
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A skąd wiesz, że nie<br><hr>BartekKomentatorzy napisał(a):To jest CHORE !!! Niedługo do każdego jednego kierowcy który przekroczył prędkość będą wyciągać broń ! Chyba są jakies przepisy które mówią kiedy w ogóle może wyciągnąć broń z kabury. Co innego gdyby nie wiem ścigali ich a ci uciekali i do tego byli podejrzani nie wiem o popełnienie jakiegoś ciężkiego przestępstwa, albo byli uzbrojeni to bym nic nie mówił ale to zakrawa na kpinę i ja bym tego tak nie zostawił.
<br><hr>mat<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak nie widzisz to włącz większą rozdzielczość w youtube i zobacz 58 sekundę.Komentatorzy napisał(a):po 1 policja nie włączył świateł (koguta ,lampki które na przemian świecą)z tylu, wiec jadący z tylu samochodem ,motorem skąd miał wiedzieć z to policja po 2 ja nigdzie nie widzę żeby mierzył do niego trzymał rękę na broni w razie jak by ten uciekał to szybko by wyciągną bron i strzelił w oponę jak pisałem ja nie widzę mierzenia a trzymania reki na broni i 2 ręką pokazuje mu żeby zjechał na bok<br><hr>Yamaha XT 660X<br>
Szybko wyciągnąłby broń i strzelił w oponę??? Najpierw zastrzeliłby wszystkich obok siebie i może rykoszetem trafiłby w oponę. Chyba za dużo Call of Duty...<br><hr>rroberto
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zatem od dziś każdy policjant który Cie będzie zatrzymywał powinien w Ciebie celować z broni palnej. Najlepiej żeby ją jeszcze odbezpieczył, a jak przypadkiem wystrzeli to już Twój problem...przecież mogłeś planować nie zatrzymanie się do kontroli i ucieczkę. Inteligentnie...<br><hr>rrobertoKomentatorzy napisał(a):Wg mnie policjant postąpił odpowiednio do stwarzanego przez motocyklistów zagrożenia. Gdyby tego nie zrobił to istnieje duże prawdopodobieństwo, że motycyklista by się nie zatrzymał czego skutkiem byłby jeszcze bardziej niebezpieczny pościg dla niego samego ale również innych uczestników ruchu. W związku z tym aby nie dopuścić do ponownego zagrożenia życia zastosował środek bezpośredniego przymusu. Chwała mu za to, choć jeden się odważył. Takich powinno być więcej!<br><hr>Gool<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie napisze co o tym myślę bo nie ma w Polsce admina, który zaakceptowałby mój post....<br><hr>szakal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Raz się nie zatrzymali do kontroli to musieli ich postraszyć. Skoro nie widać jak motocykliści wyprzedzają policję i wtedy się zaczyna "pościg", to jest niemal pewne że wcześniej już ich próbowali zatrzymać (zwłaszcza że film jest tak mocno przycięty i jest wyciszona rozmowa z policjantami).<br><hr>szmi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak by nie było pewne przepisy w policji są... to jest wykorzystanie środków przymusu bezpośredniego bez ostrzeżenia. Prokurator będzie miał wyżerkę...<br><hr>MundurowyKomentatorzy napisał(a):Niewiadomo, co działo się wcześniej, tj. być może motocykliści nie zatrzymali się do kontroli i to był pościg. Po nagraniu widać, że moto przepisowo nie jechały, więc to już daje do myślenia. Jeśli policjant podjął decyzję o wyjęciu broni, to najwyraźniej miał podstawy, czyli poczuł się zagrożony. Jeśli tak, to słusznie. Droga publiczna to nie GTA czy tor wyścigowy, a wielu o tym nie chce pamiętać. Swoim zachowaniem psują wizerunek całej braci motocyklowej i należy potępiać takie popisy. <br><hr>Pabblo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie zapominaj, że w przypadku interwencji a taka sytuacja miała tu miejsce, mają prawo nie stosować się do wielu przepisów...<br><hr>djabeuKomentatorzy napisał(a):Ja bym się nie zatrzymał, bo pomyślałbym że to pajace w przebraniu, nawet nie włączyli świateł ostrzegawczych ani nie było blatu z napisem "policja", więc o co kaman? sami jeżdżą jak debile wyprzedzając na podwójnej ciągłej, przekraczając prędkość w terenie zabudowanym i na dodatek nie włączają świateł... ch#j wie kto to Cię zatrzymuje...<br><hr>Rayden<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sam jesteś kpina pałacu... w USA by cię siłą zdali z moto i kajdanki zakupi za taką warjacka jazde<br><hr>oloxKomentatorzy napisał(a):To jest CHORE !!! Niedługo do każdego jednego kierowcy który przekroczył prędkość będą wyciągać broń ! Chyba są jakies przepisy które mówią kiedy w ogóle może wyciągnąć broń z kabury. Co innego gdyby nie wiem ścigali ich a ci uciekali i do tego byli podejrzani nie wiem o popełnienie jakiegoś ciężkiego przestępstwa, albo byli uzbrojeni to bym nic nie mówił ale to zakrawa na kpinę i ja bym tego tak nie zostawił.
<br><hr>mat<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości