Co polecacie?
• Strona 1 z 1
Co polecacie?
Witam ! Szukam Motocyklu dla siebie o poj 125 cm3 i tu pojawia się problem bo sam nie wiem co wybrać, zastanawiałem się nad Hondą NSR ale sam nie wiem.. Dlatego prosze o wasze propozycje ! ;P z góry dziękuje za odpowiedzi
PS: Mój budżet wynosi 6000 tyś.

- Frozhen
- Świeżak
Za 6k to moge ci Cagive Mito polecic. Znajdziesz nowszy rocznik niz NSR (celuj za to w 2005), bo NSR produkowane do 02. Cagiva mocniejsza sporo, a ze czesci nie ma to nie sluchaj - ************ - tu masz wszystko
Fajne moto, poczytaj, obejrzyj i sam zobaczysz
Nie reklamujemy innych stron // boshi

Nie reklamujemy innych stron // boshi
GÓWNO
- Osty Rider
- Świeżak
Poczytaj narpierw o moto i zobacz ich troche bo o Cagivie Mito nie slyszec to chyba grzech szukajac NSR. A NSRka ma inny glos? Moto wyglada na duuzo wieksze... No ale skoro nie to nie wiem bo r125 za 6 kawalkow raczej nie znajdziesz (nie do jazdy na pewno). CBR troszke slabsza nawet od tej r125, a Mito przy cbr to rakieta na kolach. Zobacz Ducati 1199 Panigale, podoba sie? Cagiva to jego kopia
I tez najszybsza w swojej klasie
Prostsze tansze na pewno, ale 42 KM robia wrazenie w 125 no nie
?

GÓWNO
- Osty Rider
- Świeżak
roznic sie o 5 km/h
Osty Rider napisał(a):CBR troszke slabsza nawet od tej r125, a Mito przy cbr to rakieta na kolach. Zobacz Ducati 1199 Panigale, podoba sie? Cagiva to jego kopiaI tez najszybsza w swojej klasie
Prostsze tansze na pewno, ale 42 KM robia wrazenie w 125 no nie
?
Osty
Czyli w jakiej klasie ?
1. Zacznijmy od tego, ze wszystkie wymienione przez Ciebie motocykle w klasie 125 musisz zakwalifikowac albo do klasy A1 albo do wyzszej
2. W klasie A1 roznice predkosci moga roznic sie o 5 km/h bo kazdy z tych sprzetow ma mc 11kW lub jak kto woli 15 KM.
Niema sie tu co podniecac jakimis cyferkami na papierze, bo zadeneg z tych sprzetow nie kupisz nowego, a moc tych sprzetow w stanie uzywanym, hmmmm bedzie daleka od 30 a co dopiero od 42 KM.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
A co powiecie na temat Yamahy yzf 125 z nowszego rocznika widziałem że nawet za 7000 tyś dostanę dużej różnicy cenowej nie ma najwyżej troche dłużej na niego poczekam, a moto mi sie strasznie podoba. PS: Osty nie wiem czy grzechem jest nie znać Mito może tak, może nie ale jestem świeży w temacie motocykli a nie mam nikogo znajomego który sie na tym zna dlatego też zagościłem na forum. Więc prosze nie oceniaj mnie. Invi lans lansem
byle żeby to dobrze jeździło i żebym był zadowolony 

- Frozhen
- Świeżak
W sumie racja, sory. Powiedz do czego chcesz moto używać to będziemy wiedzieli co Ci doradzić 

GÓWNO
- Osty Rider
- Świeżak
Jak ci bardzo na osiągach zależy to 2T (tylko to jest trochę droższe, trochę więcej może
), taki kompromis między osiągami, a ekonomią to yzf r125. Z 4T osiągi ma fajne, a pali góra 4 litry (wtrysk). Za 6k to tego nie utrafisz jednak (ceny tak od 7,5 na olx, więc za 7 najtaniej), NSR też fajna opcja, niby 2T, ale jak nie masz akurat kasy można dość do 5l/100km w mieście, a to dobry wynik w 2T. Za 5k trafisz już w b. ładnym stanie. Rozejrzyj się jeszcze za Mito, bo trafisz nowszy rocznik niż NSR (ma duże znaczenie w 2T). Jeśli jednak wolisz 4T to zostaje hmm... CBR, ale to osiągów specjalnych nie ma a i tak jak 50tka jak dla mnie wygląda... Skoro Ci na wyglądzie mówisz bardzo zależy to obejrzyj Mito na żywo, postaw np. obok 600tki sportowej
Zobaczysz o co mi chodzi :p

GÓWNO
- Osty Rider
- Świeżak
Osty Rider
Co prawda zaczerpnalem Twoja wypowiedz z innego zamknietego juz tematu ale
Wez sie dzieciaku porzadnie ogarnij. Cagiva wprowadzila MITO w 1998, do sprzedazy.
Panigale pojawil sie w sprzedazy w 2011 roku wiec
2011 - 1998 = 13 lat
Dalej twierdzisz, ze MITO ktore zobaczylo swiat 13 lat wczesniej niz Panigale bylo wzorowane na Panigale ktory zobaczyl swiatlo dzienne 13 lat poziej ? ? ?
Dla Twojej wwiadomosci Z N A F C O
MITO bylo wzorowane na Ducati 916 ( rok 1995 )!

Co prawda zaczerpnalem Twoja wypowiedz z innego zamknietego juz tematu ale
Osty Rider napisał(a):Mito wzorowana na Ducati 1199 Panigale
Wez sie dzieciaku porzadnie ogarnij. Cagiva wprowadzila MITO w 1998, do sprzedazy.
Panigale pojawil sie w sprzedazy w 2011 roku wiec
2011 - 1998 = 13 lat
Dalej twierdzisz, ze MITO ktore zobaczylo swiat 13 lat wczesniej niz Panigale bylo wzorowane na Panigale ktory zobaczyl swiatlo dzienne 13 lat poziej ? ? ?
Dla Twojej wwiadomosci Z N A F C O
MITO bylo wzorowane na Ducati 916 ( rok 1995 )!

- Załączniki
-
- 4ae124a5b16f892190d2d78172a7382f[1].jpg (27.04 KiB) PrzeglÄ…dane 2444 razy
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
ta, bo panda ma markowe heble, zawieszenie i alu ramę? ... Coś Ci nie wyszło to porównanie
DO autora tematu: Wybierz się obejrzeć kilka moto(nsr,cbr,yzf,rs), weź kasę, przejedź się, nie nastawiaj się tak na wygląd... Skoro chcesz sprzęt do wożenia tyłka kup co będzie w najlepszym stanie.
DO autora tematu: Wybierz się obejrzeć kilka moto(nsr,cbr,yzf,rs), weź kasę, przejedź się, nie nastawiaj się tak na wygląd... Skoro chcesz sprzęt do wożenia tyłka kup co będzie w najlepszym stanie.
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość