prawo jazdy a2 w Polsce a prawo jazdy A we Włoszech
• Strona 1 z 1
prawo jazdy a2 w Polsce a prawo jazdy A we Włoszech
Witam,nie długo będę robił prawo jazdy kat.a2 w Polsce a potem będę wyjeżdżał do Włoch i raczej zostaje tam na co najmniej 2-3 lata.i tam będę chciał zrobić prawo jazdy kat.a i jestem ciekawy czy będą problemy z tym ze mam prawo a2 polskie a prawo kat.a będę miał włoskie czy po prostu będę musiał sobie zrobić prawo(kat.2) włoskie(wyrobić sobie po włosku).dodam ze będę tam zameldowany.jeśli jest ktoś kto mi jasno wytłumaczyć co i jak to będę mu bardzo wdzięczny.
- kopier212
- Świeżak
A chciałbym się zapytać jak jest z tymi dławikami na kat.a2 czyli motocykl ma w dowodzie powiedzmy te dopuszczalne 35kw,czy na przykład po dwóch latach jazdy z kat.a2 robię sobie kat.a więc chce ściągnąć dławik żeby mieć trochę więcej mocy,co w tedy muszę zrobić żeby mieć w dowodzie że motocykl ma więcej mocy,czy muszę robić jakieś przeglądy cz po prostu ściągam dławik,ide na hamownie biorę wydruk że ma wiecej mocy i ide do wydziału komunikacj prosząc o zmiane mocy w dowodzie.
- kopier212
- Świeżak
Fugu napisał(a):Bedac zameldowany w Wloszech, musisz w ciagu 3 misiecy przepisac prawko na wloskie. Potem tak samo, jak kazdy wloch - 2 lata czekania i update do A.
Z tego co wiem, to w EU wymagane sa 185 dni od dnia meldunku do zlozenia wniosku.
Bie wiadomo mi nic o polowie tego okresu.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
185 dni pojawia wie w dwoch przy tematach:
- zrobienie prawka za granica - musisz tam mieszkac ponad 185 dni, zeby bylo wazne poza tym krajem.
- przepisanie prawka w wypadku gdy nie zmieniasz miejsca zamieszkania na stale - n.p. jedziesz jako turysta i poruszasz sie po wlochach z hotelu na hotel. Jesli przenosisz centrum zycia do danego kraju (nowa praca, zameldowanie) obowiazuje cie termin 3 miesiecy (przynajmniej w DE).
- zrobienie prawka za granica - musisz tam mieszkac ponad 185 dni, zeby bylo wazne poza tym krajem.
- przepisanie prawka w wypadku gdy nie zmieniasz miejsca zamieszkania na stale - n.p. jedziesz jako turysta i poruszasz sie po wlochach z hotelu na hotel. Jesli przenosisz centrum zycia do danego kraju (nowa praca, zameldowanie) obowiazuje cie termin 3 miesiecy (przynajmniej w DE).
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości