Czy policja może zatrzymać kilku motocyklistów?
• Strona 1 z 1
Czy policja może zatrzymać kilku motocyklistów?
Witam
Mam pytanko. Czy policjant może zatrzymać kilku motocyklistów za np. przekroczenie prędkości?
Chodzi o sytuację, że jedziemy sobie we 3 na motocyklach, wyskakuje policjant z lizakiem i karze się zatrzymać. Jak się zachować w takiej sytuacji, zatrzymać się całą grupką, czy po prostu ten pierwszy powinien się zatrzymać?
Mam pytanko. Czy policjant może zatrzymać kilku motocyklistów za np. przekroczenie prędkości?
Chodzi o sytuację, że jedziemy sobie we 3 na motocyklach, wyskakuje policjant z lizakiem i karze się zatrzymać. Jak się zachować w takiej sytuacji, zatrzymać się całą grupką, czy po prostu ten pierwszy powinien się zatrzymać?
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
Jesli widzisz "lizak" masz sie zatrzymac. Policjant decyduje czy rozmawia z wszystkimi, czy tylko z jednym. Teoretycznie jesli grupa jedzie blisko, masz pomiar szybkosci pierwszego pojazdu. Co nie przeszkadza w tym, ze reszta moze dostac n.p. mandat za nie dotrzymanie odleglosci. Jesli lecicie daleko od siebie, to moga byc zdjecia kazdego pojazdu.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Mi to bardziej pod to podchodzi:
http://www.policja.pl/pol/aktualnosci/86793,dok.html
Tu każdy dostała oddzielny pomiar. Zatrzymali wszystkich na raz
http://www.policja.pl/pol/aktualnosci/86793,dok.html
Tu każdy dostała oddzielny pomiar. Zatrzymali wszystkich na raz

Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
Hmm może inaczej zadam pytanie...
Chodzi o sytuację, gdzie policjant chce dać mandat całej grupie na podstawie badania suszarką jednego z grupy. Czy on może tak postąpić, czy prędkość musi być zbadana każdemu z osobna?
Chodzi o sytuację, gdzie policjant chce dać mandat całej grupie na podstawie badania suszarką jednego z grupy. Czy on może tak postąpić, czy prędkość musi być zbadana każdemu z osobna?
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości