Kawasaki kmx zagotował się i zmienił się kolor oleju
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kawasaki kmx zagotował się i zmienił się kolor oleju
Witam jeździłem jak zawsze moim kawasaki lecz po jakimś czasie przestał się wkręcać na obroty aż w końcu zgasł. Okazało się że nie było wody w chłodnicy, a olej zrobił się biały. Spuściłem olej, zalałem nowy przejechałem się kawałek i wody z chłodnicy nie ubyło lecz olej znów jest biały. Zastanawiam się czy to przez resztki starego oleju znowu się biały zrobił? I ogólnie nie widziałem żadnych wycieków, także spojrzałem pod pompe wody i tam nic nie ciekło więc nie mam pojęcia gdzie ta woda mogła się podziać bo gdy spuszczałem olej to było tyle ile ostatnio wlewałem więc raczej woda się tam nie dostała
Czy wypłukanie silnika ropą to dobry pomysł? Chodzi mi o wlanie ropy do silnika a potem ją spuścić i zalać swierzy olej
Czy wypłukanie silnika ropą to dobry pomysł? Chodzi mi o wlanie ropy do silnika a potem ją spuścić i zalać swierzy olej
- Czy-bit
- Świeżak
Ile ml oleju wlałeś i ile ml oleju zlałeś z silnika?
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
to przepłucz byle jakim olejem, i zalej potem taki jak ma byc. jak sie dostała woda to z 700 ml oleju spoko mogło sie zrobic 1.5 litra
a w ekstremalnych sytuacjach moze sie zrobic gęsty budyn który nie chce spływac
jak sie woda dostała, na początek trzeba zdiagnozowac czemu, w sumie praktycznie jedyna droga to przez uszczelniacze pompy wody - tam bym zajrzał na początku

jak sie woda dostała, na początek trzeba zdiagnozowac czemu, w sumie praktycznie jedyna droga to przez uszczelniacze pompy wody - tam bym zajrzał na początku
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ale właśnie woda się chyba nie dostała skoro jest tyle oleju ile było. Olej wlałem byle jaki ale znowu jest ten kolor więc pomyślałem żeby czymś przepłukać. Ropa to dobry pomysł? Żeby aby zalać rope a potem zlać i zalać olej
- Czy-bit
- Świeżak
mogło uciec odpływem jakims, bo skoro olej zrobił sie biały to musiał dostać wody, sam z siebie by koloru nie zmienił.
mozna ropą, ale po ropie warto znowu przepłukać jakims olejem, wiec od razu mozna wlać jakiegos taniego oleju, przepłukać i potem zalać olej na którym jeździsz.
mozna ropą, ale po ropie warto znowu przepłukać jakims olejem, wiec od razu mozna wlać jakiegos taniego oleju, przepłukać i potem zalać olej na którym jeździsz.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
100 ml to duża rozbieżność.
Wystarczy 20 ml wody, żeby z oleju powstała kawa.
Wystarczy 20 ml wody, żeby z oleju powstała kawa.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
taa spuscił wode, zalał sobie do oleju wody - ale dowcipniś, sprawdzaj po kolei, albo jak nie chcesz rad to nie pytaj 

Ostatnio edytowano 25/8/2014, 20:33 przez henio12323, łącznie edytowano 1 raz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja nie wiem czy Ty jesteÅ› jakiÅ› ograniczony czy jak?
Piszesz, że znikła Ci woda z chłodnicy i olej w skrzyni zrobił się biały to jest chyba JEDNOZNACZNE gdzie woda się dostała.
Piszesz, że znikła Ci woda z chłodnicy i olej w skrzyni zrobił się biały to jest chyba JEDNOZNACZNE gdzie woda się dostała.
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Ale chyba jak znikło mi 1l wody z chłodnicy, nigdzie żadnego wycieku nie zauważyłem to raczej bym ogarnął jak by w skrzyni było 1.75l płynu zamiast 0.75l prawda?
Wlałem ropy, spuściłem ją ale taki syf jest że jeszcze ze 2 razy to zrobie chyba

- Czy-bit
- Świeżak
Czy-bit napisał(a):Ale chyba jak znikło mi 1l wody z chłodnicy, nigdzie żadnego wycieku nie zauważyłem to raczej bym ogarnął jak by w skrzyni było 1.75l płynu zamiast 0.75l prawda?![]()
nie
Przecież jak Ci padnie uszczelniacz pompy wody to nie dość że woda dostaje się skrzyni ile da rade to reszta wyleci dziurą odprowadzającą. W kmx jest taka mała dziurka na pompie od dołu przy śrubie spustu płynu chłodniczego .
DT 80/50 95r --> KMX 125/50 00r-->DR-Z 400E 03r
-
odiro - Świeżak
no to okularki sobie zamontuj ;D ewentualnie jest zasyfiona, ja kiedys miałem tak w CRce że woda "sikała" tamtedy pod sporym cisnieniem i tylko jak sie dało gazu praktycznie na maxa, ( cisnienie nabijało i puszczało) wiec na postoju też mi nic nie ciekło, w garazu sucho, a troche polatam i pusto.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Niedowiarek.
Wymienić obydwa uszczelniacze i łożysko, a koło zębate możesz kupić u handlarzy częściami używanymi lub w serwisie aso.
Wymienić obydwa uszczelniacze i łożysko, a koło zębate możesz kupić u handlarzy częściami używanymi lub w serwisie aso.
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
O cenÄ™ nowej pytaj w serwisie, nie tutaj.
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości