Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi
2007 rocznik też mógł być równie dobrze zasilany gaźnikiem. Musisz sobie to sprawdzić. Sprawdź też numer VIN. Będziesz miał JC##A,B lub C. A - odblokowana, B - zwężka w króćcu i wydechu, C - zwężka w króćcu, wydechu i blokada na module. Jeżeli masz wersję A i jedzie 80km/h to może to być wszystko tak na prawdę (nie koniecznie te 3 podane), bo Niemiec mógł sobie sam zablokować jak sobie chce.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Witam, czy wiecie może co to za model gaźnika http://imgur.com/a/pJnZM oraz czy ewentualnie skąd dowiedzieć się co to za model. Pochodzi on z yamahy bop.
- ETZ150
- Świeżak
- damianek741
- Świeżak
Jakoz to moj pierwszy wpis tutaj siemanko wszystkim
Jestem szczesliwym posiadaczem Kymco S9 i postanowilem zafundowac skuterkowi wariator~ malossi multivar. Po zabiegu spadl vmax (co niezbyt mi sie podoba), a przyspieszenie wzroslo.
Obroty nie chca sie wkrecac na 8-9k jak to zazwyczaj bylo, a jedzie wedlug licznika 75km/h, wczesniej powyzej 85km/h.
Jezdze na 8g rolkach (do wariatora mialem w zestawie 9g) no i mam zamontowany techni gas next-r.
Wie ktos moze co zrobic zeby vmax wrocil i zostalo przyspieszenie?
No i jestem troche zielony jeszcze wiec miloby bylo uslyszec porady w prostym jezyku
Pozdrawiam xD

Jestem szczesliwym posiadaczem Kymco S9 i postanowilem zafundowac skuterkowi wariator~ malossi multivar. Po zabiegu spadl vmax (co niezbyt mi sie podoba), a przyspieszenie wzroslo.
Obroty nie chca sie wkrecac na 8-9k jak to zazwyczaj bylo, a jedzie wedlug licznika 75km/h, wczesniej powyzej 85km/h.
Jezdze na 8g rolkach (do wariatora mialem w zestawie 9g) no i mam zamontowany techni gas next-r.
Wie ktos moze co zrobic zeby vmax wrocil i zostalo przyspieszenie?
No i jestem troche zielony jeszcze wiec miloby bylo uslyszec porady w prostym jezyku

Pozdrawiam xD
- Przemkos
- Świeżak
Witam! Szybkie pytanko, mam 16 lat, 191cm wzrostu i ważę 78kg. Zamierzam zmienić apkę red rose na yamahę tzr lub aprilię rs (wszystko 50ccm, oczywiście). Pytanie brzmi który motorower jest odpowiedniejszy dla mojego wzrostu? Będzie mi na którymś komfortowo z 191cm wzrostu? Ewentualnie od czasu do czasu z dziewczyną gdzieś się przejadę. Wystarczy jak odpowiecie który jest większy, czy w ogóle z takim wzrostem to mogę pomarzyć o a.k.a ścigaczach 50ccm 

- Rafau
- Świeżak
Rafau napisał(a):Witam! Szybkie pytanko, mam 16 lat, 191cm wzrostu i ważę 78kg. Zamierzam zmienić apkę red rose na yamahę tzr lub aprilię rs (wszystko 50ccm, oczywiście). Pytanie brzmi który motorower jest odpowiedniejszy dla mojego wzrostu? Będzie mi na którymś komfortowo z 191cm wzrostu? Ewentualnie od czasu do czasu z dziewczyną gdzieś się przejadę. Wystarczy jak odpowiecie który jest większy, czy w ogóle z takim wzrostem to mogę pomarzyć o a.k.a ścigaczach 50ccm
Przy takim wzroście będzie trudno z wygodą i to jeszcze na motorowerze

Tu masz linka: http://cycle-ergo.com/
- EnduroIsAwesome
- Świeżak
Pytanko. Na jakiej stronie mogę zobaczyć motocykle z francji/niemiec/włoch/austrii? Chodzi mi głównie o wszystkie na silnikach AM6, EB i D50B. Próbowałem przez ebay ale nic nie mogłem znaleźć. Szukam czegoś maksymalnie taniego (3tys. łącznie z tłumaczeniem dokumentów), a wiem że taniej. sprowadzić niż kupić coś w kraju.
- AvroFM
- Świeżak
nie prawda, tak było kilka lat temu, teraz to sie zmienia, doliczajac transport i tłumaczenia itp, płącisz zazwyczaj wiecej albo tyle samo co w polsce. a i sztuki też za granicą mało kiedy są mocno lepsze o ile w ogóle sa. w PL sam obejrzysz i wiesz co kupujesz. szukaj na stronkach typu gumtree takie lokalne ogłoszenia, nie wiem czy w tych krajach są te stronki w Anglii jak kupowałem motocykl to było ich tam pełno
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Cześć
A więc mam takie pytanie:
Po pierwsze wyobraźcie sobie że macie ok 14lat i szukacie sobie motorku
Znajdujecie na (olx,ebay,allegro...) takÄ… Yamahe http://imagizer.imageshack.us/a/img673/3817/QpQ1sH.jpg
(nie będe się rozpisywał co w nim siedzi i inne takie) poprostu chce wiedzieć czy widząć cene dajmy na to 3200zł kliknęli byście w to ogłoszenie i czy zainteresował by was wygląd?
PS Powtażam sie: nie pisze tu danych motorku ani tym podobnych ponieważ chodzi mi o to pierwsze wrażenie
A więc mam takie pytanie:
Po pierwsze wyobraźcie sobie że macie ok 14lat i szukacie sobie motorku
Znajdujecie na (olx,ebay,allegro...) takÄ… Yamahe http://imagizer.imageshack.us/a/img673/3817/QpQ1sH.jpg
(nie będe się rozpisywał co w nim siedzi i inne takie) poprostu chce wiedzieć czy widząć cene dajmy na to 3200zł kliknęli byście w to ogłoszenie i czy zainteresował by was wygląd?
PS Powtażam sie: nie pisze tu danych motorku ani tym podobnych ponieważ chodzi mi o to pierwsze wrażenie
Yamaha DT 50 > Aprilia RX 125 1998r
- dejavu
- Świeżak
http://olx.pl/i2/oferta/yamaha-dt-50-mb ... 2a8a782ced Co sÄ…dzicie o tym ?
- HaardRock
- Świeżak
Ile dalibyście za moje Derbi GP1 Racing Revolution z przebiegiem 2900km? Przypominam, że to chyba najmocniejsza wersja modelu GP1. Stan techniczny oceniam na 5+, gdyż do wymiany jest łańcuch i zębatki. Z kolei stan wizualny oceniam na 3-, gdyż ma wiele rys, pęknięć itd.
Poza tym ma z tyłu 2 małe, nieoryginalne migacze - chyba STR8.
Z przodu ma zbity lewy kierunek i brak lewego lusterka oraz plastiku pod lampÄ… lewÄ….
Nie zapominajmy jednak, że to prawie nowy skuter!!!
PS: Ma nowe opony Michelin, zmieniony płyn chłodniczy i wzmocnione Crashpadami boczne plastiki.
Poza tym ma z tyłu 2 małe, nieoryginalne migacze - chyba STR8.
Z przodu ma zbity lewy kierunek i brak lewego lusterka oraz plastiku pod lampÄ… lewÄ….
Nie zapominajmy jednak, że to prawie nowy skuter!!!
PS: Ma nowe opony Michelin, zmieniony płyn chłodniczy i wzmocnione Crashpadami boczne plastiki.
Derbi GP1 Racing Refolution przeb: 2900km Moc: 10KM silnik EBS
- TheDropson
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości