Zobacz wÄ…tek - Trening ?
NAS Analytics TAG

Trening ?

Enduro, Cross
_________

Trening ?

Postprzez ertrol » 8/8/2014, 00:33

Witam !

Otóż, iż zacząłem dopiero swoją przygodę z offroaudem, nie wiem do końca jak trenować i doskonalić swoją jazdę i umiejętności. Na co mam zwrócić uwagę ? Jaki trening mogę wykonać w lesie ? Jak wygląda Wasz trening, o ile wgl takie wykonujecie ? Jakie ćwiczenia mogę wykonać na motocyklu, aby dojść do wprawy i dobrej kontroli nad nim ?

Pozdrawiam :)
ertrol
Świeżak

Postprzez Kruszyciel » 8/8/2014, 08:54

Naucz się przedewszytkim jak prawidłowo się jeździ. Najpierw na sucho naucz się pozycji.
W scigaczu masz dział porady. Jest tam szkółka offroadowa kilka odcinków. Ja od tego zaczynałem . W końcu nie każdego stać na trenera. W Świecie Motocykli w ostatnich wydaniach są porady na temat jak zacząć przygody w terenie. A potem im dłużej tym lepiej jeździsz.
Kruszyciel
Świeżak

Postprzez henio12323 » 8/8/2014, 19:58

pierwsza sprawa - jeździc jeździc jeździc, nic nie ma lepszego od jazdy, zadna siłownia ,pływanie rower, nie zastąpi jazdy na moto.

druga sprawa jak chcesz sie technicznie uczyc, to pooglądaj te filmiki https://www.youtube.com/channel/UCJAvmh ... KY8vTEJPJg na prawde duuuuuuuuuuuzo dają, nawet ja jak ostatnio wpadłem na ten kanał to sobie duzo uswiadomiłem. niestety jezyk angielski troche trzeba liznąc. po polsku nie ma dobrych poradników.

kolejna sprawa - jak masz kase i chcesz sie na prawde nauczyc, poszukaj sobie róznych szkolen itp itd, tam pod okiem kogos doswiadczonego szybciej załapiesz o co chodzi, ale tutaj to radze najpierw dorwac lepsza maszyme i zdobyc podstawowe umiejętnosci. bo na jakims motorowerze i tak cudów tam robił nie bedziesz a szkolenia nie są za darmo. wiec lepiej pójść z czyms lepszym, no chyba że masz kase .
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez ertrol » 8/8/2014, 22:40

dzięki wielkie za pomoc ! ;) jak na razie jeżdżę codziennie i katuje podstawowe umiejętności, o których własnie mówicie. jeśli chodzi o lekcje jazdy, to jak na razie raczej nie ma sensu bo rzeczywiście na 50ccm dużo nie zawojuje. Może w przyszłym sezonie, jeśli dobrze opanuje 50 i będę się czuł pewnie, przerzucę się na jakieś enduro 125 i wtedy będę myślał o jakiś lekcjach czy innych tego typu rzeczach.
ertrol
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê