dt nie odpala z dnia na dzień, iskra jest, paliwo dochodzi
• Strona 1 z 1
dt nie odpala z dnia na dzień, iskra jest, paliwo dochodzi
siema. z moją dt 125 wszystko było ok, odpalała od 1, któregoś dnia dolałem jej paliwa (tej samej mieszanki z castrolem racing 2t, prosto z baniaka z którego lałem też wcześniej) i już nie chciala odpalić. wyczyściłem gaźnik, kupiłem nową świecę no ale dalej nie chciała palić, zalałem na kielich i odpaliła i normalnie już sobie chodziła na jałowym przez kilka minut aż ją zgasiłem. dla sprawdzenia jeszcze raz na kopa ją wziąłem i też odpaliła. git, tylko że następnego dnia znowu nie chciała odpalić. znowu zalałem na kielich i pochodziła tak może 7 sekund i sama zgasła. teraz jak leje na kielich to już w ogóle tylko zagada, lub (jak dzisiaj) pochodziła jeszcze dosłownie chwileczkę zamiast tylko "zagadania". co może być przyczyną? co do kompresji to mechanik mówi że jeśli moto stawia opór na biegu to znaczy że kompresja jest ok i powinno odpalać. ile w tym prawdy? dodam że tłok (wossner) był zakładany na początku tego roku.
pozdro dzięki
pozdro dzięki
- xawaxus
- Świeżak
Sprawć membrany czy nie ma szczeliny i je wyczyść tak żeby idealnie przylegały no chyba że są do wymiany. To powinno być powodem twojego problemu.
- Kruszyciel
- Świeżak
hmm a zakręcasz kranik po jeździe? Kranik nie przepuszcza?
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
kranik nie przepuszcza, wymieniałem w nim uszczelki z zestawu naprawczego ostatnio bo przepuszczał no ale już jest ok.
to fota tego co wyjąłem w poszukiwaniu tych membran, nie za bardzo wiem co to jest i co mam z tym zrobić
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... cdec373a86
edit: wybaczcie za tamto pytanie, poszukałem i znalazłem, że powinno być 10mm od blaszek, no więc tak zrobiłem, wyczyściłem całość, założyłem i dalej nie chce palić
zalałem znów na kielich i znowu tak pochodziła ze 4 sekundy i nagle zgasła.. jak to jest z tym laniem na kielich, chyba nie mogłem wlać aż tyle paliwa żeby na tyle starczyło, prawda? to nie jest tak że to paliwo jakie tam wleje starcza tylko na jeden cykl ruchu tłoka?
p.s. jak tak kopałem to zauważyłem po jakimś czasie że leci paliwo z jednego z wylotów z komory pływakowej ale potem przestało
to fota tego co wyjąłem w poszukiwaniu tych membran, nie za bardzo wiem co to jest i co mam z tym zrobić

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... cdec373a86
edit: wybaczcie za tamto pytanie, poszukałem i znalazłem, że powinno być 10mm od blaszek, no więc tak zrobiłem, wyczyściłem całość, założyłem i dalej nie chce palić

p.s. jak tak kopałem to zauważyłem po jakimś czasie że leci paliwo z jednego z wylotów z komory pływakowej ale potem przestało
- xawaxus
- Świeżak
- Kruszyciel
- Świeżak
sam sobie czyść jak chcesz, zadną mechaniczną metodą nie mozna czyscic dysz! jak juz to odpowiednia chemia a najlepiej ultradzwięki.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości