Jaki cylek do TZR
• Strona 1 z 1
Jaki cylek do TZR
Siemanko
Chce kupić nowy cylek i tłok do mojej Tezeci
I tu pytanie czy razem z 80ccm będę musiał zainwestować w wał czy raczej to wytrzyma ? I drugie pytanie, gaźnik też pewnie będę musiał zmienić, więc jaki kupić żeby za dużo nie paliła ?
Z góry dzięki za odpowiedzi ^^
Edit: Czy może 72ccm kupić o.O

Edit: Czy może 72ccm kupić o.O
- Walczaq98
- Świeżak
Poszukaj coś z Airsala najlepszy stosunek jakości do ceny. Nie kupuj tych żółtych chinoli. Do takiego zestawu najlepiej by pasował gaźnik 21 ale gdybyś zmienił tylko dysze i go wyregulował myśle że byłby też dobry efekt.
- Kruszyciel
- Świeżak
Jeżeli wał jest w stanie dobrym,to nie ma obowiązku go wymieniać. Najwyżej,że ma luzy,lub szumią łożyska to zmieniaj,bo potem możesz nabawić się kosztów.
Ale przy wymianie cylindra wymień łożysko igiełkowe na walę - to na końcówce wału - gdzie mocuję się tłok.
Mój kolega kiedyś zrobił remont wymienił cylinder i nie wymienił łożyska - zaoszczędził 20złotych ,a cały jego cylinder się porysował po paru dniach ponieważ się rozleciało .
A co do samego cylindra jak wyżej bierz AIRSALA,żadnych żeliwnych podróbek, tylko nicasil wchodzi w grę.
Gaźnik 21 może być trochę dużo, zobacz narazi ę jak jeździ na tym co masz ,może w 19-stke celuj. Żebyś później nie płakał ,że bierze 7l/100
Ale przy wymianie cylindra wymień łożysko igiełkowe na walę - to na końcówce wału - gdzie mocuję się tłok.
Mój kolega kiedyś zrobił remont wymienił cylinder i nie wymienił łożyska - zaoszczędził 20złotych ,a cały jego cylinder się porysował po paru dniach ponieważ się rozleciało .
A co do samego cylindra jak wyżej bierz AIRSALA,żadnych żeliwnych podróbek, tylko nicasil wchodzi w grę.
Gaźnik 21 może być trochę dużo, zobacz narazi ę jak jeździ na tym co masz ,może w 19-stke celuj. Żebyś później nie płakał ,że bierze 7l/100

-
kuba210796 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości