Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Linka w lesie - porzÄ…dni obywatele...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Linka w lesie - porzÄ…dni obywatele...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 09:21

jestem przeciwny rozjeżdżaniu lasów przez motocykle i quady. las to miejsce na spacer i spędzenie czasu w ciszy i spokoju. Już jeden pojazd "buczący" gdzieś na horyzoncie skutecznie psuje cały efekt. Chcesz się wyżywać - zbuduj sobie tor na własnym polu. Quad, kros, podobnie jak helikopter i karabin snajperski nie jest dla każdego - trzeba posiadać infrastrukturę. <br><hr>agno
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 09:38

A jak lasy wycinają żebyście dupę sobie podcierali i wgl to dobrze ???
A jak my jezdźimy po lesie to już wielki problem to może niech te grube szychy co dostają po tyle pieniędzy pobuduja tory albo wyznaczą miejsca gdzie można jeździć bo w wiekszości lasów i tak ludzie tam nie chodza albo sraja szczaraj rozwalają
Ale sorry bardzo bo motocyklisci temu winni że NIE MAJĄ GDZIE JEŹDZIĆ!!!! ....<br><hr>Dawidx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 09:44

Głupota ludzka nie zna granic. Przekonaliśmy się o tym już w poprzednim artykule o osobie z fistaszkiem zamiast mózgu: <a href="http://www.scigacz.pl/Antyfan,motocykli,poszukiwany,przez,policje,17099.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Antyfan,motocykli,poszukiwany,przez,policje,17099.html</a>
Ja bym zebrał chłopaków jeżdżących na crossach i nie tylko i przeorał tym frajerom podwórka i podjazdy. Następnym razem by nie robili takich głupot. Pieprzone dupki, wprowadzą się na "ciche i spokojne tereny", kupią działkę, postawią dom i się panoszą. Nie zapytają ludzi jakie panują zwyczaje w danej miejscowości, czy okolica jest faktycznie cicha i spokojna. Sk****wiele nie ludzie.<br><hr>Boguś
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 09:53

Komentatorzy napisał(a):Bullshit. Może jeszcze wjedziecie na ryczących i smrodzących maszynach do parków, na plaże, place zabaw i klomby? Chciałbym zobaczyć minę właściciela quada, gdyby ktoś mu wjechał do ogródka i urządził sobie w nim tor. To jest dokładnie to samo. Działanie niezgodne z prawem. Gdyby każdy jeździł po lesie motocyklem, quadem albo terenówką, to nie zostałaby tam listek na listku. W mieście też nie wolno jeździć po trawnikach i na nich parkować! Obsługa lasu to jedno, a demolujący ścieżki i roślinność debile to drugie. Jedźcie sobie na tor crossowy. Wiele razy nie mogłem przejechać ścieżką rowerową (oznakowaną!) przez las, bo były takie koleiny po quadach, że koło wpadało. Z lasu można korzystać tylko na zasadach określonych w prawie.<br><hr>MAH<br>
Komentatorzy napisał(a):Kolego, felieton dotyczy bezmyślnego stwarzania zagrożenia dla życia bądź zdrowia (też jest to karalne :)). To tak jakbym ustawił minę przeciwpiechotną sąsiadowi, tylko dlatego, że wrzucił mi jakiś śmieć do ogródka. I tyle w temacie.
Jeżeli chodzi o naturę - radzi sobie już kupę czasu, TY jej do pomocy nie jesteś potrzebny.<br><hr>BLEH<br>
Ten felieton w 70% pisze o tym, że motor nie szkodzi w lesie, a to jest totalna bzdura!

<br><hr>Andrzej.P
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 09:56

Komentatorzy napisał(a):Taka linka stanowi zagrożenie nie tylko dla motocyklistów, ale dla zwierząt, rowerzystów, turystów oraz wszystkich innych korzystających z lasu. Stosowanie takich metod nie ma żadnego usprawiedliwienia i powinno być napiętnowane. Jest jeszcze jedna rzecz, którą powinniśmy negować. Wyobraźmy sobie sytuację, w której LP remontują drobi pożarowe i to za naprawdę grubą kasę. Dzień po odbiorze robót grupa pseud motocyklistów postanawia strzelić kilka bączków na wszystkich skrzyżowaniach tej drogi ryjąc je sakramencko. Innym razem grupa quadowców wjeżdża, na oznakowany znakami zakazu, teren ostoi zwierzyna, na którym występują, np. niezwykle płochliwe ptaki. Takich przykładów jest więcej i je także należy, z całą stanowczością, napiętnować. Inna sprawa, że środowisko motocyklistów i leśników oraz przyrodników nie może się dogadać. Ideałem byłoby wyznaczenie sieci atrakcyjnych tras-szlaków motocyklowych. Motocykliści mieliby gdzie powariować, a leśnicy byliby spokojni, że jakiś zabłąkany motocyklista nie zryje upraw leśnych albo nie wiedzie pod ścinane drzewo. Zawsze znajdzie się kilku popaprańców, którzy są najmądrzejsi i nikogo nie będą słuchać. Zresztą na łamach tego portalu mogliśmy jakiś czas temu poczytać o próbie współpracy leśników w motocyklistami i mimo dobrej woli obydwu stron znalazło się kilku delikwentów, którzy postanowili wszystko zniweczyć. Gdyby jednak to do was nie trafiało to zachęcam do bardziej przyziemnej argumentacji i zapoznania się art. 161 Kodeksu Wykroczeń. <br><hr>WolF<br>
Uderzyłeś w sedno sprawy - świetny tekst<br><hr>andrzej. P
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 10:24

Komentatorzy napisał(a):jestem przeciwny rozjeżdżaniu lasów przez motocykle i quady. las to miejsce na spacer i spędzenie czasu w ciszy i spokoju. Już jeden pojazd "buczący" gdzieś na horyzoncie skutecznie psuje cały efekt. Chcesz się wyżywać - zbuduj sobie tor na własnym polu. Quad, kros, podobnie jak helikopter i karabin snajperski nie jest dla każdego - trzeba posiadać infrastrukturę. <br><hr>agno<br>
W pełni przychylam się do powyższego komentarza. Nie popieram takich rozwiązań, jak rozwieszanie linek w lesie, ale ludzie ujeżdżający swoje sprzęty na obszarach niedozwolonych nie powinni robić z siebie biednych kozłów ofiarnych prześladowanych przez "niezrównoważone społeczeństwo". Nie powineneś wjeżdżać do lasu - to nie wjeżdżaj. Żadna linka wtedy Cię nie zaatakuje, bo nie powinno Cię tam być...
Prawda jest taka, że obie strony są winne, a redaktor skrytykował jedynie jedną z nich. Zero obiektywizmu.<br><hr>Brachu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 10:39

Komentatorzy napisał(a):Bullshit. Może jeszcze wjedziecie na ryczących i smrodzących maszynach do parków, na plaże, place zabaw i klomby? Chciałbym zobaczyć minę właściciela quada, gdyby ktoś mu wjechał do ogródka i urządził sobie w nim tor. To jest dokładnie to samo. Działanie niezgodne z prawem. Gdyby każdy jeździł po lesie motocyklem, quadem albo terenówką, to nie zostałaby tam listek na listku. W mieście też nie wolno jeździć po trawnikach i na nich parkować! Obsługa lasu to jedno, a demolujący ścieżki i roślinność debile to drugie. Jedźcie sobie na tor crossowy. Wiele razy nie mogłem przejechać ścieżką rowerową (oznakowaną!) przez las, bo były takie koleiny po quadach, że koło wpadało. Z lasu można korzystać tylko na zasadach określonych w prawie.<br><hr>MAH<br>
Komentatorzy napisał(a):Kolego, felieton dotyczy bezmyślnego stwarzania zagrożenia dla życia bądź zdrowia (też jest to karalne :)). To tak jakbym ustawił minę przeciwpiechotną sąsiadowi, tylko dlatego, że wrzucił mi jakiś śmieć do ogródka. I tyle w temacie.
Jeżeli chodzi o naturę - radzi sobie już kupę czasu, TY jej do pomocy nie jesteś potrzebny.<br><hr>BLEH<br>
Felieton jest o braku szkodliwości motocykli w lesie... Rozwieszanie linek to sprawa kryminalna i o tym nie ma co dyskutować.<br><hr>gucio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 10:40

Felieton jest głównie o braku szkodliwości motocykli w lesie... Rozwieszanie linek to sprawa kryminalna i o tym nie ma co dyskutować.<br><hr>gucio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 10:41

Komentatorzy napisał(a):W Polsce za zabójstwo jest min. 25 lat. Podejście mośków którzy chcą wymierzać sprawiedliwość - chore? Tak samo jak jeżdżenie motocyklami po lesie z dużą prędkością przy ludziach spacerujących. Zabić? Nikt nie ma do tego prawa i nie będzie miał. Mocni w pisaniu w internecie mogą sobie pomarzyć o zabijaniu poprzez wieszanie linek, w życiu się nie odważą. Ci co je wieszają są idiotami, którzy zdechną w pierdlu. <br><hr>herooo <br>
Jestem za linkami w lasach las to nie tor dla pedalow na motorkach i qadach NA TOR DEBILE<br><hr>kosma
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 10:41

Felieton jest o braku szkodliwości motocykli w lesie... Rozwieszanie linek to sprawa kryminalna i o tym nie ma co dyskutować.<br><hr>gucio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 10:45

Komentatorzy napisał(a):Linka linką, ale w Polsce jest ZAKAZ WJAZDU do lasów. O co chodzi? Nie macie gdzie jeździć, to wjeżdżacie do lasu? Taki sam durny argument zapodają właściciele szlifierek - "nie ma toru, to będę latać 200 po osiedlu". <br><hr>gucio<br>
Komentatorzy napisał(a):a ZAKAZU rozpinania linek z zamiarem Zabicia czy Okaleczenia, spowodowania WYpadku to NIE MA? Bezmógu...??
Skoro jest droga leśna - to znaczy, że jeżdżą po niej auta a także ciężki sprzet o wiele bardziej ryjące tą drogą niż 120 kg motocykl
Ktoś Cie debilu szeryfem leśnym mianował i sędzią do wymierzania sprawiedliwości?<br><hr>dr Kaftan<br>
Sam jesteś bezmózgim. Rozwieszanie linek to sprawa dla prokuratora i nikt tego nie kwestionuje. Czytaj ze zrozumieniem. Problem to przedstawianie przez autora problemu: motocykle w lesie są wg niego OK! I to jest problem, że większość BEZMÓZGÓW na enduro i quadach też tak myśli! Sami łamią prawo i są wielce oburzeni, że ktoś inny robi to samo, ale fakt, że przesadzając.<br><hr>gucio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 11:04

Komentatorzy napisał(a):Lovtza, Twoj styl pisania niestety rowna w dol od jakiegos czasu. Kiedys Twoje teksty czytalo sie z przyjemnoscia. Teraz robi sie z tego poziom Pana Boczo. Bronisz sprawy, w ktorej nie macie racji i robisz to w bardzo prymitywny sposob. Propagowanie taktyki oko za oko, zab za zab to jeden przyklad, drugi to denny argument o braku torow do enduro w Polsce. Kogo to obchodzi poza motocyklistami, ze ich nie ma? Ktos Wam kazal kupic motocykle, ktorych nie ma gdzie uzytkowac?<br><hr>abc<br>
Komentatorzy napisał(a):Kogo obchodzi czy niszczymy wam las? Czy ktoś wam kazał tam chodzić? Kogo obchodzi czy drogi krajowe są w dobrym stanie? Ktoś wam kazał nimi jeździć? To równie dobre argumenty jak te podane przez ciebie. Lovtza broni sprawy w której nie ma racji? To znaczy, że człowieka każdy może zabić bez konsekwencji? To nie my propagujemy taktykę oko za oko, ząb za ząb tylko ten kto wywiesza te linki. On przejechał obok mnie - zabije go. To jest racja? <br><hr>Jeździec znikąd<br>
Roznica miedzy drogami krajowymi i lasem a Twoim durnym hobby polega na tym, ze bez tych 2 pierwszych nie przetrwamy, one sa ludziom zwyczajnie potrzebne. Natomiast Twoje durne hobby polegajace na niszczeniu zieleni i zaklocaniu spokoju jest zupelnie zbedne i nawet ty sie bez niego obejdziesz w razie potrzeby (np. gdy waha bedzie po 10 PLN)<br><hr>abc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 11:06

Komentatorzy napisał(a):Lovtza, Twoj styl pisania niestety rowna w dol od jakiegos czasu. Kiedys Twoje teksty czytalo sie z przyjemnoscia. Teraz robi sie z tego poziom Pana Boczo. Bronisz sprawy, w ktorej nie macie racji i robisz to w bardzo prymitywny sposob. Propagowanie taktyki oko za oko, zab za zab to jeden przyklad, drugi to denny argument o braku torow do enduro w Polsce. Kogo to obchodzi poza motocyklistami, ze ich nie ma? Ktos Wam kazal kupic motocykle, ktorych nie ma gdzie uzytkowac?<br><hr>abc<br>
Komentatorzy napisaÅ‚(a):Ależ ci motocykliÅ›ci , latajÄ…cy po lasach, kierujÄ… siÄ™ wÅ‚aÅ›nie zasadÄ… przez Ciebie lansowanÄ… - zasadÄ… : " kogo to obchodzi" ! Ich TO nie obchodzi , im nie brakuje torów enduro, gdyż majÄ… do użytkowania najwiÄ™ksze poÅ‚acie lasów (proporcjonalnie) w Europie. Jednym ze źròdeÅ‚ zÅ‚a jest wÅ‚aÅ›nie zasada "kogo to obchodzi" - motocyklistów nie obchodzÄ… inni użytkownicy i sÄ…siedzi lasów , a tych z kolei nie obchodzi los ew ofiar linek.<br><hr>addari<br>
ja nie bronie przyglupa rozwieszajacego linki tylko nie podoba mi sie wybielanie idiotow rozjezdzajacych lasy, ktorzy do tego prowokuja.<br><hr>abc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 11:09

Komentatorzy napisał(a):Nazywajmy rzeczy po imieniu linki to morderstwo, a ten co je wiesza jest potencjalnym mordercą. <br><hr>defer<br>
nazywajmy rzeczy po imieniu. Przyglup na enduro lecacy na slepo po sciezce w lesie to potencjalny morderca.<br><hr>abc
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 14:48

Komentatorzy napisał(a):W Polsce za zabójstwo jest min. 25 lat. Podejście mośków którzy chcą wymierzać sprawiedliwość - chore? Tak samo jak jeżdżenie motocyklami po lesie z dużą prędkością przy ludziach spacerujących. Zabić? Nikt nie ma do tego prawa i nie będzie miał. Mocni w pisaniu w internecie mogą sobie pomarzyć o zabijaniu poprzez wieszanie linek, w życiu się nie odważą. Ci co je wieszają są idiotami, którzy zdechną w pierdlu. <br><hr>herooo <br>
Komentatorzy napisał(a):Jestem za linkami w lasach las to nie tor dla pedalow na motorkach i qadach NA TOR DEBILE<br><hr>kosma<br>
a ja jestem za tym żeby ci mine przeciw piechotną przed dzwiami zakopać!! ty szmaciarzu bez szkoły
uwaga debil<br><hr>polaj
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 15:44

Dla wszystkich popierających takie zachowanie na tym zdjęciu widać, iż linka rozwieszona została nad polną drogą więc również dobrze mogła uszkodzić rowerzystę, który też wolno nie jeździ. Sam na takich drogach nie chwaląc się rozwijam 35 km/h. Fakt głowy nie urwie ale strąci z roweru i można przy upadku rozwalić głowę o pieniek, a polistyrenowa skorupka nie chroni karku. Na miejscu autora filmu zawiadomiłbym policję bo to normalna droga gruntowa prowadząca przez las <br><hr>kk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 16:07

Komentatorzy napisał(a):Przejawem totalnej głupoty i bezgranicznego chamstwa jest jeżdżenie motocyklem (quadem lub samochodem też) po lesie, czy to "wolno" czy "szybko", z "ryciem" lub "bez rycia". A w walce z głupotą, jak z terroryzmem, wszystkie chwyty dozwolone. Metoda może i drastyczna, ale czy znacie inną i skuteczną? Fragment o paleniu domu to równie prymitywne, co jeżdżenie, pogróżki i nic więcej.<br><hr>Mruk<br>
A co powiesz gdy jakiś biegacz nie zauważy linki i straci przez nią wzrok, bo będzie ona w kiepskim stanie (wystające druty) na wysokości jego oczu ? Też powiesz skuteczna walka z ryciem i motocyklistami? Jesteś gotów ponieść konsekwencje takie jak wypłacenie gigantycznego odszkodowania, pójścia do więzienia itp?<br><hr>myślący
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 16:52

Mam sasiadkÄ™, fanatyczkÄ™ o eko-zainteresowaniach. Ona bylaby do czegos takiego zdolna. Kiedys przylapalem ja ja kopala mi samochod bo zawadzalem nim o berberysy pod blokiem. Niektorzy z natury powinni sie leczyc psychicznie.
Ja bym zatlukl gdybym widzial jak ktos rozwiesza taka linke.<br><hr>Librarian
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 16:56

Komentatorzy napisał(a):Mam sasiadkę, fanatyczkę o eko-zainteresowaniach. Ona bylaby do czegos takiego zdolna. Kiedys przylapalem ja ja kopala mi samochod bo zawadzalem nim o berberysy pod blokiem. Niektorzy z natury powinni sie leczyc psychicznie.
Ja bym zatlukl gdybym widzial jak ktos rozwiesza taka linke.<br><hr>Librarian<br>
Miałem podobną, wezwałem policję, dostała po uszach za niszczenie mienia<br><hr>kk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2014, 21:46

Jakby jakiś miłośnik lekkich motocykli , posiadający jedynie prawko kat.B, chciał wyjechać z lasu, informuję , że dziś opublikowano Dziennik Ustaw nr 970 - można zacząć odliczać 30 dni :)<br><hr>adam57
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê