Zakup 125 co polecacie dla 28-latka przed zrobieniem kat. A?
• Strona 1 z 1
Zakup 125 co polecacie dla 28-latka przed zrobieniem kat. A?
Witajcie,
Na początku witam wszystkich, bardzo interesująca stronka i forum.
Chciałbym się Was poradzić co sobie kupić do jazdy i doszkalania się przed zdaniem prawka kat. A/
Mam 28 lat 183cm i 95 kg. Chciałbym kupić sobie coś czym będę mógł śmigać w weekendy ze znajomymi, gdy nowe prawo wejdzie w życie.
Zastanawiałem się nad jakąś CBR-ką 125R (pytanie wersja gaźnik czy wtrysk).
Może coś innego polecacie? Jestem z dekady, gdzie jeździło się MZtkami czy Jawami a chciałbym czymś dobrze wyglądającym pojeździć nim zdam (w wolnej chwili) kat. A i potem przesiądę się na jakąś cbrkę 600 f4.
Ogólnie jestem fanem CBRek od lat
Ale chodzi mi głównie o miłą jazdę, w miarę fajny dźwięk (mimo że w 125 to raczej trudno).
Taki "moto" na jakieś 2 sezony może.
Będę wdzięczny za wszystkie wypowiedzi
Na początku witam wszystkich, bardzo interesująca stronka i forum.
Chciałbym się Was poradzić co sobie kupić do jazdy i doszkalania się przed zdaniem prawka kat. A/
Mam 28 lat 183cm i 95 kg. Chciałbym kupić sobie coś czym będę mógł śmigać w weekendy ze znajomymi, gdy nowe prawo wejdzie w życie.
Zastanawiałem się nad jakąś CBR-ką 125R (pytanie wersja gaźnik czy wtrysk).
Może coś innego polecacie? Jestem z dekady, gdzie jeździło się MZtkami czy Jawami a chciałbym czymś dobrze wyglądającym pojeździć nim zdam (w wolnej chwili) kat. A i potem przesiądę się na jakąś cbrkę 600 f4.
Ogólnie jestem fanem CBRek od lat

Ale chodzi mi głównie o miłą jazdę, w miarę fajny dźwięk (mimo że w 125 to raczej trudno).
Taki "moto" na jakieś 2 sezony może.
Będę wdzięczny za wszystkie wypowiedzi

- undercover86
- Świeżak
Może varadero125, yamaha tdm125, marauder125, intertruder125, i najszybsze Cagiva mito i Aprilia rs 125. Albo coś z supermoto typu Yamaha dt125, Suzuki dr125 lub husqvarna. O jakie prawo ci chodzi? O 125tkach na kat.B już weszło w życie.
- Kruszyciel
- Świeżak
Nie weszlo. Prezydent musi podpisac ustawę, ma czas do 26 sierpnia i od momentu podpisania ustawy nowe prawo musi wejść w życie w przeciągu 30 dni. Czyli w najgorszym wypadku 25 sierpnia nowe przepisy wejda w życie.
Honda CBR 125r 04r.
- Tomasinho
- Świeżak
Z tego co sprawdzałem, wizualnie najbardziej podoba mi się: Aprilla RS 125.
Co myślicie o Derbi Gpr 125?
Przy moich gabarytach.
Przy moich gabarytach.
- undercover86
- Świeżak
- Kruszyciel
- Świeżak
- undercover86
- Świeżak
undercover86 napisał(a):Z tego co sprawdzałem, wizualnie najbardziej podoba mi się: Aprilla RS 125.
Przy moich gabarytach.
Derbi GPR 125 Racing 2005 2T Silnik Yamahy
Ogolnie fajny sportowy wygląd,szybko się zbiera,ale pali około 6 lub 7 na 100km,ale cos za cos moja ma v-max 140km/h.Moja powazniejsza przygoda zaczela się od tej 125-tki i musze powiedzieć ze "Laczka"z tylu mam szerokiego wiec składanie w zakrety nie stanowi problemu.Jedynie co wkurza ze jak zimna to kopci bo to wkoncu 2T ale jak się rozgrzeje troszkę jest okej

P.S.Gabaryty mam podobne jak TY
Serce bije w tempie obrotow maszyny 

- koxik1990
- Świeżak
No dobrze moi drodzy, podjąłem decyzję jednak najpierw kat. A
Aktualnie zaczynam kurs, mam nadzieje się wyrobić w tym roku by może w okresie zimowym czegoś poszukać. Pytanie do Was czego na pierwszy motorek?
Powiem szczerze myślałem o YAMAHA XJ6 DIVERSION F. Nie przepadam za nakedami. Niestety motorek fajny wizualnie, myślę też dobry na pierwszy motocykl ale dość nowy i nie za tani. Chciałbym pośmigać czymś 60-70 konnym w miarę wygodnym motorem ze 2 sezony, może później zrealizuję swoje marzenie i przesiądę się na cbr f4i z kanapą. Z tego co wiem, jak na taką sylwetkę motocykla dość wygodna.
Reasumując doradźcie mi moi mili co na 1 motocykl? Co można jeszcze porównać do XJ6 ale tańszego (8000-9000) sam motocykl oczywiście, ciuszki na początek chcę koło 2000 zł przeznaczyć.
Nie chcę kusić losu więc od razu kłaść się na ściagacza, chciałbym 2 sezony pośmigać trasy weekendowe 200-400km może więcej, uczyć się jazdy i zdobywać doświadczenie
Co możemy rozważyć, może coś polecicie nie tylko wygodnego, sprawdzonego. dobrego do nauki ale i ładnie mruczącego? No i fajnie gdyby była jakaś osłona przed wiatrem no i owiewki "a la sportowy"
Moderatora bardzo proszę o zmianę tematu i przeniesienie do odpowiedniego działu, jeśli jest w złym.
Dziękuję.

Powiem szczerze myślałem o YAMAHA XJ6 DIVERSION F. Nie przepadam za nakedami. Niestety motorek fajny wizualnie, myślę też dobry na pierwszy motocykl ale dość nowy i nie za tani. Chciałbym pośmigać czymś 60-70 konnym w miarę wygodnym motorem ze 2 sezony, może później zrealizuję swoje marzenie i przesiądę się na cbr f4i z kanapą. Z tego co wiem, jak na taką sylwetkę motocykla dość wygodna.
Reasumując doradźcie mi moi mili co na 1 motocykl? Co można jeszcze porównać do XJ6 ale tańszego (8000-9000) sam motocykl oczywiście, ciuszki na początek chcę koło 2000 zł przeznaczyć.
Nie chcę kusić losu więc od razu kłaść się na ściagacza, chciałbym 2 sezony pośmigać trasy weekendowe 200-400km może więcej, uczyć się jazdy i zdobywać doświadczenie

Moderatora bardzo proszę o zmianę tematu i przeniesienie do odpowiedniego działu, jeśli jest w złym.
Dziękuję.
- undercover86
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm