[Aktualności] Na autostradzie A1 działa już...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Na autostradzie A1 działa już...
Dyskusja na temat: Na autostradzie A1 działa już odcinkowy pomiar prędkości
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Na autostradzie A1 działa już odcinkowy pomiar prędkości
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Na autostradzie A1 działa już odcinkowy pomiar prędkości
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A co ich boli, że się szybko jeździ po autostradzie. Po to one są, żeby szybko się przemieszczać. Totalna głupota, już nie mają na czym kasy kroić.<br><hr>PanJan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kasa Misiu, kasa. W Niemczech sa autostrady o lepszej jakosci niz A1, ale sa i takie o gorszej jakosci. Sa odcinki z ograniczeniami i sa odcinki bez ograniczen. Sa tez autostrady o gorszej jakosci niz A1 bez ograniczen. I jakos nie ma tam masakry na drodze. Ograniczenie predkosci na autostradzie w Polsce sluzy tylko temu zeby don Donald mial wiecej cashu na przegwizdanie.<br><hr>FirstToFight!Komentatorzy napisał(a):Jak mozna scigac za przekroczenie predkosci na PIERDOLONEJ AUTOSTRADZIE?<br><hr>.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Napiszę teraz coś bardzo nie popularnego - dlaczego wszyscy na Słowacji, czy w Skandynawii jeżdżą zgodnie z przepisami? Nie dlatego że im się nie spieszy. Dlatego ze tam mandaty są KONKRETNE. W Polsce każdy wie że da 50zł i się wywinie od większości mandatów.. Niestety, żeby w naszym kraju była taka kultura jazdy (na początek przestrzeganie przepisów, później może też i kultura) musimy mieć nad sobą dobry bat. Oczywiście jako kierowcy kat B oraz A mi się to nie podoba, ale z drugiej strony chciał bym żeby na drogach było spokojniej - tak jak to widywałem przejeżdżając przez kraje na zachód i również na południe od Polski.<br><hr>anusek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po pierwsze - nie od Strykowa tylko od Torunia (bo od Strykowa do Torunia jest na razie za free i bez bramek). Po drugie - odnośnie dotychczasowych niektórych komentarzy - dać palec, zechcą rękę czyli jak widać brak umiaru i żadnych norm. Czy to jest takie dziwne, że na autostradzie też obowiązują ograniczenia ? Jaka prędkość by was zadowalała ? 180 ? 200 ? 250 ? Ogarnijcie się ludzie. A potem płacz i rozpacz, że wypadek, że śmierć. 150 wam już nie wystarcza ? (z uwzględnieniem marginesu, za który nikt wam nic nie zrobi). A jak komuś za wolno to albo pojeździć na wynajętym torze wyścigowym albo kupić samolot. Ech .... <br><hr>J123
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie wiem co ty jarasz, ale 50 zl to se mozesz co najwyzej w dupe wsadzic , a nie mandat. <br><hr>krisr6Komentatorzy napisał(a):Napiszę teraz coś bardzo nie popularnego - dlaczego wszyscy na Słowacji, czy w Skandynawii jeżdżą zgodnie z przepisami? Nie dlatego że im się nie spieszy. Dlatego ze tam mandaty są KONKRETNE. W Polsce każdy wie że da 50zł i się wywinie od większości mandatów.. Niestety, żeby w naszym kraju była taka kultura jazdy (na początek przestrzeganie przepisów, później może też i kultura) musimy mieć nad sobą dobry bat. Oczywiście jako kierowcy kat B oraz A mi się to nie podoba, ale z drugiej strony chciał bym żeby na drogach było spokojniej - tak jak to widywałem przejeżdżając przez kraje na zachód i również na południe od Polski.<br><hr>anusek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
w UK za jazde 150 na autostradzie (dopuszczalne max to 112km/h - 70mph)mandacik moze wyniesc £2500 i oczywiscie natycmiastowa utrata prawa jazdy.... Wykroczenia na autostradzie sa karane znacznie brdziej surowo niz n drogach lokalnych...<br><hr>UKKomentatorzy napisał(a):Jak mozna scigac za przekroczenie predkosci na PIERDOLONEJ AUTOSTRADZIE?<br><hr>.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Skoro pytasz : mnie by odpowiadało ograniczenie na poziomie 350km/h. To taka "okrągła" liczba i z pewnym marginesem na potrzeby szybszych samochodów.<br><hr>adamm57Komentatorzy napisał(a):Po pierwsze - nie od Strykowa tylko od Torunia (bo od Strykowa do Torunia jest na razie za free i bez bramek). Po drugie - odnośnie dotychczasowych niektórych komentarzy - dać palec, zechcą rękę czyli jak widać brak umiaru i żadnych norm. Czy to jest takie dziwne, że na autostradzie też obowiązują ograniczenia ? Jaka prędkość by was zadowalała ? 180 ? 200 ? 250 ? Ogarnijcie się ludzie. A potem płacz i rozpacz, że wypadek, że śmierć. 150 wam już nie wystarcza ? (z uwzględnieniem marginesu, za który nikt wam nic nie zrobi). A jak komuś za wolno to albo pojeździć na wynajętym torze wyścigowym albo kupić samolot. Ech .... <br><hr>J123<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeszcze jedna du..a piszcząca do bata.Komentatorzy napisał(a):Napiszę teraz coś bardzo nie popularnego - dlaczego wszyscy na Słowacji, czy w Skandynawii jeżdżą zgodnie z przepisami? Nie dlatego że im się nie spieszy. Dlatego ze tam mandaty są KONKRETNE. W Polsce każdy wie że da 50zł i się wywinie od większości mandatów.. Niestety, żeby w naszym kraju była taka kultura jazdy (na początek przestrzeganie przepisów, później może też i kultura) musimy mieć nad sobą dobry bat. Oczywiście jako kierowcy kat B oraz A mi się to nie podoba, ale z drugiej strony chciał bym żeby na drogach było spokojniej - tak jak to widywałem przejeżdżając przez kraje na zachód i również na południe od Polski.<br><hr>anusek<br>
Niegdyś wieszano za kradzież np. bułki i plagi kradzieży na świecie do dziś nie wyeliminowano.
Rzecz bowiem w poszanowaniu dla prawa i własnego państwa, a tego, podobnie jak prawdziwego szacunku do rodzica, przemocą się nie wymusi - wynikiem terroru jest bowiem strach, a nie szacunek dla norm. Dziwisz się, że ludzie np. nie przestrzegają 80km/h na bezkolizyjnej wielopasmowej obwodnicy - bo ja nie. Dziwisz się , że ludzie gardzą normami ustanawianymi przez "łowców kasy", gdy jednocześnie nie są asekurowane tysiące naprawdę niebezpiecznych miejsc.<br><hr>rami
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Malo mnie obchodzi co sie dzieje w "UK"<br><hr>.Komentatorzy napisał(a):Jak mozna scigac za przekroczenie predkosci na PIERDOLONEJ AUTOSTRADZIE?<br><hr>.<br>Komentatorzy napisał(a):w UK za jazde 150 na autostradzie (dopuszczalne max to 112km/h - 70mph)mandacik moze wyniesc £2500 i oczywiscie natycmiastowa utrata prawa jazdy.... Wykroczenia na autostradzie sa karane znacznie brdziej surowo niz n drogach lokalnych...<br><hr>UK<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
gdzie w taryfikatorze jest ujeta "średnia prędkość" i jaka jest stawka za jej przekroczenie ?
jaka jest podstawa prawna do nałożenia mandatu w takiej sytuacji ?<br><hr>raptor
jaka jest podstawa prawna do nałożenia mandatu w takiej sytuacji ?<br><hr>raptor
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to ja tez odpowiem - na autostradzie bez ograniczeń, ale może tez być 280<br><hr>txaKomentatorzy napisał(a):Po pierwsze - nie od Strykowa tylko od Torunia (bo od Strykowa do Torunia jest na razie za free i bez bramek). Po drugie - odnośnie dotychczasowych niektórych komentarzy - dać palec, zechcą rękę czyli jak widać brak umiaru i żadnych norm. Czy to jest takie dziwne, że na autostradzie też obowiązują ograniczenia ? Jaka prędkość by was zadowalała ? 180 ? 200 ? 250 ? Ogarnijcie się ludzie. A potem płacz i rozpacz, że wypadek, że śmierć. 150 wam już nie wystarcza ? (z uwzględnieniem marginesu, za który nikt wam nic nie zrobi). A jak komuś za wolno to albo pojeździć na wynajętym torze wyścigowym albo kupić samolot. Ech .... <br><hr>J123<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie interesuje mnie to bo jeżdżąc z yanosikiem podobno będziesz otrzymywał takie info. ;P <br><hr>anomKomentatorzy napisał(a):gdzie w taryfikatorze jest ujeta "średnia prędkość" i jaka jest stawka za jej przekroczenie ?
jaka jest podstawa prawna do nałożenia mandatu w takiej sytuacji ?<br><hr>raptor<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl