Zobacz wÄ…tek - Problem z silnikiem FERRO 901
NAS Analytics TAG

Problem z silnikiem FERRO 901

i inne małe pojemności
_________

Problem z silnikiem FERRO 901

Postprzez adr1an4ever » 7/7/2014, 17:37

Witam, mam ogromny problem z silnikiem ferro 901. Zaczeło się tak że założyłem Popularną 80,czyli cylinder z głowicą 72ccm3 . I po 350km strzelił tłok, który urwał zawór. Złożyłem 50cc , normalnie kompresja była lecz miałem problem z iskrą spalił się impulsator, wymieniłem Iskrownik wraz z impulsatorem , iskra wróciła założylem zestaw 80 głowica 72 z wymianą zaworów i nowy tłok w starym cylindrze. i zaczeły się problemy, Spod głowicy kapał olej i nie bylo kompresji, okazało się że zostały pozostałości z uszczelki na starym cylindrze, wytarłem przez chwile była kompresja po złożeniu , i zaczeło coś blokować , Rozrząd i tłok nie pracował od kopa. Gdy głowicę założe, rozrząd ustawie i jej nie dokręce to kopie lekko i wszystko pracuje , a jak dokręce to niestety coś blokuje . W czym może być problem? Wszystko dobrze ustawione i wyregulowane a dalej coś blokuje jak dokręce główice. Bez dokręcenia wszystko idealnie chodzi nic nie stuka nie puka nie dzwoni, nie trze nie blokuje. Nie wiem co robic juz. Wymieniałem Kilka główic i dalej to samo .. Proszę o odpowiedź która pomoże mi w problemie , z góry DZIĘKUJE ! :(
"Żyje by jeździć , jeżdżę po to by żyć " :)
adr1an4ever
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 7/7/2014, 22:37

Weź trochę plasteliny bądź czegoś podobnego, wrzuć na tłok, dokręć głowicę, pokręć silnikiem, zdejmij i sprawdź ślad. Według mnie denko tłoka dotyka głowicy (zależy od komory spalania, ale jest to możliwe przy zbyt cienkiej uszczelce bądź nadmiernemu portingowi głowicy) bądź układ rozrządu nie pracuje poprawnie.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

x

Postprzez adr1an4ever » 8/7/2014, 15:00

Tłok stykał się z głowicą. złożyłem 50, to ujebał się gwint mocujący cylinder do silnika i poci się . Mam dość tej chińszczyzny =.=
"Żyje by jeździć , jeżdżę po to by żyć " :)
adr1an4ever
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê