Problem z kawasaki kmx 125 gubi iskrÄ™ po wrzuceniu biegu
• Strona 1 z 1
Problem z kawasaki kmx 125 gubi iskrÄ™ po wrzuceniu biegu
Witam mam problem z moim kawasaki a dokładnie to jak go odpalę chodzi wszystko ładnie pięknie i chce wrzucić bieg to gaśnie gubi iskrę nie wiem co może być przyczyną jak odpiąłem kabel z czujnika luzu to nie było iskry sprawdzałem już wszystko i nie mam pojęcia co jest przyczyną. Czy ktoś z forum ma takie kawasaki miał taki problem może wiecie jak to naprawić proszę o pomoc
- Farel
- Świeżak
Czujnik kosy (stopki bocznej) na pierwszy rzut do sprawdzenia...
Motocykle mają algorytm "gaszenia" w pewnych przypadkach dla bezpieczeństwa...
Aby motocykl "pozwolił" na jazdę stopka musi być złożona, czyli czujnik stopki bocznej ma w zależności od modelu być zwarty lub rozwarty.
Furtką dla nie złożonej stopki (bądź pozornie nie złożonej przy uszkodzonym czujniku) jest czujnik sprzęgła. Jeśli jest i jest sprawny to moto pozwoli wrzucić na bieg, ale zgaśnie po wysprzęgleniu (przy nie złożonej stopce lub uszkodzonym czujniku).
Drugą futrką jest bieg neutralny/luz - który umożliwia pracę bez względu na położenie stopki bocznej.
Motocykl jest gaszony metodą odpięcia zapłonu (czyt. zanik iskry)...
Wrócę do początku
Na 99% walnięty czujnik kosy, lub jego okablowanie...
Motocykle mają algorytm "gaszenia" w pewnych przypadkach dla bezpieczeństwa...
Aby motocykl "pozwolił" na jazdę stopka musi być złożona, czyli czujnik stopki bocznej ma w zależności od modelu być zwarty lub rozwarty.
Furtką dla nie złożonej stopki (bądź pozornie nie złożonej przy uszkodzonym czujniku) jest czujnik sprzęgła. Jeśli jest i jest sprawny to moto pozwoli wrzucić na bieg, ale zgaśnie po wysprzęgleniu (przy nie złożonej stopce lub uszkodzonym czujniku).
Drugą futrką jest bieg neutralny/luz - który umożliwia pracę bez względu na położenie stopki bocznej.
Motocykl jest gaszony metodą odpięcia zapłonu (czyt. zanik iskry)...
Wrócę do początku

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości