Kask Hjc cs14- paruje
• Strona 1 z 1
Kask Hjc cs14- paruje
Witam
Ok. 2 tygodnie temu kupiłem nowy kask HJC Cs14. Z informacji w internecie wynika, że posiada on antifog. Dziś rano jadącąc z prędkością ok 20km/h na parkingu w temperaturze ok 12st C kask mi bardzo mocno zaparował. Dzieje się tak od momentu kupna. Dodam, że miałem ubraną kominiarkę.
Nie jest to kask z najwyższej półki, ale z tego co czytałem antifog trzyma się minimum sezon. Wiecie czemu tak się dzieje? Czy jest sens wysłać na gwarancję? [/quote]
Ok. 2 tygodnie temu kupiłem nowy kask HJC Cs14. Z informacji w internecie wynika, że posiada on antifog. Dziś rano jadącąc z prędkością ok 20km/h na parkingu w temperaturze ok 12st C kask mi bardzo mocno zaparował. Dzieje się tak od momentu kupna. Dodam, że miałem ubraną kominiarkę.
Nie jest to kask z najwyższej półki, ale z tego co czytałem antifog trzyma się minimum sezon. Wiecie czemu tak się dzieje? Czy jest sens wysłać na gwarancję? [/quote]
- profeszynal_rajder
- Świeżak
Od wewnątrz czyscilem bardzo delikatnie woda + srajtaśma delikatnie przecieralem, od zewnątrz płynem do czyszczenia okularów + srajtaśma . Dodam że od wewnątrz mylem ja tylko jeden raz.
- profeszynal_rajder
- Świeżak
Nie, to co wychuchałem szło raczej w dół. Usta i nos miałem zakryte kominiarką. Nawet teraz w pokoju w temperaturze pokojowej z szybką uchylona na 2 zabki bez kominiarki solidnie paruje.
- profeszynal_rajder
- Świeżak
Ten antypar to raczej nie jest rozwiązanie. Chronić przed parowaniem ma antifog, a nie antypar. Srajtaśmę używałem zwykłą, szarą, jednowarstwową, bezzapachową
. Wiadomo, że trochę "chuchu" z nosa się wydostanie górą
. Szybkę umyłem pod kranem, i nie wycieram jej. Jak wyschnie to napisze czy coś się zmieniło.

- profeszynal_rajder
- Świeżak
Jak jej nie wytarłeś to zostaną ci dziadowskie zacieki.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Przetarłem szmatką z mikrofibry i dalej to samo
. Chuchając na wymontowaną szybkę, para tylko trochę szybciej schodzi niż z szybki od kasku nitro
.

- profeszynal_rajder
- Świeżak
Czyli lipa jest i tyle. Nie wiem czy to kwestia pecha i jednorazowy przypadek czy po prostu niski model i antifog też lichy. Jest to taniocha z oferty HJC, ale generalnie nie słychać jakoś specjalnie o takich problemach u tego producenta. Sam też nie mam z tym problemów. Spróbuję się dowiedzieć jak z ewentualną gwarancją. Kupowałeś to przez internet?
-
kravec - Administrator
Tak, z tego sklepu http://www.sklep.moto-akces.pl/
- profeszynal_rajder
- Świeżak
Ale czym? Kranówą i srajtaśmą?
Zostaje mi chyba kupić folie fogcity albo pinlocka uniwersalnego. Tylko nie wiem jak się go montuje i czy będzie pasował. Ewentualnie słyszałem, ze można wywiercić dziury w szybce na pinlock, ale wtedy chyba stracę gwarancję. Podobno jest jeszcze antifog w sprayu. Co będzie najlepsze? Zależy mi, żeby w przypadku sprayu nie trzeba było co 2 dni psikać ponownie, tylko trochę wytrzymało.
Zostaje mi chyba kupić folie fogcity albo pinlocka uniwersalnego. Tylko nie wiem jak się go montuje i czy będzie pasował. Ewentualnie słyszałem, ze można wywiercić dziury w szybce na pinlock, ale wtedy chyba stracę gwarancję. Podobno jest jeszcze antifog w sprayu. Co będzie najlepsze? Zależy mi, żeby w przypadku sprayu nie trzeba było co 2 dni psikać ponownie, tylko trochę wytrzymało.
- profeszynal_rajder
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości