Kawasaki ZX6 R 2007 - praca silnika, jak to powinno być ?
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZX6 R 2007 - praca silnika, jak to powinno być ?
Witam.
Moze juz byl poruszany ten temat, ale chce wiedziec bo kupilem wlasnie kawasaki zx6r 2007 z przebiegiem 19000. Moto jest w Włoch i od nowosci bylo zablokowane na 25 Kw. Zdjolem zabespieczenie i zrobilem calkowity przeglad wraz z regulacja zaworow oraz synchronizacja wtryskow. Nie wymienilem jeszcze oleju. Pytania mam nastepujące :
Czy ZX6R rzeczywicie tak glosno chodzi na zimnym silniku ?
Czy lekkie cyrkotanie na rozgrzanym silniku moze byc slyszalne mimo regulacji?
Czy cyrkotanie moze byc winą oleju?
Jaki wlac olej ?
Moto jest naprawde zadbane i jestem 2 wlascicielem od nowosci.
Uspokujcie mnie bo jestem chyba przewrazliwony na punkcie tego silnika. Troche mnie kosztowal ten moto, ale czego sie nie robi zeby spelnic marzenia
pozdrawiam
Adrian
Przenoszę do odpowiedniego działu. kravec
Moze juz byl poruszany ten temat, ale chce wiedziec bo kupilem wlasnie kawasaki zx6r 2007 z przebiegiem 19000. Moto jest w Włoch i od nowosci bylo zablokowane na 25 Kw. Zdjolem zabespieczenie i zrobilem calkowity przeglad wraz z regulacja zaworow oraz synchronizacja wtryskow. Nie wymienilem jeszcze oleju. Pytania mam nastepujące :
Czy ZX6R rzeczywicie tak glosno chodzi na zimnym silniku ?
Czy lekkie cyrkotanie na rozgrzanym silniku moze byc slyszalne mimo regulacji?
Czy cyrkotanie moze byc winą oleju?
Jaki wlac olej ?
Moto jest naprawde zadbane i jestem 2 wlascicielem od nowosci.
Uspokujcie mnie bo jestem chyba przewrazliwony na punkcie tego silnika. Troche mnie kosztowal ten moto, ale czego sie nie robi zeby spelnic marzenia

pozdrawiam
Adrian
Przenoszę do odpowiedniego działu. kravec
-
adrianfurman1 - Świeżak
Olej lej taki jak w serwisów-ce napisali.
Praca silnika: ciężko zinterpretować to, co napisałeś zdecydowanie prostszym rozwiązaniem byłoby nagranie krótkiego filmiku...
Głośno pracuje pewnie, dlatego że masz wydech przelotowy i prawdopodobnie bez DB kilera
PS. Pierwsze moto ?
Praca silnika: ciężko zinterpretować to, co napisałeś zdecydowanie prostszym rozwiązaniem byłoby nagranie krótkiego filmiku...
Głośno pracuje pewnie, dlatego że masz wydech przelotowy i prawdopodobnie bez DB kilera
PS. Pierwsze moto ?
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Nie to nie pierwsze moje moto, mialem R6 2001, gsxr 2002 600. Wydech oryginal nietknięty. Chodzi mi o samą prace silnika jak sie wslucham gdy jade, cyrkotanie takie lekkie , mechanik mi mowil ze to tak ma byc , ale ja nie jestm tego pewien. Regulacje zrobilem i dalej tak samo sobie pocyrkuje. Moj brat ma ZX10R 2006 i on tez jezdzil na mojej i mowi ze moze odrobinke cos tam slychac. Ale praca ZX10R a ZX6R jest zupełnie inna.
Dzieki za odpowiedz mimo wszystko.
Dzieki za odpowiedz mimo wszystko.
-
adrianfurman1 - Świeżak
Mam kawe zx6r 636 z 2006r i też tak coś dziwnie chodzi jest po wymianach wszystkich płynów, oleju, regulacji zaworów i synchronizacji wtrysków nawet jakieś blaszki były wymieniane bo już padły 2 z 4. I tak jakoś dziwnie chodzi mechanik mówił, że kawa tak ma, że nie ma się przejmować bo wszystko jest w porządku. byłem u drugiego dla pewności i powiedział to samo. Więc stwierdziłem, że się nie będę tym przejmował bo oszaleje
Braci się nie traci
suzuki gsf 400 bandit--->kawasaki zx6r 636
suzuki gsf 400 bandit--->kawasaki zx6r 636
-
madman88 - Świeżak
O widzisz Madman , moze to chcialem uslyszec
.... one chyba napewno tak mają , taką brudną prace silnika ... ale jezdzi dobrze , mocy nie brakuje. Szaleje na całego i nic sie jej nie dzieje. Zmienie tylko ten olej dla czystego sumienia. Dzieki za info . Pozdrawiam

-
adrianfurman1 - Świeżak
miales r6, gixa i nie wiesz jaki olej wlać?
mogłeś po prostu poweidzieć, że pierwsze moto.
raz, nie dubluj postów, dwa - zły dział.
więc do zamknięcia albo przeniesienia
mogłeś po prostu poweidzieć, że pierwsze moto.
raz, nie dubluj postów, dwa - zły dział.
więc do zamknięcia albo przeniesienia
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
To stare maszyny , Kawa nowsza , myslalem zeby cos lepszego wlac. W tym sensie
... mailem mialem yamahe i gixa 

-
adrianfurman1 - Świeżak
Łańcuszek niby sprawdzony został przy regulacji zaworów. Wleje odpowiedni olej i zobaczymy , jak nie to reklamacja u mechanika
płace to wymagam ... napewno to jaka pierdoła , ale mnie to denerwuje.... Dzieki wszystkim za podpowiedzi ... pozdrawiam

-
adrianfurman1 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa