Parowanie okularów
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Parowanie okularów
Macie może coś na parowanie okularów do polecenia? W moim przypadku nie tylko paruje szybka od kasku ale też i jeszcze moje okulary, w których muszę jeździć. Okulary posiadają fotochromy i powłokę anty rysującą jeżeli to ma jakieś znaczenie.
- Prodigy
- Świeżak
Soczewki... Gdybym mógł to je mieć to bym nie zakładał tutaj tematu a co do pinlocka to on działa tylko na szybke a okulary sobie, tym bardziej jak jeszcze blenda dojdzie czasem, a co do otwarcia szybki to właśnie mi chodzi w chłodniejsze dni gdy szczególnie parują a jak otworzyłbym kask to nie chce zachorować. @kravec, masz może jakiś godny polecenia czy zwykły pierwszy z brzegu styknie?
- Prodigy
- Świeżak
Postaram się sprawdzić (zaktualizuję post)- kupiłem w sklepie Salomona za 15zł i gogle na snowboard przestały parować całkowicie nawet przy temperaturze +2-+5 stopni, w pływackich też ok, ale co parę razy muszę spryskać na nowo. W kasku takich problemów nie miałem, ale skoro sprawdza się w warunkach jak wyżej to i dla Ciebie powinno być ok, a koszty niskie.
-
kravec - Administrator
Zakładałem już temat o parowaniu okularów. Generalnie, to sposoby są 2:
a) rezygnujesz z okularów i przechodzisz na soczewki (ale jeśli nie możesz, to zostaje Ci drugie rozwiązanie);
b) nauczyć się oddychać w kasku.
Mówię poważnie. Miałem na początku spory problem z parowaniem okularów, szukałem rozwiązania, past do szkieł itd. Zdecydowałem się na soczewki, ale jakoś nie doszło to do skutku, a dojdzie w niedalekiej przyszłości. Tak czy inaczej, rozwiązałem problem - trzeba nauczyć się inaczej oddychać w kasku - płyciej i wydmuchiwać powietrze do dołu - śmiejcie się, ale to naprawdę działa i wchodzi w krew. Obecnie nie odczuwam żadnego dyskomfortu związanego z okularami w kasku, no może pole widzenia mi się ogranicza i blenda nie spada swobodnie. Takie oddychanie także mnie nie męczy, chociaż na początku było takie "niebardzo", nienaturalne.
a) rezygnujesz z okularów i przechodzisz na soczewki (ale jeśli nie możesz, to zostaje Ci drugie rozwiązanie);
b) nauczyć się oddychać w kasku.
Mówię poważnie. Miałem na początku spory problem z parowaniem okularów, szukałem rozwiązania, past do szkieł itd. Zdecydowałem się na soczewki, ale jakoś nie doszło to do skutku, a dojdzie w niedalekiej przyszłości. Tak czy inaczej, rozwiązałem problem - trzeba nauczyć się inaczej oddychać w kasku - płyciej i wydmuchiwać powietrze do dołu - śmiejcie się, ale to naprawdę działa i wchodzi w krew. Obecnie nie odczuwam żadnego dyskomfortu związanego z okularami w kasku, no może pole widzenia mi się ogranicza i blenda nie spada swobodnie. Takie oddychanie także mnie nie męczy, chociaż na początku było takie "niebardzo", nienaturalne.
MT-07
-
Marsjanin - Bywalec
Do gogli używam dokładnie czegoś takiego:
http://allegro.pl/izofog-plyn-przeciw-p ... 13892.html
Spróbuj.. może akurat.
http://allegro.pl/izofog-plyn-przeciw-p ... 13892.html
Spróbuj.. może akurat.
-
kravec - Administrator
Jest w F&M coś takiego jak "antypara". Kosztuje chyba 13-15zł i działa przez około 3 tygodnie. Ogólnie starcza na około pół roku. Niestety nie używałem tego osobiście, ale na lustro w łazience przykładowo działa bardzo dobrze.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
- majcher5
- Świeżak
Tez spoczatku jezdzilem w okularach , ale nie moglem wytrzymac jak sie stalo na swiatlach i nic sie nie widzialo tylko katem oczu do gory , pochylajac glowe. To co marsjanin pisze z oddychaniem. Po jakims czasie cos takiego zauwazylem ze nie paruja za kazdym razem, ale nie doszedlem do wniosku z jakiej przyczyny raz paruja a raz nie . Na swiatlach , czy na postoju otwieralem wizjer i nie bylo wiekszego problemu, w czasie jazdy sie nie zdarzalo. Teraz soczewki i jest kozacko , i duze zdziwienie ze bez czegos na nosie widze jak wiekszosc innych , po kilku latach wrocilem do noszenia, wtedy sie zniechecilem przez kucie oczu itp.
..
- baccari18
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości