Problem z Honda CBR 600 f3
• Strona 1 z 1
Problem z Honda CBR 600 f3
Witam mam problem z moją cbr 3 dni temu przewróciła mi się na prawy bok podczas gdy silnik pracował. Kiedy ją podnosiłem zgasła, i nie mogłem jej odpalić (strasznie śmierdziało benzyną tak jak by się zalewała) gdy ja odpaliłem zaczęła dziwnie chodzić i zaczęła lekko strzelać. Podczas jazdy gdy jej przy gazowałem zaczęła się dusić a gdy dojechałem do krzyżówki gdzie musiałem odpuścić gaz gasła i nie chciała odpalać. To co zrobiłem to wymieniłem świece sprawdziłem czy pływaki na gaźnikach się nie przewróciły i nadal nic. Proszę o pomoc.
- voncki
- Świeżak
Na pewno dokładnie wyczyściłeś komory pływakowe i sprawdziłeś zaworki iglicowe? Bo pod któryś zaworek mógł wlecieć jakiś syf i teraz zalewa jakiś cylinder. Spróbuj odpalić moto na zakręconym kraniku i wypal paliwo z gaźników. Postukaj też delikatnie w gaźniki bo może jakiś pływak się zawiesza. Przed odpaleniem wykręć świece i wysusz jak są mokre, zakręć parę razy rozrusznikiem bez włączonego zapłonu i bez wkręconych świec.
- tomek2102
- Świeżak
Jeśli pompa jest w 100% sprawna, paliwo bez problemów dochodzi do gaźników a świece są nowe to pozostają tylko gaźniki.
Ja stawiam na nieszczelność zaworków iglicowych, które puszczają paliwo pod ciśnieniem pompy i przelewają gaźniki. Wymontowywałeś pływaki z gaźników razem z zaworkami?
Ja stawiam na nieszczelność zaworków iglicowych, które puszczają paliwo pod ciśnieniem pompy i przelewają gaźniki. Wymontowywałeś pływaki z gaźników razem z zaworkami?
- tomek2102
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa