Prawko a1 a motor
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Prawko a1 a motor
Witam mam taki problem mam własnie zrobiłem sobie prawojazdy a1 i moge jeżdzić motocyklem o pojemności 125cmm i 15 km. Chodzi mi o taką sprawe jezeli kupie 125 która ma 30km czy moge rózwiez na takiej jezdzić?? A jak psy mnie zatrzymają i zobacza ze jest np 30km to co wtedy??
- rasel14
- Świeżak
jak ci niby powie na oko ze masz 30 km??co innego jak cie wysle na przeglad i wtedy moga byc problemy, z tego co wiem to moga ci dowod rejestracyjny zabrac
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
Spokojnie mozesz brać, bo tutaj już nie jest to samo co z 125/50 policjanci się nie znają (są wyjątki) i jak widzą, że jest 125cm i A1 to Cię puszczają bez problemu. Chyba, że jechałeś 120 w zabudowanym
Mój znajomy kiedyś jeździł 250cm na A1 i wszystki kontrole przeszedł bez problemu
Ale.... w dowodzie naturalnie było wbite 125cm, a moto miało w rzeczywistości 40pare kucy
pozdro

Mój znajomy kiedyś jeździł 250cm na A1 i wszystki kontrole przeszedł bez problemu

pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
w dowodzie na motor nie masz wpisane ile masz mocy to nie jest samochód że ma wpisane ile ma kW hehe więc nie masz się czym martwić kupuj i się baw ile można
:)
pozdro

pozdro

R.A.M.O.N.E.S - We`re a Happy Family | www.ulicznik.net - najlepsze internetowe radio z muzykÄ… punk`owÄ… !!!
-
Majkel_007 - Świeżak
Pojazd to pojazd. W każdym dowodzie rejestracyjnym wpisana jest moc w kW zatem jeśli trafi się na służbistę, który zwróci uwagę że masz A1 i dozwolone 15kW a w dowodzie będziesz miał wpisane np. 20kW to zatrzymają Ci pojazd, odcholują na parking depozytowy i czeka Cię jeszcze parę nieprzyjemności. Ale jest to raczej przykład marginalny, lub w przypadku Twojego w stosunku do nich złego zachowania.
15km nie kW... w kW jest to 11... pozdrawiam kravec
15km nie kW... w kW jest to 11... pozdrawiam kravec
- BadYunior
- Świeżak
kazdy motocykl w dowodzie rejestracyjnym ma wpisana moc i jezeli nie zostalo tam uwzglednione przy pojemnosci 125ccm 11kW to teoretycznie wg prawa nie wolno ci takim motocyklem jezdzic. Jednak nie spotkalem sie jeszcze z takim przypadkiem i mysle, ze mozesz smialo cos takiego kupic
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
gudi napisał(a):Majkel_007 napisał(a):w dowodzie na motor nie masz wpisane ile masz mocy to nie jest samochód że ma wpisane ile ma kW hehe więc nie masz się czym martwić kupuj i się baw ile można:)
pozdro
Ja mam nawet w skuterze wpisane
to ja nie wiem. Ja mam teraz przed sobą dowód z mojego motoru i jest tam tylko: poj. silnika, rok produkcji, dopuszczalna masa, liczba miejsc i takie tam pierdoły hehe więc już sam nie wiem ja napisałem tak jak ja mam w dowodzie i moi znajomi co maja motory to też nie maja!!! pozdro

R.A.M.O.N.E.S - We`re a Happy Family | www.ulicznik.net - najlepsze internetowe radio z muzykÄ… punk`owÄ… !!!
-
Majkel_007 - Świeżak
ja tez trzymam przed soba dowod i w rubryce oznaczonej P.2 jest wyraznie zaznaczona moc podana w kW. A pole onzaczone symbolem Q informuje nawet jaka ilosc mocy przypada na 1kg. Motorowery nie maja wpisanej mocy, ale nie pie...., ze nie ma wpisanej mocy silnika w dowodzie rejestracyjnym motocykla.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
u mnie tez bylo wbite.... dlatego 125'ki sa blokowane do 15km albo tak maja podawane. 125'ki z wbitymi w dowodzie powiedzmy 25 koniami sie praktycznie nie zdazaja. Mozna to jeszcze sprawdzic przy zakupie.....
-
kravec - Administrator
Powiem wam, że raz widziałem na allegro NSR 125 na kategorie A
Wyraźnie było zaznaczone, że nie mozna tym latać na A1
Zrozum człowieka
To tak, jakbyÅ› TZR 50 na A1 walnÄ…Å‚
Pozdro

Wyraźnie było zaznaczone, że nie mozna tym latać na A1

Zrozum człowieka

Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
elcommendante napisał(a):ja tez trzymam przed soba dowod i w rubryce oznaczonej P.2 jest wyraznie zaznaczona moc podana w kW. A pole onzaczone symbolem Q informuje nawet jaka ilosc mocy przypada na 1kg. Motorowery nie maja wpisanej mocy, ale nie pie...., ze nie ma wpisanej mocy silnika w dowodzie rejestracyjnym motocykla.
ja nie twierdze że nie ma!!! napisałem to na podstawie swojego dowodu rejestracyjnego!!!! może i jest wpisywane ale w moim nie ma!!!!
-
Majkel_007 - Świeżak
Z tą moca niechodzi w zadnym przypadku o kontrole policji, ponieważ każdy motocykl musi przejsc przegląd techniczny przed zarejestrowaniem, jest to oczywiste... Wiec jezeli przeszedł przegląd i zakwalifikowano go na A1 to juz policjanta to nic nieobchodzi, policjant ma wiedziec ze A1 jest do 125 ccm i tyle go interesuje, w polsce niepatrzy sie na moc pojazdu tylko na pojemnosc taka jest rzeczywistość 

<b>Aprilia RS 125 Racing</b>
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela

-
pabll0 - Świeżak
no ale jezeli wezmi mi prawko do sprawdzenia i dowód rejstracyjny i zobvaczy, ze jest wpisane np 30 km to co wtedy?? jest jakaś mozliwośc ze w dowodzie bedzie wpisane tylko pojemnośc czy mozna to jakos załatwic podczas przeglądu??
- rasel14
- Świeżak
moji kumplowie maja powpisywane po 1kw :] i w skuterach i moto mniejszych
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
-
Mi5i3K - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości