używane buty
			 • Strona 1 z 2 • 1, 2

używane buty
Zastanawiam się nad kupnem używanych butów jakiejś renomowanej firmy i chciałbym Wam przedstawić co znalazłem i czy warto je kupić czy to nie są jakieś podróby itp. Jakoś ponad 2 lata temu kupiłem nowe probiker'y i już mi się rozleciały (popękała stopa) i już nie chce butów tego pokroju ale na nowe solidne mnie nie stać poprosu.
http://allegro.pl/buty-motocyklowe-diadora-r-41-z-zawiasem-stan-bdb-i4294578506.html (otwórz link)
http://olx.pl/oferta/buty-sidi-na-motocykl-rozmiar-41-buty-na-zywo-prezentuja-sie-lepiej-CID5-ID5USbX.html#7b6727696d (otwórz link)
http://olx.pl/oferta/buty-sidi-na-motocykl-quada-czarne-41-uk-7-jak-nowe-CID5-ID5V3Hf.html#28bf3d21a0 (otwórz link)
				http://allegro.pl/buty-motocyklowe-diadora-r-41-z-zawiasem-stan-bdb-i4294578506.html (otwórz link)
http://olx.pl/oferta/buty-sidi-na-motocykl-rozmiar-41-buty-na-zywo-prezentuja-sie-lepiej-CID5-ID5USbX.html#7b6727696d (otwórz link)
http://olx.pl/oferta/buty-sidi-na-motocykl-quada-czarne-41-uk-7-jak-nowe-CID5-ID5V3Hf.html#28bf3d21a0 (otwórz link)
Braci siÄ™ nie traci
suzuki gsf 400 bandit--->kawasaki zx6r 636
- 

madman88
- Świeżak
Nie przymierzysz, a beda rozchodzone, wiec jesli chodzi o dopasowanie, to lekka loteria.
Plus dochodzi kwestia higieny. Po codziennych dojazdach, kilku trasach w upalne dni, dwoch koncertach, kilkugodzinnej pracy fizycznej i innych atrakcjach mozna z moich butow destylowac bimber albo truc nimi szczury, ale poza mna, to chyba ich nikt nie zalozy.
				Plus dochodzi kwestia higieny. Po codziennych dojazdach, kilku trasach w upalne dni, dwoch koncertach, kilkugodzinnej pracy fizycznej i innych atrakcjach mozna z moich butow destylowac bimber albo truc nimi szczury, ale poza mna, to chyba ich nikt nie zalozy.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
			- 

jasnoksieznik
- Stały bywalec
Właśnie się boje tego, że ktoś mógł mieć grubszą nogę i buty już nie będą pasowały tak jak powinny. Co do higieny to zawsze można je jakoś wyczyścić, zdezynfekować  . Czytałem jakie buty są polecane ale na takie nowe nie mam kasy. Chyba, że polecicie jakieś buty dobrej firmy ale nie aż tak drogie jak sidi
. Czytałem jakie buty są polecane ale na takie nowe nie mam kasy. Chyba, że polecicie jakieś buty dobrej firmy ale nie aż tak drogie jak sidi
				 . Czytałem jakie buty są polecane ale na takie nowe nie mam kasy. Chyba, że polecicie jakieś buty dobrej firmy ale nie aż tak drogie jak sidi
. Czytałem jakie buty są polecane ale na takie nowe nie mam kasy. Chyba, że polecicie jakieś buty dobrej firmy ale nie aż tak drogie jak sidiBraci się nie traci
- 

madman88
- Świeżak
jasnoksieznik napisał(a):Plus dochodzi kwestia higieny. Po codziennych dojazdach, kilku trasach w upalne dni, dwoch koncertach, kilkugodzinnej pracy fizycznej i innych atrakcjach mozna z moich butow destylowac bimber albo truc nimi szczury.
Nie przesadzal bym.
Jak idiesz na Bowling to tez masz przeznaczone do tego obowie ? Narty, lyzwy ?
Sa specjalne srodki ktore dezynfekuja. Nowe, to nowe, ale z pustego i Salomon nie naleje.
@ Madmann88 w dalszym ciagu pozostaje kwestia szerokosci stopy danej firmy bo jak wspomnial poprzednik, jest loteria.

- Harakiri 7
- Bywalec
To będę musiał kupić jakieś nowe ale z jakieś gównianej firmy albo poszukać używanych lepszych ale bliżej i skoczyć przymierzyć bo innej rady nie ma...
				Braci siÄ™ nie traci
- 

madman88
- Świeżak
No bez przesady. Za 400 zł już jakieś buciory dostaniesz. Sidi to nie będzie ale coś ciekawego na pewno znajdziesz.
A lepiej jeździć w nowych, niż cudzych śmierdzących kapciach.
Z Oświęcimia jesteś?
				A lepiej jeździć w nowych, niż cudzych śmierdzących kapciach.
Z Oświęcimia jesteś?
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! |  | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
			- 

gumis
- VIP Åšcigacz.pl
Nie znam się właśnie na firmach za bardzo jedynie znam to te z górnej półki. No tak z 400 zł jestem w stanie na buty przeznaczyć  . Tak z Oświęcimia
. Tak z Oświęcimia
				 . Tak z Oświęcimia
. Tak z OświęcimiaBraci się nie traci
- 

madman88
- Świeżak
gumis napisał(a):No bez przesady. Za 400 zł już jakieś buciory dostaniesz. A lepiej jeździć w nowych, niż cudzych śmierdzących kapciach.
Niby co dostaniesz ? Probiker'a ? Rozpadnie sie gora po dwoch sezonach. Ponizej 200 € nie kupisz nic ciekawego. Tu mowie nie o Jakis kosmitach ze sliderami a o butach Gore-Tex.
Tyle, ze jak sie chce lansowac a w deszczu na laczki torby z lidl'a zakladac aby nie przemokly to juz nie moja sprawa, lataj w deszzcu z mokrymi stopami, ja wole miec suche.
Za 160,- € mozna dostac calkiem przyzwoite Alpiny SMX 4 - Waterproof lub nawet SMX 5

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Ja kupiłem używane Rebelhorny i nogi mi nie poodpadały... Nie dostałem też grzybicy, syfilisa, aids, hiv i innych podobnych...
Po prostu je przeprałem i wymieniłem wkładki...
Rozumiem higiena, ale no bez przesady... Trędowaty w tym nie jeździł...
				Po prostu je przeprałem i wymieniłem wkładki...
Rozumiem higiena, ale no bez przesady... Trędowaty w tym nie jeździł...
Jak fenix z popiołów 

- 

miki1406
- VIP Åšcigacz.pl
O higienę to się nie martwię przecież nóg mi nie wypali tak jak piszesz miki przeprać wymienić wkładki i będzie ok. A te Rebelhorny to spoko buty są ? bo tak patrze to za 400 zł nowe idzie kupić. A nie chce dziadostwa bo własnie mam probiker i mi się rozpadły same z siebie i  nie chce co 2 sezony kupować buty...
				Braci siÄ™ nie traci
- 

madman88
- Świeżak
Nie chce się pchać własnie w taniochę. Ale nie mam kasy na buty z górnej półki a miałem teraz sporo wydatków a buty się rozpadły nie oczekiwanie wróciłem z jazdy i patrze a tu kupa. A jakby tego było mało to straciłem prace... Także lipa z kasa...
				Braci siÄ™ nie traci
- 

madman88
- Świeżak
To zobacz na to:
http://shima.pl/pl/109-rsx-6-men.html
Z Rebelhorna rozumiem model HP3. Niby ma wzmocnienie stawu skokowego, ale jakoÅ› mnie nie przekonujÄ….
Ewentualnie zerknij na firmÄ™ Falco.

http://shima.pl/pl/109-rsx-6-men.html
Z Rebelhorna rozumiem model HP3. Niby ma wzmocnienie stawu skokowego, ale jakoÅ› mnie nie przekonujÄ….
Ewentualnie zerknij na firmÄ™ Falco.
- 

kravec
- Administrator
Lepiej kupić używane sidi, alpiny niż nowe no name które się rozjadą po sezonie. Kupiłem od szwagra używane sidi vertigo i jest to 5 sezon tych butów, po ostatnim szorowaniu pastowaniu wyglądają jak nowe.
				Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
			- 

power_bit
- VIP Åšcigacz.pl
Lepiej kupić używane sidi, alpiny niż nowe no name które się rozjadą po sezonie. Kupiłem od szwagra używane sidi vertigo i jest to 5 sezon tych butów, po ostatnim szorowaniu pastowaniu wyglądają jak nowe.
Chyba tak zrobię poszukam jakiś używanych sidi i myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie. Zamiast się pchać w jakieś noname i mi się rozlecą znów po sezonie.
A co do butów shima to fajnie wyglądają tylko jak z trwałością u nich czy wytrzymają kilka sezonów.
Braci siÄ™ nie traci
- 

madman88
- Świeżak
Przed zakupem używek tak czy inaczej warto byłoby je przymierzyć zamiast kupować w ciemno,chyba że dogadasz się w kwestii ich ewentualnego zwrotu. Kupując nowe w sklepie internetowym raczej nie ma tego problemu,rozmiar zawsze można wymienić.

- Moto-Center
- Świeżak
Zamówiłem używane sidi vertigo wyglądają na mało używane. Dogadałem się ze sprzedającym i jest możliwość zwrotu jakby się okazały za duże albo za małe.
				Braci siÄ™ nie traci
- 

madman88
- Świeżak
To ja powiem coś ciekawego w kwestii kupowania bucików. W 2009/10 roku zamówiłem przez internety nowe buty sportowe Nike. Miałem małą rankę - przetarcie na tylnej części stopy, w okolicy przyczepu ścięgna. Co ciekawe, od tamtego czasu zacząłem mieć problemy ze stopą, po niecałym roku zdiagnozowano u mnie gruźlicę prawego guza piętowego. Niby buciki nowe, a może ktoś chory przymierzył i odesłał, tego nie wiem, czy była możliwość infekcji też nie wiem. Tak czy inaczej, niesamowity zbieg okoliczności;)
Dodam, że wszystko wyleczone, a spore problemy do dziś pozostały - utrudnione chodzenie, poranne bóle kończyn i kręgosłupa. Wlaśnie czekam na wizytę u reumatologa, bo ortopeda umywa ręce.
				Dodam, że wszystko wyleczone, a spore problemy do dziś pozostały - utrudnione chodzenie, poranne bóle kończyn i kręgosłupa. Wlaśnie czekam na wizytę u reumatologa, bo ortopeda umywa ręce.
MT-07
			- 

Marsjanin
- Bywalec
			 • Strona 1 z 2 • 1, 2

Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości