Kontrolka temperatury cały czas na zero? pomocy
• Strona 1 z 1
Kontrolka temperatury cały czas na zero? pomocy
Witam,
Proszę o pomoc miesiąc temu zakupiłem Yamahe r6 2000r, sam zmieniłem olej i filtr oleju wymieniłem też płyn chłodzący. Moto mimo że jade nim godzine po mieście pokazuje zero na liczniku temperatury. Raz załączył mi się wentylator miał dziwny odgłos takiego tarkotania i też nie wim czy to normalne zdażyło się też kilka razy nawet dziś przy dłuższej jezdzie po mieście moto na światłach zgasło a przy uruchomieniu wolno wchodziło na obraty czy to gazniki do regulacji i co z ta temperaturą ? Dodam żę jestem zupełny laik jeśli chodzi o tego typu awarie prosze o pomoc jakąś porade czy mam problem?
Proszę o pomoc miesiąc temu zakupiłem Yamahe r6 2000r, sam zmieniłem olej i filtr oleju wymieniłem też płyn chłodzący. Moto mimo że jade nim godzine po mieście pokazuje zero na liczniku temperatury. Raz załączył mi się wentylator miał dziwny odgłos takiego tarkotania i też nie wim czy to normalne zdażyło się też kilka razy nawet dziś przy dłuższej jezdzie po mieście moto na światłach zgasło a przy uruchomieniu wolno wchodziło na obraty czy to gazniki do regulacji i co z ta temperaturą ? Dodam żę jestem zupełny laik jeśli chodzi o tego typu awarie prosze o pomoc jakąś porade czy mam problem?
Spokojny
- Piotr10031977
- Świeżak
terkotanie wiatraka - zobacz czy o nic nie ociera jak sie kręci, moze cos wystaje i akurat o to ociera
skoro sie nic nie wyswietla na wskazówce, to albo sama wskazówka jest uszkodzona, albo jest uszkodzony przewód albo czujnik - i totolotek ;D zacznij po kolei sprawdzać. a jak sie nie znasz to do mechanika
co do gaśnięcia i słabo wchodził na obroty to jeszcze inna kwestia moze byc że cos z gaźnikami moze też zawory wymagają regulacji i po nagrzaniu zwłaszcza jak jeszcze trudniej odpalic maszyne to bardziej by wskazywało na luzy zaworowe
skoro sie nic nie wyswietla na wskazówce, to albo sama wskazówka jest uszkodzona, albo jest uszkodzony przewód albo czujnik - i totolotek ;D zacznij po kolei sprawdzać. a jak sie nie znasz to do mechanika
co do gaśnięcia i słabo wchodził na obroty to jeszcze inna kwestia moze byc że cos z gaźnikami moze też zawory wymagają regulacji i po nagrzaniu zwłaszcza jak jeszcze trudniej odpalic maszyne to bardziej by wskazywało na luzy zaworowe
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Dzieki za info nie wiem czy się dobrze wyraziłem na zegarach z lewej strony jest licznik cyfrowy a z prawej obrotomierz i pod spodem jest taki wyswietlacz nie wieli obok diody poziomu oleju, i na tym wyświetlaczu cały czas jest wyświetlone L 0(literka L i zero ) no i jest znaczek celciuszy czyli tu powinna się pojawiać temperatura tak?
Spokojny
- Piotr10031977
- Świeżak
A i jeszcze odnośnie gaśnięcia silnika jak jest zimny pali zawsze na ssaniu bez nie odpala a jak byl rozgrzany zapewne na maksa bo dzis smigałem ze 2 godz i zgasł na wolnych obrotach to przy odpalaniu kręcił ze dwie sekundy i drugie dwie wchodził na obroty noi wachania na obrotach wskazówka delikatnie skacze nie zabardzo ale tak jak by miał zaraz zgasnąc dzieje się to jak moto dostanie troch po tyłku. Znasz jakiegos dobrego mechanika godnego polecenia bo ten u którego było moto ostatnio własnie tak wyregulował zawory i gazniki 

Spokojny
- Piotr10031977
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości