Zobacz wątek - Pierwszy motocykl do 8-9tyś zł
NAS Analytics TAG

Pierwszy motocykl do 8-9tyś zł

Chcesz kupić swój pierwszy lub kolejny motocykl. Nie wiesz jak wybrać. Zadaj pytanie tutaj.
Pytania o enduro, cross-y, skutery, motorowery, motocykle o pojemności do 250 ccm odpowiednio w działach niżej.
_________
ModerujÄ…: Black-Ghost, Boshi, Rosiboj, Lagiboy

Pierwszy motocykl do 8-9tyś zł

Postprzez ZDK » 4/6/2014, 16:51

Witam serdecznie!

Słuchajcie od jakiegoś czasu szukam sobie motorku tak do maks 8-9 tyś zł jak na razie, no i w tych cenach widziałem już całkiem całkiem Hondy CBR600F3, Hornety 600-900 czy nawet Kawasaki Z750 (tylko w tym przedziale pieniężnym raczej bym nie kupił Z750).

Będzie to moje pierwsze własne moto (doświadczenia nie określę wam w kilometrach bo nie liczyłem) dlatego pytam ludzi gdzie się da żeby nie kupić jakiegoś trupa i później pluć sobie w twarz.

Waga - ok. 80kg
Wzrost - 178cm

Moto do jazdy po mieście i weekendowych wypadów ze znajomymi w niedalekie trasy takie jak Warszawa - Kazimierz - Lublin - Warszawa (coś w ten deseń aczkolwiek może też przesadzam troszeczkę hehe).

Co do tego które sprzęciki mi się podobają no to sportowe pszczółki są najpiękniejsze wiadomo, ale nakedy też w porząsiu :) No i tymi typami możecie się sugerować, jak ktoś ma np. Horneta, czy Suzuki GSXR'a czy CBR600F3 i tym podobne sprzęciki fajnie by było jakby jakąś swoją taką krótką opinię od siebie mi napisał byłbym wdzięczny !

Co do sezonu i kilometrów ile chce nim przelatać - nie mam zielonego pojęcia, będzie pogoda to będzie jeżdżone tak? Im więcej tym lepiej :) Bynajmniej dla mnie :)

Co do ciuszków na moto... Najpierw kupię motorek, a później będę się martwił... Nie no żarcik bezpieczeństwo to podstawa - wszystko w rozsądnych pieniądzach się znajdzie bo na to nie mam zamiaru oszczędzać, maszynę można naprawić jak zdechnie, coś wymienić, za to człowiekowi drugiego życia nikt nie da...

No i to by było chyba na tyle.
RAP RAP RAP BEYBE!
ZDK
Świeżak

Postprzez Kaai » 4/6/2014, 18:26

za 8-9k to F3 kupisz wychuchanÄ…, ja na jesien bede swoja sprzedawal ale to nie te rejony :D

nie weim jakie doswiadczenie msz, no i na jakiekolwiek trasy sa na pewno lepsze moto niz gix czy nawet F3
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez ZDK » 4/6/2014, 18:32

Doświadczenie spokojnie wystarczy na opanowanie motocykla o pojemności 600ccm3, ostatnio bawiłem się XJ900 - przyjemny motorek ale jednak nie dla mnie.

Pokaż no tą Twoją F3 :D Może się jakoś dogadamy :) Bo ja również jakoś na jesieni dopiero bym pewnie sfinalizował zakup ponieważ jestem z ludzi co jednak są wybredni i szukają perełek :)
RAP RAP RAP BEYBE!
ZDK
Świeżak

Postprzez Kaai » 4/6/2014, 20:46

https://lh4.googleusercontent.com/-fj7K ... 130542.jpg
moto jak moto. aktualnie na gumach pilot powerach z koncowki 2013/poczatek 2014, i przejechane z 1000km na nich, ale masz 325km do mnie xD
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez ZDK » 5/6/2014, 07:00

No całkiem całkiem :) Jakby okazała się w porządeczku to i można pomyśleć coś więcej, a to ile kilometrów mam jechać po moto jak dla mnie jest mało ważne :) Byleby się opłacało, a nie pojechało na marne, że po oględzinach i próbnej jeździe trzeba by było z nerwem wracać do domu bo coś by jednak było nie tak także wiesz :)

Coś może pomyślimy ale na razie szukam cierpliwie dalej :)
RAP RAP RAP BEYBE!
ZDK
Świeżak

Postprzez Kaai » 5/6/2014, 09:41

no wiadomo, ale lepiej szukać czegoś po blisku, później zależy też jaką masz granicę tolerancji, bo dla mnie logiczne jest, że moto które nawet ma 5 lat, może mieć ślady użytkowania, a jak ma 15 to tym bardziej. jak Ty szukasz 15letniego moto to tez powinieneś wziąć poprawkę na to, że gdzieniegdzie może być rysa czy coś i takiego sprzętu nie skreślać. Ważne, żeby mechanicznie był tip top, nic z niego nie odpadało i był oryginałem, rysy przy tak leciwym sprzęcie trzeba przeboleć:D
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Glenroy » 5/6/2014, 15:28

Kaai napisał(a):ale masz 325km do mnie xD

Tak rzuciłem okiem na Twoje blachy i właśnie zdałem sobie sprawę, że w tamten weekend byłem w Pyskowicach, dwa razy przejeżdżałem przez "OST" :wink: :D

Wracając do tematu, oczywiście że moto z forum to dobra opcja. Ale na początek jako, że kolega gdzieś ode mnie, to polecał bym rozejrzeć się na lubelskim forum, żeby na razie zorientować się, co można wyrwać w okolicy :).
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez ZDK » 5/6/2014, 16:04

Się poszuka i tam :) Czasu jest jeszcze baaardzo dużo także na spokojnie :)
RAP RAP RAP BEYBE!
ZDK
Świeżak

Postprzez Kaai » 5/6/2014, 18:52

po dzisiaj moge stwierdzić, że Hondzinie deszcz nie straszny, natrafiłem na oberwanie chmury, 20min jechałem w mege deszczu, no i przy okazji a* sp1 nie przemókł :D
white/blue zipp pro 50
Kaai
Mieszkaniec forum

Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê