[Yamaha MT-125] Yamaha MT125 - między pokoleniami
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Yamaha MT-125] Yamaha MT125 - między pokoleniami
Dyskusja na temat: Yamaha MT125 - między pokoleniami
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Yamaha MT125 - między pokoleniami
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Yamaha MT125 - między pokoleniami
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Szacuję, że liczba sprzedanych sztuk tego pojazdu będzie oscylowała około 5 (słownie: pięciu). Prawie 15 pensji minimalnych to chyba trochę za dużo jak na nasze warunki, w dodatku za motorynkę dla licealisty...<br><hr>zulugula
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No tak, bo wszyscy zarabiaja minimalna krajawa. Dla mnie to 3 pensje, więc da rade odlozyc. Ale raczej poczekam dodatkowy miesiac i zakupie prawdziwy motocykl - mt-07.<br><hr>maksKomentatorzy napisał(a):Szacuję, że liczba sprzedanych sztuk tego pojazdu będzie oscylowała około 5 (słownie: pięciu). Prawie 15 pensji minimalnych to chyba trochę za dużo jak na nasze warunki, w dodatku za motorynkę dla licealisty...<br><hr>zulugula<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No,cóż -motocykl to nie jest hobby dla ludzi z minimalną pensją.Faktem jednak jest,że w Polsce to nie będzie hit.<br><hr>severianKomentatorzy napisał(a):Szacuję, że liczba sprzedanych sztuk tego pojazdu będzie oscylowała około 5 (słownie: pięciu). Prawie 15 pensji minimalnych to chyba trochę za dużo jak na nasze warunki, w dodatku za motorynkę dla licealisty...<br><hr>zulugula<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zarabiasz taki szmal i jeszcze nie masz motocykla?! Zgroza!<br><hr>EdekKomentatorzy napisał(a):Szacuję, że liczba sprzedanych sztuk tego pojazdu będzie oscylowała około 5 (słownie: pięciu). Prawie 15 pensji minimalnych to chyba trochę za dużo jak na nasze warunki, w dodatku za motorynkę dla licealisty...<br><hr>zulugula<br>Komentatorzy napisał(a):No tak, bo wszyscy zarabiaja minimalna krajawa. Dla mnie to 3 pensje, więc da rade odlozyc. Ale raczej poczekam dodatkowy miesiac i zakupie prawdziwy motocykl - mt-07.<br><hr>maks<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak Cię nie stać, to przynajmniej nie zaśmiecaj tego forum podobnymi komentarzami. Wolałbym przeczytać jakieś merytoryczne opinie na temat tego motocykla. Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu.<br><hr>damianKomentatorzy napisał(a):Szacuję, że liczba sprzedanych sztuk tego pojazdu będzie oscylowała około 5 (słownie: pięciu). Prawie 15 pensji minimalnych to chyba trochę za dużo jak na nasze warunki, w dodatku za motorynkę dla licealisty...<br><hr>zulugula<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadzam się że może super ładne nie jest, ale na pewno lepiej wykonane i rdza go tak szybko nie łapie.<br><hr>PutinKomentatorzy napisał(a):No przepraszam ale to jest brzydkie. Nie ma startu do Duka 125!<br><hr>Zet<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wklejam cytat: "Jeżeli ktoś chce kupić niezawodny motocykl, który będzie mu służył każdego dnia to MT125 będzie dobrym wyborem. To są motocykle, które nie mają problemów z silnikiem, które pracują latami". Ustosunkowując się do tego marketingowego stwierdzenia powiem, że ten opis pasuje dokładnie również do YBR125, którą jeździłem bezproblemowo i bezawaryjnie przez 6 lat (do momentu sprzedaży), a robiona była w Chinach i kosztowała mnie jako nówka (po rabacie) 9.000 zł czyli połowę taniej. Owszem, ta MT125 jest ładniejsza, nowocześniejsza i mocniejsza o 5 KM ale cena 17.700 nie odpowiada wartości użytkowej tego motocykla, tym bardziej, że konkurencja nie śpi. Poza tym, co stwierdziłem już po pierwszym sezonie, 125-tka jest jednak za słaba i za wolna i w sumie nie warto kupować takiej pojemności, chyba, że ktoś będzie się nią kulał wyłącznie po mieście i nie będzie miał ochoty trochę mocniej się rozpędzić, choćby dla funu. <br><hr>Tomex
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nigdzie nie napisał, że nie ma jeszcze motocykla. Może właśnie szykuje miejsce w garażu na kolejnego sprzęta <br><hr>szatan667Komentatorzy napisał(a):Szacuję, że liczba sprzedanych sztuk tego pojazdu będzie oscylowała około 5 (słownie: pięciu). Prawie 15 pensji minimalnych to chyba trochę za dużo jak na nasze warunki, w dodatku za motorynkę dla licealisty...<br><hr>zulugula<br>Komentatorzy napisał(a):No tak, bo wszyscy zarabiaja minimalna krajawa. Dla mnie to 3 pensje, więc da rade odlozyc. Ale raczej poczekam dodatkowy miesiac i zakupie prawdziwy motocykl - mt-07.<br><hr>maks<br>Komentatorzy napisał(a):Zarabiasz taki szmal i jeszcze nie masz motocykla?! Zgroza!<br><hr>Edek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czemu w danych technicznych nie jest podana prędkość maksymalna tego bzyka? Toż to jeden z ważniejszych parametrów. <br><hr>gazdooporu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dokładnie:) Z tymi pensjami napisałem z przekąsem - w Polsce wiele osób zarabia trochę więcej niż minimalna i zakup nowego motocykla jest dla wielu osiągalny finansowo. Sam jeżdzę moto z salonu już od 6 lat i jesli kupowałbym kolejny to raczej będzie to też nowa maszyna. A co do MT125 to jednak cena zdecydowanie zbyt wysoka skoro MT-07 kosztuje niewiele więcej a to już jest prawdziwa maszyna, która na żywo wygląda fantastycznie. Być może trzeba coś takiego kupić na miasto.<br><hr>maks
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja powiem tak - fartem udało mi się kupić ten motocykl na początku sierpnia i po zrobieniu ponad 2200km chyba na każdym typie dróg i w zróżnicowanej aurze wcale nie żałuję wyboru.
Do jazdy po mieście i okolicach nic więcej do szczęścia nie potrzeba. 90 km/h osiąga bez najmniejszego problemu (potem do 120 już wolno to idzie), składa się na zakrętach dziecinnie prosto i lawiruje pomiędzy samochodami w korku niczym rower. No i w zależności od stylu jazdy pali od 1,7 do 2,5l/100 - na jednym zbiorniku bez stresu można zrobić 400 km
Do jazdy po mieście i okolicach nic więcej do szczęścia nie potrzeba. 90 km/h osiąga bez najmniejszego problemu (potem do 120 już wolno to idzie), składa się na zakrętach dziecinnie prosto i lawiruje pomiędzy samochodami w korku niczym rower. No i w zależności od stylu jazdy pali od 1,7 do 2,5l/100 - na jednym zbiorniku bez stresu można zrobić 400 km
- MotoRR
- Świeżak
Witam.Jestem posiadaczem tego modelu kupilem go w Angli za 1300funtow, niestety zostal tam skradziony i ogolocony ze wszystkich plastikow,lampy zegara itd.W Polsce o uzywanych czesciach mozna zapomniec w kazdym salonie Yamahy zosatlo sprzedanych tylko po 5 sztuk tych moto,wiec normalne ze uzywanych czesci brak,ceny nowych w salonie to kosmos kompletna lampa przednia z mocowaniem to koszt okolo2500zl plastiki zaczynaja sie od 500zl z sztuke wiec gdybym chcial go skompletowac w Polsce calkowita cena przekroczyla by koszty zakupu nowego w salonie,naszczescie udalo mi sie dorwac brakujace uzywane zeczy na e-bay calkowity koszt moto zamknal mi sie w kwocie 13000zl narazie nie jestem w stanie nic powiedziec jak sie nim jezdzi dopiero go zlozylem do kupy i spadl snieg wiec zero jazdy.<br><hr>tytus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, czy jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć (mniej więcej) jaki jest minimalny wzrost ridera dla tego motocykla przy fabrycznych ustawieniach? Wysokość siedziska 810mm to dużo jak dla 171cm wzrostu, tego się obawiam...<br><hr>Szymek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam dokładnie 170 cm wzrostu i nie miałam najmniejszych problemów aby dosięgnąć stopą do ziemi Najlepiej odwiedzić salon i przymierzyć się do motocykla. <br><hr>ŻmijkaKomentatorzy napisał(a):Witam, czy jest mi ktoś w stanie odpowiedzieć (mniej więcej) jaki jest minimalny wzrost ridera dla tego motocykla przy fabrycznych ustawieniach? Wysokość siedziska 810mm to dużo jak dla 171cm wzrostu, tego się obawiam...<br><hr>Szymek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam
Czytam, szukam i wszyscy sobie chwalą ten motorek i wiem minus to cena. Kupiłem sobie go jako prezent na gwiazdkę i jestem zadowolony. Nigdy nie miałem moto, przeszedłem jednodniowe szkolenie z jazdy na jakimś sypiącym się lexmoto i na tym koniec mam 35lat. W salonie Hondy sprawdzałem ich 125 i mi jakoś nie spasowały do wzrostu 1.82m więc udałem się do Yamahy i tutaj dwa modele chwyciły mnie za serce mt125 i yzf125. Po krótkiej rozmowie sprzedawcą i biorąc pod uwagę zastosowanie i dystans jaki chce pokonywać dojeżdżając do pracy 40km w jedną stronę czas około 40minut, decyzja padła na mt125 gdyż na początek yzf125 jednak nie jest zbyt wygodna i cały ciężar opiera się na ramionach i męczy też kark. MT 125 jednak oferuje takie same osiągi tylko że pozycja siedząca wyprostowana nie męczy tak bardzo i ma się lepszy widok. Zrobiłem tym motorem dopiero ponad 100km niestety zima i warunki nie pozwalają, ale śmiało mogę go polecić na pierwsze moto gdyż wybacza prawie wszystkie błędy początkujących motocyklistów i jazda na nim to sama frajda. Motor jednym się podoba innym nie ale to kwestie gustu. Jeżeli ktoś szuka motoru do nauki i taniego w utrzymaniu z flagowych marek polecam MT 125.<br><hr>Adam
Czytam, szukam i wszyscy sobie chwalą ten motorek i wiem minus to cena. Kupiłem sobie go jako prezent na gwiazdkę i jestem zadowolony. Nigdy nie miałem moto, przeszedłem jednodniowe szkolenie z jazdy na jakimś sypiącym się lexmoto i na tym koniec mam 35lat. W salonie Hondy sprawdzałem ich 125 i mi jakoś nie spasowały do wzrostu 1.82m więc udałem się do Yamahy i tutaj dwa modele chwyciły mnie za serce mt125 i yzf125. Po krótkiej rozmowie sprzedawcą i biorąc pod uwagę zastosowanie i dystans jaki chce pokonywać dojeżdżając do pracy 40km w jedną stronę czas około 40minut, decyzja padła na mt125 gdyż na początek yzf125 jednak nie jest zbyt wygodna i cały ciężar opiera się na ramionach i męczy też kark. MT 125 jednak oferuje takie same osiągi tylko że pozycja siedząca wyprostowana nie męczy tak bardzo i ma się lepszy widok. Zrobiłem tym motorem dopiero ponad 100km niestety zima i warunki nie pozwalają, ale śmiało mogę go polecić na pierwsze moto gdyż wybacza prawie wszystkie błędy początkujących motocyklistów i jazda na nim to sama frajda. Motor jednym się podoba innym nie ale to kwestie gustu. Jeżeli ktoś szuka motoru do nauki i taniego w utrzymaniu z flagowych marek polecam MT 125.<br><hr>Adam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witaj jeździłem yzf 125 od ojca i moge się zgodzić z tą opinią cały ciężar opiera się na nadgarstkach głowę mamy wygiętą na dłuższą mete zaczyna boleć kark i nadgarstki w dodatku manewrowość jest kłopotliwa troche problem z zawracaniem mały promień skrętu jak dla mnie przemawia do mnie yamaha mt 125 i ktm duke 125 przewaga dla yamahy bo z czasem można kupić mallosi i dopiero zaczyna się zabawa daje radę nawet większym motocyklom jak możesz to podaj email chciałbym się spytać właściciela tego sprzętu o pare spraw bo w internecie takich informacji to na wage złota <br><hr>xargenKomentatorzy napisał(a):Witam
Czytam, szukam i wszyscy sobie chwalą ten motorek i wiem minus to cena. Kupiłem sobie go jako prezent na gwiazdkę i jestem zadowolony. Nigdy nie miałem moto, przeszedłem jednodniowe szkolenie z jazdy na jakimś sypiącym się lexmoto i na tym koniec mam 35lat. W salonie Hondy sprawdzałem ich 125 i mi jakoś nie spasowały do wzrostu 1.82m więc udałem się do Yamahy i tutaj dwa modele chwyciły mnie za serce mt125 i yzf125. Po krótkiej rozmowie sprzedawcą i biorąc pod uwagę zastosowanie i dystans jaki chce pokonywać dojeżdżając do pracy 40km w jedną stronę czas około 40minut, decyzja padła na mt125 gdyż na początek yzf125 jednak nie jest zbyt wygodna i cały ciężar opiera się na ramionach i męczy też kark. MT 125 jednak oferuje takie same osiągi tylko że pozycja siedząca wyprostowana nie męczy tak bardzo i ma się lepszy widok. Zrobiłem tym motorem dopiero ponad 100km niestety zima i warunki nie pozwalają, ale śmiało mogę go polecić na pierwsze moto gdyż wybacza prawie wszystkie błędy początkujących motocyklistów i jazda na nim to sama frajda. Motor jednym się podoba innym nie ale to kwestie gustu. Jeżeli ktoś szuka motoru do nauki i taniego w utrzymaniu z flagowych marek polecam MT 125.<br><hr>Adam<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości