[biblioteka] Przygotowanie skutera do zimy
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Nie kupuj tego chińskiego badziewia! polecam jakiś używany włoski skuter tj.Aprilia<br><hr>wojtekKomentatorzy napisał(a):Panowie ja proszę o jedną odpowiedź, który z tych trzech skuterów dla dwóch osób (ok. 130 kg) będzie najlepszy na długie wycieczki? Chodzi o to, że chcielibyśmy z żoną pojeździć po Czeskich terenach, a tam są spore górki. Też mieszkamy w terenie górzystym plus te Czeskie kopce, to jednak wysiłek dla takiego skutera. I jeszcze chodzi mi o to, aby wygodnie się siedziało dla dwóch osób na długą wycieczkę. Skutery, które mam na uwadze to QUANTUM R, QUANTUM RS, QUANTUM 50. I które lepsze czy te T2, czy T4. Jeszcze jedna uwaga, tak żeby było chociaż 4-5 KM.
Widziałem z tych modeli różne. Odpowiedzcie mi który będzie najlepszy i nie za drogi tak do 5000 zł. Proszę o poważne odpowiedzi. Pozdrawiam.<br><hr>Marco Polo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam peugeota speedfighta 2 2002 rok 2t chlodzony ciecza. posciagalem blokady i mi idzie 90 ma okolo 8-9km. W cztery osoby ktore wazy 60-80kg idzie 65 ma najechane 19070km i pali od kopa bez remontu silnika polecam ten skuter tylko 2t chlodzony ciecza.<br><hr>szwed
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie kupuj tego chinskiego dziadostwa bo za rok kupisz drugi silnik wiem co mowie niestety juz sie o tym dowiedzialem za 5k kup lepiej cis markowego yamaha peugeot suzuki bedziesz nial starsza maszyne ale na pewno nigdy cie nie zawiedzie pozdrawiam posiadacz podkreconego peugeota trekker <br><hr>darksKomentatorzy napisał(a):Panowie ja proszę o jedną odpowiedź, który z tych trzech skuterów dla dwóch osób (ok. 130 kg) będzie najlepszy na długie wycieczki? Chodzi o to, że chcielibyśmy z żoną pojeździć po Czeskich terenach, a tam są spore górki. Też mieszkamy w terenie górzystym plus te Czeskie kopce, to jednak wysiłek dla takiego skutera. I jeszcze chodzi mi o to, aby wygodnie się siedziało dla dwóch osób na długą wycieczkę. Skutery, które mam na uwadze to QUANTUM R, QUANTUM RS, QUANTUM 50. I które lepsze czy te T2, czy T4. Jeszcze jedna uwaga, tak żeby było chociaż 4-5 KM.
Widziałem z tych modeli różne. Odpowiedzcie mi który będzie najlepszy i nie za drogi tak do 5000 zł. Proszę o poważne odpowiedzi. Pozdrawiam.<br><hr>Marco Polo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Najlepszy skuter na krótkie odcinki 2T szybciej się rozgrzewa, oraz ma większą moc, a głównie moment obrotowy. Natomiast na długie ciśnięcie zdecydowanie 4T gdzie chcemy lecieć do pracy na Full obrotach te 80-100 po tiuningu i nie robić remontu po chwili
. U mnie w domu booster, rox i ?1000
ale na miasto booster rządzi 80cc+++ flow i porting+++;) bo jak nie ma gdzie zaparkować to stawiam za drzewem jak rower i tyle, w trasy chyba nie muszę mówić czym
Syn męczy roxa
PS Jak chińczyk to tylko 4T po pełnym tiunie na 90-100cc w Tajwanie lub lepiej
w budzie z dwoma amorami tej mocnej
i minimum 90 km/h bez wymiany przekładni tylko napędy w modzie... Skuter służy do jazdy cały rok, supermoto można se odstawiać...<br><hr>Dax

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości