Docieranie i wymiana gaźnika
• Strona 1 z 1
Docieranie i wymiana gaźnika
Mam 2 pytania odnośnie mojego piaggio TPH:
1.Mam nowy aluminiowy cylinder 50ccm i nie wiem ile km go docierać, wszędzie napisane jest że 500 ale dużo ludzi mi mówi że po 300 km już będzie dotarty.
2.Skuter bardzo długo reaguje na dodanie gazu, w drodze mogę dodać gazu a on dopiero po 3 sek. zacznie wchodzić na wyższe obroty, mam wymieniony gaźnik na 14,5 (poprzedni właściciel wymienił) mechanik mówił mi żebym zmienił na starą 12 bo na tym się zalewa. Czy to prawda?
1.Mam nowy aluminiowy cylinder 50ccm i nie wiem ile km go docierać, wszędzie napisane jest że 500 ale dużo ludzi mi mówi że po 300 km już będzie dotarty.
2.Skuter bardzo długo reaguje na dodanie gazu, w drodze mogę dodać gazu a on dopiero po 3 sek. zacznie wchodzić na wyższe obroty, mam wymieniony gaźnik na 14,5 (poprzedni właściciel wymienił) mechanik mówił mi żebym zmienił na starą 12 bo na tym się zalewa. Czy to prawda?
- gudi
- Świeżak
gówno prawda
pewnie jest zle wyregulowany przez jakiegos szpeca
co do docierania ja swojego docierałem tak naprawde 100km potem juz waliłem na maxa

co do docierania ja swojego docierałem tak naprawde 100km potem juz waliłem na maxa

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Gaźnik jest dobrze wyregulowany, ten gość naprawdę sie zna, to nie jest jakiś cwaniaczek z tych "serwisów" motocyklowych, więc chyba zrobię tak jak radzi.
Ten gaźnik jest jakiś dziwny bo muszę śrubę wolnych obrotów na maxa wkręcić żeby nie zgasł, chociaż jak jest ciepły to i tak zgaśnie.
A docieram powoli, ruszam bardzo powoli, jeżdżę na małych obrotach do 20km/h i będę zwiększał co 50km o 5km/h. Tak będzie dobrze?
Ten gaźnik jest jakiś dziwny bo muszę śrubę wolnych obrotów na maxa wkręcić żeby nie zgasł, chociaż jak jest ciepły to i tak zgaśnie.
A docieram powoli, ruszam bardzo powoli, jeżdżę na małych obrotach do 20km/h i będę zwiększał co 50km o 5km/h. Tak będzie dobrze?
- gudi
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Tu nie chodzi o prędkosć tylko właśnie trzeba dobrze grzać moto przed jazdą ( po dotarciu też), jeździć nim spokojnie bez zrywów i nei piłować na wysokich obrotach...
pozdro
pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości