Potrzebna pomoc z ubiorem.
• Strona 1 z 1
Potrzebna pomoc z ubiorem.
Temat będzie długo otwarty, ponieważ dokonuję zakupów pojedynczo, zacznijmy od kasku. Niedługo zaczynam szaleć na RS125 i nigdy nie ubierałem się tak porządnie. Stwierdziłem, że wyhaczę jakieś spoko używki (kombiak, buty, rękawice), lecz kask wypadałoby kupić nowy, żeby się ułożył do mojej głowy. Wiadomo, że nie będzie on na lata, lecz chciałbym, żeby wytrzymał spokojnie na te 2-3 lata. Nie wiem kompletnie według czego się kierować, nie znam się, a w dodatku jest ich od groma. Nie mogę kupić przysłowiowego gówna, ponieważ 125 jak 125, ale te 170km/h to już coś. Po przeczytaniu Waszych postów postanowiłem się jakoś zdecydować, lecz i tak mam wielkie problemy. Rozmyślam nad Scorpion Evo 750, Shark S900 (czy tam S900C, mało ogarniam), HJC FG-17 (piszecie też coś o 16'tkach), Airoh Movement. Może coś z Shoei'a? Coś w ten przedział. Jest też ten HJC TR1 czy Shark S600, może coś takiego? Bo ja już nie wiem, czy np. jakiś Openline czy S56 czy TR1. Uważam, że te jakieś 500zł to minimum, żeby nie mieć byle czego, aczkolwiek wątpię, żebym chociaż coś za 1000zł mógł kupić. Te 500-600zł chyba by mi bardziej podpasowało, żebym mógł kupić jakiś lepszy kombiak. Raczej integral, bo podobno na dobrego szczękowca trzeba wydać min. 1000zł. To mój pierwszy porządny kask, nie mam doświadczenia, ani porównania, dlatego Was potrzebuję. Może jakąś używkę? Bardzo proszę o pomoc.
Kupię Aprilię RS125 '06+
-
Jankes *_* - Świeżak
-
Jankes *_* - Świeżak
kur...przecież masz przyklejony temat z kaskami.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
I od kilku dni pomógł mi tylko kravec. Poza tym założyłem ten temat, ponieważ po zakupie kasku mam zamiar dowiadywać się tu wielu rzeczy o innych rzeczach związanych z ubiorem. Póki co zastanawiam się mocniej nad tym TR-1, ponieważ wtedy mój budżet byłby bardziej przejrzysty, aczkolwiek jeśli istnieje coś w podobnej cenie, co może być po prostu lepsze, potrzebuję Waszej pomocy, by się o tym dowiedzieć
Może np. zamiast tego IS-16 to AGV K3/K4 (czy tam K4 EVO) lub Caberg V2R, albo HJC FS15. Jestem skołowany. Może wystarczy dołożyć troszkę pieniążków i już ma się wyższą półkę?

Kupię Aprilię RS125 '06+
-
Jankes *_* - Świeżak
K3/K4 to słabe kaski- jak dotkniesz to sam się przekonasz. FS-15 to FG-15 na naszym rynku (FS był chyba na stany). Też dobry kask, ma już skorupę z kompozytów. Jednak już niedostępny- tylko to co znajdziesz z resztek magazynowych (allegro). Caberg ma za to skorupę z termoplastiku- najsłabsze z używanych do kasków tworzywo (niestety firma coś osłabła w ostatnich latach chyba- jakoś nie przekonują mnie ich nowe modele). Resztę już Ci napisałem. Wiesz na co zwracać uwagę- popatrz. Jak nie w Łodzi to tam gdzie bliżej znajdziesz (Piotrków jak mniemam).
-
kravec - Administrator
Kask powoli zostaje wybierany.
W finale został: IS-16/17, FG-15/17 oraz Shark S600/900. Co tu wybrać?
Czy np. FG-17 bardzo odbiega od 15? Na tyle, aby warto było dołożyć te kilkaset złotych?
Co w temacie Sharka? Mam możliwość kupienia S900 za 650zł. Czy np. lepiej dołożyć do niego zamiast FG-15?
Tyle wątpliwości, proszę pomóc.
W finale został: IS-16/17, FG-15/17 oraz Shark S600/900. Co tu wybrać?
Czy np. FG-17 bardzo odbiega od 15? Na tyle, aby warto było dołożyć te kilkaset złotych?
Co w temacie Sharka? Mam możliwość kupienia S900 za 650zł. Czy np. lepiej dołożyć do niego zamiast FG-15?
Tyle wątpliwości, proszę pomóc.
Kupię Aprilię RS125 '06+
-
Jankes *_* - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe