Kilka pytań na temat Derbi Gpr...
• Strona 1 z 1
Kilka pytań na temat Derbi Gpr...
1). Jaki olej do mieszanki?
2). Po jakim przebiegu może czekać mnie remont chodzi mi o tłok pierścienie itp...
2). Po jakim przebiegu może czekać mnie remont chodzi mi o tłok pierścienie itp...
- Łu!<@$%e!<
- Świeżak
siema!!!
jeśli chodzi o olej to najlepiej dawaj taki jak sie daje do tzw. kos mechanicznych SHTIL`A, ten czerwony. dobry olej bo sie nie osadza na dnie baku i dobrze sie miesza z benzyną!!!
:) pozdro
a co do wymiany pierścieni i tłoku to zależy jak będziesz użytkował!!! jak jeździsz spokojnie to nie powinno być problemów przez długi czas
:):)
no pamietaj pamietaj... pozdrawiam kravec
jeśli chodzi o olej to najlepiej dawaj taki jak sie daje do tzw. kos mechanicznych SHTIL`A, ten czerwony. dobry olej bo sie nie osadza na dnie baku i dobrze sie miesza z benzyną!!!

a co do wymiany pierścieni i tłoku to zależy jak będziesz użytkował!!! jak jeździsz spokojnie to nie powinno być problemów przez długi czas

no pamietaj pamietaj... pozdrawiam kravec
R.A.M.O.N.E.S - We`re a Happy Family | www.ulicznik.net - najlepsze internetowe radio z muzyką punk`ową !!!
-
Majkel_007 - Świeżak
TIMoN napisał(a):na przyszlosc--- edytuj posty!
yo!!!
wielkie dzięki

R.A.M.O.N.E.S - We`re a Happy Family | www.ulicznik.net - najlepsze internetowe radio z muzyką punk`ową !!!
-
Majkel_007 - Świeżak
Niepokoi mnie taka rzecz w motorze jak a mianowicie głos silnika jak sie rozpędza to do 7, 8 tyś obrotów chodzi ładnie a pozniej jest takie dziwne rzężenie. jechalem kolegi tzrką i nawet po 10 tys silnik pracowal jak u mnie do 7 tys nie bylo tego dziwnego odglosu co prawda jego jest z 2006r i ma przebieg tylko 5 tys a moje derbi jest z 2000r i ma przebieg ok 20000 kolega mowil ze to normalne bo juz troche motor ma troche przejechane dlatego chcialem sie dowiedziec czy nie klania mi sie remoncik??
- Łu!<@$%e!<
- Świeżak
Jeśli jest zablokowany to tak będzie (a przynajmniej tak mi się wydaje), a jeśli odblokowany to grubszy problem. Ja do mieszanki leje Castrola R2 RacingBike do kos mechanicznych/wykaszarek olej ma troche inny skład niż do motocyklowych silników dwusówowych.
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM
- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

-
stecarlos - Świeżak
Odblokowany to jest napewno bo leci ponad 110... Ale doczytalem sie paru rzeczy w instrukcji tego motoru i doczytalem sie ze co jakis przebieg tam bylo podane co ile km trzeba dokrecac kilka rzeczy no i w tym miedzy innymi glowica i kolanko i jak to dokrecilem motor zaczal normalnie chodzic i ciszej....i mysle ze ta lekko poluzowana glowica byla tego przyczyna
- Łu!<@$%e!<
- Świeżak
- Łu!<@$%e!<
- Świeżak
Mam ten sam problem co ty... po przekroczeniu 7 tys obrotów zaczyna mi dziwnie chodzic jak by silnik drgań dostawał... czytałem też tą ksążeczke i głowica i wydech była dokręcona oki... Boje się że remont sie kłania... Gadałem ostatnio z mechanikiem i mówił że to luzy w silniku... Ale czy to pewne ??? A i czy jest możliwe że to przez to że coś może być nie wyregulowane dobrze ??? I motorek mi strasznie zamula teraz raz kręci do 10 tys raz do 11... I ma durzo mniej mocy niż kiedyś... Pomocy!!! Co w nim może być nie tak ???
- Arnie
- Świeżak
i mozna przy okazji sprawdzic cisnienie w cylku
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Arnie napisał(a):Mam ten sam problem co ty... po przekroczeniu 7 tys obrotów zaczyna mi dziwnie chodzic jak by silnik drgań dostawał... czytałem też tą ksążeczke i głowica i wydech była dokręcona oki... Boje się że remont sie kłania... Gadałem ostatnio z mechanikiem i mówił że to luzy w silniku... Ale czy to pewne ??? A i czy jest możliwe że to przez to że coś może być nie wyregulowane dobrze ??? I motorek mi strasznie zamula teraz raz kręci do 10 tys raz do 11... I ma durzo mniej mocy niż kiedyś... Pomocy!!! Co w nim może być nie tak ???
ale was pier.doli równo na ten koniec roku... jak stary temat jesteście jeszcze w stanie odkopać.. ?

Ostatnio edytowano 30/12/2010, 18:33 przez gruby19, łącznie edytowano 1 raz
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
a ty skąd sie urwałes ? przecież chyba po to są tematy żeby w nich pisac a nie tworzyc setki nowych z byle pytaniem .. ;/ pomysl
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Gruby ku*wa, moze bys skonczyl pisac same glupoty, co?
Ile ty jurazy byles zawieszony? bo na prawde przydalby Ci sie dozywotni ban, cuz admini chyba spia.
Arnie wiec masz do sprawdzenia kompreche i swiece podsumowujac, najlepiej sprawdz czy swieca ma odpowiednia cieplote, bo no na zlej swiecy moto moze chodzic nierowno, nie wkrecac sie na maxa itp., druga sprawa to jej kolor i odpowiedzi odstep, na ogol jest to 0,5mm, ale jak na moje to raczej kompresja nie taka, powiedz no ile przebiegu i jaki olej zalewasz do mieszanki
Ile ty jurazy byles zawieszony? bo na prawde przydalby Ci sie dozywotni ban, cuz admini chyba spia.
Arnie wiec masz do sprawdzenia kompreche i swiece podsumowujac, najlepiej sprawdz czy swieca ma odpowiednia cieplote, bo no na zlej swiecy moto moze chodzic nierowno, nie wkrecac sie na maxa itp., druga sprawa to jej kolor i odpowiedzi odstep, na ogol jest to 0,5mm, ale jak na moje to raczej kompresja nie taka, powiedz no ile przebiegu i jaki olej zalewasz do mieszanki

- magik2208
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm