Cagiva w16 regeneracja/naprawa sprzęgiełka jednokierunowego
• Strona 1 z 1
Cagiva w16 regeneracja/naprawa sprzęgiełka jednokierunowego
Jak w temacie, padło mi sprzęgiełko jednokierunkowe, temat dość znany w tych Cagivach, słyszałem, że można spasować od KTM-a LC4, tylko trzeba jakoś przetoczyć. Wie ktoś dokładnie w czym tkwi problem? Ewentualnie jakieś inne patenty na naprawienie sprzęgiełka?
- bielu000
- Świeżak
z tego co wiem to nie ma ciekawych metod a jak są to kosztuja niewiele mniej niz nowe... niestety to wada cagivy i trzeba z tym życ
ile teraz kosztuje nówka ?

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No właśnie żebym ja wiedział gdzie dorwać nówkę to by aż takiego problemu nie było ;p Z tego co się dowiedziałem to około 800zł, ale znalazłem taki jeden patent, myślę że warto wypróbować. Dla zainteresowanych - http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=222515
- bielu000
- Świeżak
ze spręzynką ? to nie patent tylko normalny serwis, pokaz mi fotke swojego sprzęgiełka - tych baryłek z jednej i z drugiej strony. spręzynke nie tylke co mozna dać nową to można dać ciasniejszą i troche to dłuzej mooooże pojeździ, ale jeszcze zalezy w jakim stanie są bieżnie,
mi tez w ktmie padło sprzęgiełko kupiłem uzywke w dobrym stanie i siadło momentalnie, potem kupiłem nówke - do mnie jakies 350 zł chyba a bieżnie wrzuciłem w tokarke i dremelkiem wygładziłem i patent póki co się spisuje juz 2 rok.
mi tez w ktmie padło sprzęgiełko kupiłem uzywke w dobrym stanie i siadło momentalnie, potem kupiłem nówke - do mnie jakies 350 zł chyba a bieżnie wrzuciłem w tokarke i dremelkiem wygładziłem i patent póki co się spisuje juz 2 rok.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Nie zrobię zdjęcia, bo jestem za granicą i wracam dopiero za 3 tygodnie. Ciekawi mnie czy takie baryłki można gdzieś dorwać/wymienić/zregenerować, jeśliby one były już zużyte. A nie orientuje się ktoś może jak to jest z tym sprzęgiełkiem od KTM-a do Cagivy? Co tam trzeba przetoczyć? Czym się różni sprzęgiełko KTM-a od Cagivy?
- bielu000
- Świeżak
baryłek nie zregenerujesz bo jak juz cos sie wytarło to nie przywrócisz nalezytego stanu. co do ktma - nie mam pojęcia
musiał bys poczytac w necie jak ktos to robił to pewnie pisał co i jak dokładnie robił. ale nie licz tutaj na konkretne odpowiedzi bo osób które miało cagivy i jeszcze robiło sprzęgiełka raczej nie za duzo znajdziesz 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości