YAMAHA FZR600R Otwor w silniku uciekajacy plyn chlodniczy
• Strona 1 z 1
YAMAHA FZR600R Otwor w silniku uciekajacy plyn chlodniczy
Witam.Jest ktos w stanie odp. mi na pytanie po co i dlaczego po prawej stronie silnika ponozej cylindra jest niewielki otworek.Ucieka mi tamtedy w czasie jazdy dosc sporo plynu chlodniczego moze powinien byc zaslepiony?
- lukasz5992
- Świeżak
Chce i powinienem wstawic foto rozmiar sie zgadza typ pliku też ale za nic nie moge dodac zdjecia.Rece opadaja...
- lukasz5992
- Świeżak
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/620 ... da07b.html zamieszczam link do zdjecia. Tak swoja droga dlaczego nie moge dodac zdjeć cigle wyskakuje błąd. Otworek zaslepiłem ale pytanie pozostaje bo nie chce cos zchrzanic w moto
- lukasz5992
- Świeżak
Uszkodzona uszczelka pod głowicą, lub głowica. Jest to otworek kanału serwisowego, który właśnie do tego służy. Podobne otworki spotkasz w pompach wody, czy głowicy od malucha...
Możliwe, że zabezpiecza on dalszy etap uszkodzenia, czyli wlanie się chłodziwa na tłok... Tutaj podczas jazdy, może spowodować nawet skrzywienie korbowodu (płyn jest "niesprężliwy")
Zaślepienie może na chwilkę pomóc, ale co się odwlecze...
Możliwe, że zabezpiecza on dalszy etap uszkodzenia, czyli wlanie się chłodziwa na tłok... Tutaj podczas jazdy, może spowodować nawet skrzywienie korbowodu (płyn jest "niesprężliwy")
Zaślepienie może na chwilkę pomóc, ale co się odwlecze...
Jak fenix z popiołów
-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
- lukasz5992
- Świeżak
Tak kombinuje sobie. W przypadku uszkodzonej uszczeli moto powinno być słabsze itp. a pod tym wzgledem wszystko jest ok
- lukasz5992
- Świeżak
Miki, w wielu moto taki jest. Ale skąd by tam się wziął płyn chłodniczy? Jest opcja że np gdzieś delikatnie cieknie po przewodach i spływa do kanału świecy, od tego należy zacząć sprawdzanie. A jeśli nie to pęknięta głowica?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Może nie w pore:) sorki dopiero teraz zauważyłem że identyczny otwór jest po przeciwnej stronie silnika ale tam suchutko.
- lukasz5992
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa