Derbi GPR 125 Odpalanie na Zimnym Silniku Pomocy
• Strona 1 z 1
Derbi GPR 125 Odpalanie na Zimnym Silniku Pomocy
Mam pytanie bo juz sam zgupiałem czy to normalne czy nie. Jak mam zimny motor i podchodzę go odpalić to przy odpalaniu musze delikatnie odkręcić manetkę gazu bo tak za cholere nie opali a jak sie juz troszke rozgrzeje to pali na dotyk bez odkręcania gazu. I nie wiem czy to normalnie czy nie Dodam ze to 2t. Co myślicie czy to jest normalne w 2t czy jednak to jakiś mankament ?
- fizol1990
- Świeżak
Yankes1 napisał(a):Mam to samo w gpr 50 z tym, że zimnego tez musze krecic dobra chwile żeby zalapal. Cieply na dotyk. Troche mnie to denerwuje bo nieraz nawet musze na pych odpalac
Kompresję sprawdź. Mi zimny RS 2T odpalił po dwóch miesiącach postoju od przysłowiowego strzała, poczekałem tylko chwilę żeby gaźnik się wypełnił, gdyż przed postojem wypaliłem w nim całe paliwo.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Kompresję sprawdź. Mi RS odpalił po dwóch miesiącach postoju przy dotknięciu rozrusznika.Yankes1 napisał(a):Mam to samo w gpr 50 z tym, że zimnego tez musze krecic dobra chwile żeby zalapal. Cieply na dotyk. Troche mnie to denerwuje bo nieraz nawet musze na pych odpalac
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości