co wybrac?:D
• Strona 1 z 1
co wybrac?:D
siema koledzy mam kilka pytań dotyczacych pare moto,odnosnie chce zakupic crossa na wakacje:D na oku mam dr 350, kx 125 albo yz 125..mozecie mi dokładniej przedstawic koszty utrzymania i opinie na ten temat:D
- motomaniakx
- Świeżak
- motomaniakx
- Świeżak
DR350 - niezniszczalna... poza głowicą. Awaria głowicy to koszta sięgające 1500zł za używaną. Na nią należy zwrócić uwagę przy zakupie. Najlepiej gdyby sprzedający dał zerknąć pod pokrywę na wałek, czy nie zjedzony. Ogólnie moto cięższe niż pozostałe, które wypisałeś, ale żywotniejsze ze względu na czterosuwowy silnik. Bardziej liniowo oddaje moc.
KX / YZ 125 - sprzęty lekkie, ale to dwusuwy. Fajnie bo moc jest i oddają ją bardzo brutalnie. Należy zwrócić uwagę na kompresje... Przy intensywnym korzystaniu wymiana tłoka może być konieczna co roku. Koszty wahają się w okolicach 350-700zł, gorzej jak przyjdzie czas na cylinder (koszty 600-1200zł), lub korbowód (koszt 150-350zł + robocizna ślusarska). Dobry temat na zawody jak się ma sponsora, który płaci za piece...
Finalnie prywatnie wolałbym 4suwa. DRke...
KX / YZ 125 - sprzęty lekkie, ale to dwusuwy. Fajnie bo moc jest i oddają ją bardzo brutalnie. Należy zwrócić uwagę na kompresje... Przy intensywnym korzystaniu wymiana tłoka może być konieczna co roku. Koszty wahają się w okolicach 350-700zł, gorzej jak przyjdzie czas na cylinder (koszty 600-1200zł), lub korbowód (koszt 150-350zł + robocizna ślusarska). Dobry temat na zawody jak się ma sponsora, który płaci za piece...
Finalnie prywatnie wolałbym 4suwa. DRke...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości