Zawor wydechowy cagiva mito 125 1999 rok
• Strona 1 z 1
Zawor wydechowy cagiva mito 125 1999 rok
Witam mam następujący problem z moja mito a właściwie to z samym zawodem wydechowym.
Kiedy podepne wtyczkÄ™ Zaworu wydechowego do instalacji motocykla to po przekreceniu kluczyka
Słychać jak zawor sie przestawiać natomiast jak włącze silnik to
Nie ma żadnej reakcjii na odkrecanie manetki.czy tak powinno być?
Kiedy podepne wtyczkÄ™ Zaworu wydechowego do instalacji motocykla to po przekreceniu kluczyka
Słychać jak zawor sie przestawiać natomiast jak włącze silnik to
Nie ma żadnej reakcjii na odkrecanie manetki.czy tak powinno być?
- norek636
- Świeżak
Tak. tak to ma wyglądać. Jeśli zawór ma prąd i jest sprawny, to słyszysz charakterystyczne przeciągnięcie linki zaworu tam i z powrotem. A więc wszystko jest w porządku. On nie ma reagować na ruch manetki, tylko na przekroczenie pewnej ilości RPM podczas jazdy. Sprawny.
- freestyle431
- Świeżak
nie "piłuj" moto na postoju, bo jednocylindrówki tego nie lubią. Mówię Ci, że ten zawór działa poprawnie, więc go zostaw, bo jak spierniczysz, to drogo zapłacisz za używkę. Słychać go podczas przekręcania kluczyka? - słychać. A więc go nie dotykaj, bo popsujesz.
- freestyle431
- Świeżak
To dlaczego kiedy go odlacze od wtyczek i ustawie na otwarty to moto wkreca sie do 14 krpm a kiedy wepne go z powrotem to kręci do 12? MJak wyregulowac gaznik i jaki poziom zwalczali na iglicy? dodam iż mam trochę pojęcia ale potrzebuje pomocy
- norek636
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości