Jaka opona do kmx 125?
• Strona 1 z 1
Jaka opona do kmx 125?
Cześć
Muszę zmienić przednią oponę w moim kawasaki kmx 125.
Mam założoną jakąś yoshimurę o wymiarach 2.75 - 21" lecz niestety jest to opona
bardziej podchodząca pod szosówki niż pod terenowe. O jej braku przyczepności w polach
zdążyłem się niestety przekonać jednak nie wiem jaką kupić.
Mogli byście polecić jakąś dobrą w teren (głównie polne drogi ale też piasek, błoto, ściółka leśna i momentami asfalt)? Mój budżet wynosi 200zł.
Muszę zmienić przednią oponę w moim kawasaki kmx 125.
Mam założoną jakąś yoshimurę o wymiarach 2.75 - 21" lecz niestety jest to opona
bardziej podchodząca pod szosówki niż pod terenowe. O jej braku przyczepności w polach
zdążyłem się niestety przekonać jednak nie wiem jaką kupić.
Mogli byście polecić jakąś dobrą w teren (głównie polne drogi ale też piasek, błoto, ściółka leśna i momentami asfalt)? Mój budżet wynosi 200zł.
-
0lzon - Świeżak
najlepsze pirelli scorpion, modeli pełno ale w tym sprzecie co bys nie kupił to bedzie ok
i jakas węzszą bym polecał

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
0lzon - Świeżak
noo wÄ…ska idealnie, i sam model genialny
jakbym miał brac nową opone to bym własnie ten model wybrał

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hehe zalezy jaki teren i do czego ma byc. są opony które sie wręcz kleją do np trawa, lekko ubite leśne sciezki itp. ale kopia sie w piachu, zalepiaja w błocie i wycierają po asfalcie w mig. sa oponki które na błocie sa ok, ale na twardym terenie sie rwą..... są typowo na piach, typowo na podjazdy
napisz gdzie mniej wiecej smigasz. od siebie polecam równiez pirelli mx extra X, swietna oponka na tył, pod zróznicowane warunki, mam 2 swoim 525 i mam przeloty asfaltem, duuuzo lasów głownie ubite lesne sciezki, ale bywaja głębokie piaszczyste odcinki, troche podjazdy, troche błotka ( przerpawy ) na zaden teren nie jest idealna, ale wszędzie daje sobie rade. też fajnie sie na zakrętach zachowuje. obok tej oponki masz tanszą oponke michelin AC-10 najbardziej chyba popularna oponka ;D tez dobra, do kmxa i tak bedzie baaardzo dobra, jest po asfalcie chyba troszke bardziej wytrzymała niz pirelka, ale troszke słabiej sie gryzie jak juz kostka jest zuzyta. mówie to w odczuciu swoim i motocykla który jednak troche tego momentu ma, i na sliskiej trawie przy połowie kostki i mniej czasami tyłek latał za bardzo

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja bym brał tą węzszą, im węzsza tym lżejsza i nie zamula tak silnika, lepiej że czasami zamieliło kołem, niż żeby wiekszosc mocy szło na obrót masą koła. w kmxie i tak potwornej mocy nie ma i taka 100tka spokojnie wystarczy. zresztą co tu duzo mówic, ten rozmiar jest dedykowany nawet do crossowych 125tek, które są mimo wszystko mocniejsze
wiec do kmxa to powiedział bym że to max rozmiaru

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam.
Podepnę się do tematu, poszukuję opony do RM125, czy poniższa opona będzie ok?
http://shop.mieloch.pl/opona-pirelli-sc ... 9889.bhtml
Zastanawiam się jeszcze nad szerokością, 100 czy 110? Czy odczuję jakąś różnicę w jeździe? Jeżdżę na torze, teren twardy.
Podepnę się do tematu, poszukuję opony do RM125, czy poniższa opona będzie ok?
http://shop.mieloch.pl/opona-pirelli-sc ... 9889.bhtml
Zastanawiam się jeszcze nad szerokością, 100 czy 110? Czy odczuję jakąś różnicę w jeździe? Jeżdżę na torze, teren twardy.
- vilgefortz
- Świeżak
będzie dobra,
szersza opona bedzie lepsza np na piasku na tor proponował bym węzszą, im lżejsza oponka do 125tki tym lepiej, a trakcja i tak bedzie podobna, extraXy i taka mają spory balon wiec bedzie dobrze
szersza opona bedzie lepsza np na piasku na tor proponował bym węzszą, im lżejsza oponka do 125tki tym lepiej, a trakcja i tak bedzie podobna, extraXy i taka mają spory balon wiec bedzie dobrze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości