Prawo na skuter od 13 lat o.O ?
• Strona 1 z 1
Prawo na skuter od 13 lat o.O ?
Witam, dużo czytałem w necie i dowiedziałem sie, że od 2013 skuterem można jeździć z prawem kategorii AM od 14 lat. Czy istnieje jakaś szansa na to, że będę to mógł zrobić od 13 lat ? Np. za zgodą rodziców, przeprowadzonym testem etc.?
Oraz tak na boczku, wiem że nie powiniem poszukać w kodeksie ale za nim to znajde to już pewnie się świat skończy - jazda skuterem odblokowanym w wieku 13 lat bez prawa ale zarejestrowanym - czym się to może skończyć jak mnie złapią ? ( będę i tak jeździł max 40-50 na godzine, nie przekraczał prędkości i nie łamał prawa ) . Mandat 500 zł dla rodziców czy jakieś większe konsekwnecje ? [ dla ciekawskich odblokuje go po to aby na lotnisku się pobawić ]
Oraz tak na boczku, wiem że nie powiniem poszukać w kodeksie ale za nim to znajde to już pewnie się świat skończy - jazda skuterem odblokowanym w wieku 13 lat bez prawa ale zarejestrowanym - czym się to może skończyć jak mnie złapią ? ( będę i tak jeździł max 40-50 na godzine, nie przekraczał prędkości i nie łamał prawa ) . Mandat 500 zł dla rodziców czy jakieś większe konsekwnecje ? [ dla ciekawskich odblokuje go po to aby na lotnisku się pobawić ]
- Nedis
- Świeżak
Re: Prawo na skuter od 13 lat o.O ?
Nedis napisał(a):jazda skuterem odblokowanym w wieku 13 lat bez prawa ale zarejestrowanym - czym się to może skończyć jak mnie złapią ? ( będę i tak jeździł max 40-50 na godzine, nie przekraczał prędkości i nie łamał prawa
Jedno zaprzecza drugiemu...skoro jeździsz bez uprawnień to łamiesz prawo.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
kurs na kat AM to 10h teorii i 10 h jazdy możesz zacząć mając 13 lat i 9 miesiecy zdawac 13 lat i 11 miesiecy wiec mysle ze kilka miesiecy cie nie zbawi i bedziesz jeżdził na legalu kaszty kursu nie są jakies oszałamiające i zwalające z nóg ze względu na mała ilość godzin nie opłaca się bo mandat to 500 dołożysz i masz za to już kurs
- piotras29
- Świeżak
- aleksgutter89
- Świeżak
• Strona 1 z 1