cross w lesie, hard enduro na torze mx?
• Strona 1 z 1
cross w lesie, hard enduro na torze mx?
siemano, od jakiegoś czasu zastanawiam się co jest bardziej opłacalne, bo nie jestem jeszcze zdecydowany co do tych obu sportów. gdzieś od kogoś słyszałem że crossami po prostu nie powinno się jeździć i korzystać tak jak z hard endura ale nie pamiętam już czemu
natomiast jeśli wjedziemy hard endurem na tor motocrossowy i oczywiście nie będziemy zbytnio przesadzać to powinno być okej. ale chyba na zawodach motocrossowych hard endurem nie można jeździć.. a w enduro crossem od kilku lat tak. jak wygląda użytkowanie endura i crossa w przeciwnych dyscyplinach? a co jeszcze z cross country?

natomiast jeśli wjedziemy hard endurem na tor motocrossowy i oczywiście nie będziemy zbytnio przesadzać to powinno być okej. ale chyba na zawodach motocrossowych hard endurem nie można jeździć.. a w enduro crossem od kilku lat tak. jak wygląda użytkowanie endura i crossa w przeciwnych dyscyplinach? a co jeszcze z cross country?
- xawaxus
- Świeżak
Full crossy są stworzone na tor motocrossowy (nic się nie stanie jak kiedyś się przejedziesz do lasu, ale na dłuższą metę to się źle nim jeździ). Hard enduro są bardzo podobne do fulla, ale mają zmienioną charakterystykę silnika (mocniejszy dół, co w lesie się przydaje), zawieszenie dobre na tor i las i oczywiście ma homologację
Na cros country to można nawet dt wyjechać
Na zawody trzeba mieć licencję i jeździć w jakimś klubie (tylko na cross country nie)

Honda Cr 125 | https://www.facebook.com/Polskietorymot ... 8453028154
- sylwek199888
- Świeżak
To nie jest takie proste
Jak jesteś w klubie to płacisz składki, regularnie uczęszczasz na treningi, a sama licencja nie jest tania. Najlepiej jakby ktoś, kto jest doświadczony ci to wytłumaczy 

Honda Cr 125 | https://www.facebook.com/Polskietorymot ... 8453028154
- sylwek199888
- Świeżak
licencja kosztuje chyba stówke
a w klubie mozna byc, raz opłacasz a nie muszą cie tam nawet widziec.
nie wystartujesz w zawodach enduro jak nie masz enduraka, jak są czasami odcinki asfaltowe to musisz miec nawet prawko, a sprzet musi byc zarejestrowany opłacony itp itd.
jak dla mnie duzo lepsze jest hard enduro czasami na torze, niz crossówka czasem w lesie ;P

nie wystartujesz w zawodach enduro jak nie masz enduraka, jak są czasami odcinki asfaltowe to musisz miec nawet prawko, a sprzet musi byc zarejestrowany opłacony itp itd.
jak dla mnie duzo lepsze jest hard enduro czasami na torze, niz crossówka czasem w lesie ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
róznie, zwykle wiecej crossówek widywałem na startach, bo to zawody zblizone bardziej do crossowych, no i wiecej osób trenujących motocross nabija sobie wytrzymałosc startami w CC. z kole enduro to cięzsze zawody, trudniejszy teren itp. w cross country raczej nie ma ciezkich podjazdów, przepraw czy sporych przeszkód że sie po kilka minut walczy jak ktoś gorzej jeździ ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości