Uniwersalne moto - do 12k
• Strona 1 z 1
Uniwersalne moto - do 12k
Hej, tak jak w temacie szukam czegoś uniwersalnego. Nie będzie to pierwsze moje moto, do tej pory miałem dr650,er5,sv650s i teraz ujeżdżam xtx660. Aktualnie brakuje mi trochę wygody i mocy poza miastem w swoim supermoto dlatego też rozglądam się za czymś nowym co spełni moje kryteria.
Wykorzystywanie moto:
55% latanie wokół komina, czyli trasy solo poza miastem
25% turystyczne wypady z pasażerką, w spokojnym tempie, ale raczej krajowe niż podbijanie afryki czy azji
20% dojazdy do szkoły\pracy czyli miasto,korki itp
Kasa: do 12k
Wymóg: 1. niska masa 2. rozsądne koszty eksploatacji
Wielkiego turystyka raczej nie potrzebuje, jestem niewysoki więc gabaryty w mieście by mi przeszkadzały, dlatego też chcę, żeby moto nie było ciężkie.
Sporty raczej też odpadają, ze względu na niewygodna pozycje - jedyne co brałem pod uwagę to f4i ale wizualnie i charakterowo - niezbyt do mnie trafia.
Myślałem o: (im niżej tym bardziej mi pasuje)
a) fazer 600 - niby uniwersalny, ale silnik średnio mi odpowiada
b) vfr 800, nawet się przymierzałem, ale dość ciężki sprzęt, poza tym spalanie\serwis wychodzi nietanio. Na plus na pewno świetny silnik.
c) z750 - niskie ceny, silnik ponoć z dołu dość niemrawy
d) gsr 600 - dobre opinie i wyniki w testach, nie wiem jak z wygodÄ… w trasie z plecaczkiem
e) sv 650n - bardzo dobrze wspominam swoją svkę, silnik V2 zdecydowanie mi odpowiadał, tyle, że tym razem celowałbym w młodą sztukę i w golasa (z ew szybką)
Czyli jak na razie patrzę w stronę lekkich turystyków i golasów(być może po zakupie będę narzekał na brak owiewek, ale cóż, zawsze mi się najbardziej ten typ podobał )
Jak macie jakieś opinie o tych motocyklach bądź jakieś nowe typy to piszcie śmiało.
I wybaczcie długi post
Wykorzystywanie moto:
55% latanie wokół komina, czyli trasy solo poza miastem
25% turystyczne wypady z pasażerką, w spokojnym tempie, ale raczej krajowe niż podbijanie afryki czy azji
20% dojazdy do szkoły\pracy czyli miasto,korki itp
Kasa: do 12k
Wymóg: 1. niska masa 2. rozsądne koszty eksploatacji
Wielkiego turystyka raczej nie potrzebuje, jestem niewysoki więc gabaryty w mieście by mi przeszkadzały, dlatego też chcę, żeby moto nie było ciężkie.
Sporty raczej też odpadają, ze względu na niewygodna pozycje - jedyne co brałem pod uwagę to f4i ale wizualnie i charakterowo - niezbyt do mnie trafia.
Myślałem o: (im niżej tym bardziej mi pasuje)
a) fazer 600 - niby uniwersalny, ale silnik średnio mi odpowiada
b) vfr 800, nawet się przymierzałem, ale dość ciężki sprzęt, poza tym spalanie\serwis wychodzi nietanio. Na plus na pewno świetny silnik.
c) z750 - niskie ceny, silnik ponoć z dołu dość niemrawy
d) gsr 600 - dobre opinie i wyniki w testach, nie wiem jak z wygodÄ… w trasie z plecaczkiem
e) sv 650n - bardzo dobrze wspominam swoją svkę, silnik V2 zdecydowanie mi odpowiadał, tyle, że tym razem celowałbym w młodą sztukę i w golasa (z ew szybką)
Czyli jak na razie patrzę w stronę lekkich turystyków i golasów(być może po zakupie będę narzekał na brak owiewek, ale cóż, zawsze mi się najbardziej ten typ podobał )
Jak macie jakieś opinie o tych motocyklach bądź jakieś nowe typy to piszcie śmiało.
I wybaczcie długi post
-
romanowy - Świeżak
z tego co widzę to największy sentyment z tego co wymieniłeś masz do SV, bierz SV w takim razie golasa i dokup szybkę na trasę. GSR ma mało miejsca dla pasażera, silnik od GSX-R. do wszystkich innych wymienionych masz jakieś ale. według mnie to pisząc posta już sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, potrzebujesz jedynie potwierdzenia, więc bierz SV650N będziesz pan zadowolony
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Masy tak nie bierz mocno pod uwagę. Czasem 30kg różnicy można inaczej w prowadzeniu odczuwać. Niżej środek cieżkosci i wrażnia moga być odmienne. Na pewno jeżdżąc supermoto, kop z niskich nie jest ci obcy. Może Hornet 900 ? Maszyna już na wtrysku. Piec z Fireblade. Ma mocne "papiery"
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości