Zobacz wÄ…tek - zakup Yamaha YZF 1000 R
NAS Analytics TAG

zakup Yamaha YZF 1000 R

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

zakup Yamaha YZF 1000 R

Postprzez Jason33 » 10/4/2014, 00:18

hej! chce kupic Yamahe YZF 1000 R z 1997r ale sprawdzajac zauwazylem ze kiedy mocniej przygazuje to jakby troszke kopci z wydechu chociaz moze to norma nie jestem pewien no i maszyna takze troche łyka olej , wycieku napewno nie ma wiec jakos olej jakos musi dostawac sie do mieszanki w nieznacznych ilosciach poniewaz nie zamula, moc jest wrecz imponujaca. jakie sa najczestsze przyczyny dostawania sie oleju do mieszanki oprócz nieszczelnych pierscieni na tloku rzecz jasna i czy warto w to jeszcze inwestowac? odp. prosze. bo do jutra musze sie zdecydowac, sorki za smieszne pytanie , jestem jeszcze laikiem w temacie ale szybko sie ucze dlatego prosze o fachowe porady doswiadczonych ekspertow. pomozci zebym sie nie nacial. z gory dzieki.
Jason33
Świeżak

Postprzez piotr_motoland » 10/4/2014, 07:27

Jaki przebieg ma ten motocykl,jaki olej własciciel lał,co było robione?gazniki-regeneracja,regulacja zaworów-płytki to sa najczęszcze bolączki tych egzemplarzy,jakies foty?
piotr_motoland
Świeżak

Postprzez tomek2102 » 10/4/2014, 11:56

Wszystko zależy od tego ile bierze tego oleju. Najczęściej przyczyną ubytku oleju są albo pierścienie albo uszczelniacze zaworowe. Ale jeśli moto pali na dotyk na zimnym i ciepłym silniku, pracuje równo na niskich obrotach i nie zostawia chmury dymu podczas zmiany obciążeń w czasie jazdy to można zaryzykować. Jak masz możliwość to podjedź motocyklem do warsztatu i zmierz ciśnienie na cylindrach, to dużo wyjaśni.
tomek2102
Świeżak

Postprzez sebasbox » 10/4/2014, 11:57

dymienie przy ostrej przegazówce może występować, ale mówię tu raczej o dymieniu na czarno a nie na niebiesko i to też niewielkim.
ZX-10R
sebasbox
Świeżak

Postprzez vardana » 10/4/2014, 20:19

Moja FZR 1000 z 96roku bierze niecałe 0.5 litra na 1000km i nie zamierzam nic z tym robić, uważam że może tak być, taki model, moto nie nowe, a ja kręce ile wlezie. I po 2000km wszystko jest ok, po prostu trzeba lać olej. Dym idzie na zimnym i na gorącym jak ruszam na pełnej na światłach, a moto nawet troszkę pluje z tłumika. Ludzie mówią że czarna chmura za mną zostaje a w okolicy śmierdzi olejem. Ale moto jeździ, a pobór nie jest tragiczny. Koleś Ci raczej szczerze nie powie ile mu to żłopie na 1000km. Więc to że wali olejem to jeszcze nie tragedia. Pytanie w jakiej cenie itp to moto :) to też troszkę mówi. No i właśnie jaki przebieg, i czy już przypadkiem raz licznik nie skoczył.
Yamaha FZR 1000
vardana
Świeżak

zakup yzf

Postprzez Jason33 » 10/4/2014, 22:14

dzieki panowie za dobre wskazówki postaram sie to wszystko ogarnac. motor jest do sprzedania za 1100 EUR MASZYNA jest z Holandii w ogole zapomnialem popatrzyc na przebieg, priorytet kiedy kupuje auto ale chyba zabardzo sie napalilem i kompletnie pominalem ten aspkt. jeszcze raz dzieki.
Ps. a co sadzicie o dolewaniu o tzw. ceramizerów, ktore ponoc zajebiscie uszczelniaja maszyne jak ma przedmuchy? wyczytalem ostatnio w necie ale ile w tym prawdy to nie wiem. pozdro.
Jason33
Świeżak

Postprzez vardana » 11/4/2014, 08:59

No to w tej cenie to normalne że silnik igła nie będzie. Ja za swoją jeszcze mniej dałem ;) Jeśli wiesz że kupujesz stare moto które ma już swoje lata i należy sie z tym liczyć to ok.

A co ceramizerów to ja się nie wypowiadam, ale w cuda bajery nie wierze :) takimi rzeczami to można sobie przeciek z układu chłodzenia łatać, ale nie przedmuchy w cylindrach :)
Yamaha FZR 1000
vardana
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê