Zobacz wątek - Wielki problem.Co wybrać.Kto pomoże
NAS Analytics TAG

Wielki problem.Co wybrać.Kto pomoże

Wywalac wszystko jak leci

Wielki problem.Co wybrać.Kto pomoże

Postprzez feli79 » 9/4/2014, 12:57

Czesc.Planuje zakup motocykla i bije sie z myslami a czytanie i sprawdzanie doprowadza mnie do szału.Mianowicie Chciałbym zakupic motocykl dobrze a niestety moim wielkim dylematem jest niezdecydowanie.Poniewaz podobaja mnie sie dwa rozne rodzaje motocykla. Moze kilka s łów o mnie i to co oczekuje i co chciałbym

- Jakie masz doświadczenie
Mam srednie.Nie jestem dlugoletnim posiadaczem motocykla.Jezdzilem i to troszke co sezon na znajomych sprzecie.

- Wiek, waga, wzrost:
35,83,173

- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?

I tutaj mam troszke pogmatwane.Poniewaz na weekend wypadzik ze znajomymi za miasto,w tygodniu nie zawsze ale zdarzy sie wyjechac na miasto załatwic cos od tak sie przejechac w sezonie moze zdarzyć sie trasa nawet do holandii.Ciezki teren odpada jak i jazda po torze.

- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?

ok max 10000 Ciuszki to osobny wydatek nie wliczam w koszt motocykla

- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.

turystyczno szosowe,sportowe ale i strasznie chopper i CRUISER sa swietne i mega piekne
:D

- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?

Wiec ze sportowych R1 szosowo turystyczny fazer ,hornet chopper Suzuki Marauder ,HONDA VF, yamaha drag star

Powiem Wam szczerze że mam juz metlik w głowie.Lubie szybka jazde dobre przyspieszenie ale kształt choperra cruisera jest boski. Połaczyć to w jakis sposób nie mam pojecia. Zaznaczyć też chciałbym ze lecac na holandie wolałbym rozwinac predkosc choc te 180 aby nie lecieć cały dzien.Coc wiem ze moja kochana nie wsiadzie na sciga hihihi
Tak jak widzicie mam mega duzy problem.Podobaja sie mi osiagi szosowego ,sciga a wyglad choppera. Co zrobilibyscie na moim mejscu :D Z góry dziekuje za wasze opinie i naprawde każda wypowiedz wezme pod uwage.[/b]
HEj
feli79
Świeżak

Postprzez leff » 9/4/2014, 13:06

najpierw sie zastanow co chcesz
potem pomysl co umiesz
nastepnie wykresl R1 z listy
potem wroc z doprecyzowanymi oczekiwaniami
Twoj podpis jest za dlugi
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez feli79 » 9/4/2014, 13:07

CRUISER wydaje mnie sie bardziej rajcujacy niz chopper :)
HEj
feli79
Świeżak

Postprzez leff » 9/4/2014, 13:10

na czyms takim nie pociagniesz 180 na trasie .......
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez feli79 » 9/4/2014, 13:12

Mysle kolego ze twoja wypowiedz jest mega pomocna ale odpowiem Tobie gdybym wiedział co chcwe nie umieściłbym zapytania , co umiem okresliłem juz a skoro nie zauwazyleś znaczy ze słabo czytałes doprecyzowane oczekiwanie hmmmm pieknie opisalem gdzie chciałbym jezdzic jakie km robic z jakimi osiagami. Mysle ze parametry dobrego szosowo turystycznego w skorupie cruisna a tak na marginesie totalnie nie wniosłes nic w swojej odpowiedzi.Pozdrawiam
HEj
feli79
Świeżak

Postprzez feli79 » 9/4/2014, 13:12

wiem ze nie pojdzie tyle
HEj
feli79
Świeżak

Postprzez leff » 9/4/2014, 13:50

po pierwsze tutaj nie pisze sie postu pod postem

po drugie cytuje

Zaznaczyć też chciałbym ze lecac na holandie wolałbym rozwinac predkosc choc te 180 aby nie lecieć cały dzien

po trzecie nie doprecyzowales co umiesz bo wg mnie nie umiesz nic

po czwarte skoro nie wiesz czego chcesz to zglos sie do firmy apple, oni podobno maja filozofie, ze klient nie wie czego chce i dopiero oni mu to uswiadomia

jesli oczekujesz miziania po glowce to zle trafiles, na razie Twoj post przypomina post nastolatki, ktora nie wie czy chce sie bzykac czy dostac piatke z matmy
leff
ZlyCzlowiek

Postprzez feli79 » 9/4/2014, 13:58

Wiesz mysle ze twoja wypowiedz jest durana jak Ty. Liczac ze ktokolwiek bil sie kiedys z myslami co wybrac czy cos szybrszego czy bardziej do lansu. Ale nic na swiecie musza sie znajdowac takie buraki ktore pozjadały wszystkie rozumy. Od 3 lat jezdzilem na motorkach i to zazwyczaj szlifierkach wiec nie pisz micy cos umiem czy nie bo h.., wielki wiesz a swoje idealne i madre wypowiedzi zostaw dla siebie bo po h... tacy ludzie na forum skoro nie potrafia logocznie podpowiedziec.Nie potrzebuje glaskania po glowie ale widze ze masz takie zapedy uwiadomie cie ze to jest z lekka zboczone a ja nie gustuje w facetach wiec sproboj sil gdzie indziej.
HEj
feli79
Świeżak

Postprzez feli79 » 9/4/2014, 14:00

A skoro tak wyglada tu forum to sorry ale pomocy nie ma tu żadnej ,a nowe osoby traktujecie beszczelnie.
HEj
feli79
Świeżak

Postprzez leff » 9/4/2014, 14:00

wow, zarobiles trzy warny, bana na 3 dni i klode na temacie
leff
ZlyCzlowiek

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê