Zobacz wÄ…tek - suzuki gsx600f problem
NAS Analytics TAG

suzuki gsx600f problem

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

suzuki gsx600f problem

Postprzez artur 35 » 8/4/2014, 19:54

witam po stronie zebatki ulamal sie bolec wysprzeglajacy i siedzi w srodku w otwoze czy ma ktos jakis sposob aby go wyciagnac pozdrawiam
artur 35
Świeżak

Postprzez vardana » 12/4/2014, 09:26

Kolego,
na tak napisanego posta nie da się dać żadnej odpowiedzi, po pierwsze nie wiadomo do końca o co Ci chodzi, po drugie rzecz którą masz do zrobienia wymaga po prostu warsztatu i umiejętności, a nie dobrej rady. Dobra rada może być taka: zanieś to do ślusarza. Wykręcanie ułamanych śrub/bolców, wymaga po prostu wprawy i doświadczenia, kombinowania w każdym przypadku kilkoma różnymi metodami (rozwiercanie, rozwiercanie wiertłem lewym, wyciąganie na gorąco, zalewanie środkami antykorozyjnymi, odpalanie-odspawywanie, można można coś lekko nawiercić z drugiej strony i wytłuc punktakiem, wyciąganiem bezwładnościowym? A czasem trzeba być artystą z dobrym przecinakiem, pęsetą itp.) I mam nadzieje że to co napisałem mówi Ci równie mało jak to co sam napisałeś :)

Pozdro.
Yamaha FZR 1000
vardana
Świeżak

Postprzez miki1406 » 12/4/2014, 09:55

weź coś o podobnej średnicy, postaw pół kropelki superglue, delikatnie dotknij, odczekaj 10sekund i próbuj wyciągnąć.
nie wiem z czego to jest, ale potłucz stary głośnik, wyciągnij magnes i typ próbuj...

Ostatecznie sprzęgło do zwalenia
Jak fenix z popiołów :)
miki1406
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 8 gości

na górê