Benzer Aston 50 brak iskry ;(
• Strona 1 z 1
Benzer Aston 50 brak iskry ;(
Witam,
Posiadam benzer aston 50 i mam duzy problem.
Benzer stracil iskre, ale najpierw tracil obroty tzn. obroty mu skakaly od 3k do 6k i gasl, myslalem, ze to swieca, ale nie, pozniej zobaczylem, ze jest przypalony zolty kabelek, ktory odchodzi od jakiegos rozdzielacza. Na drugi dzien odpalil normalnie i jezdzilem ok. tygodnia bez problemu, dzis jednak jadac benzer mi gasl, ale po przekreceniu stacyjki jechal bez zarzutu. Gdy go wylaczylem to nie odpalal juz na rozrusznik tylko na starter. Nie mial iskry przy kreceniu rozrusznikiem (ako pelne), a starterem mial iskre i znowu mial niskie obroty, ktore skakaly, przy czym bylo slychac dziwne strzelanie z tlumika. Teraz nie ma wgl. iskry, nie wiem co jest przyczyna, czy to przebicie, albo modul. Nie znam sie na elektronice, takze prosze o pomoc. A czy zawory musza pykac?
Posiadam benzer aston 50 i mam duzy problem.
Benzer stracil iskre, ale najpierw tracil obroty tzn. obroty mu skakaly od 3k do 6k i gasl, myslalem, ze to swieca, ale nie, pozniej zobaczylem, ze jest przypalony zolty kabelek, ktory odchodzi od jakiegos rozdzielacza. Na drugi dzien odpalil normalnie i jezdzilem ok. tygodnia bez problemu, dzis jednak jadac benzer mi gasl, ale po przekreceniu stacyjki jechal bez zarzutu. Gdy go wylaczylem to nie odpalal juz na rozrusznik tylko na starter. Nie mial iskry przy kreceniu rozrusznikiem (ako pelne), a starterem mial iskre i znowu mial niskie obroty, ktore skakaly, przy czym bylo slychac dziwne strzelanie z tlumika. Teraz nie ma wgl. iskry, nie wiem co jest przyczyna, czy to przebicie, albo modul. Nie znam sie na elektronice, takze prosze o pomoc. A czy zawory musza pykac?

Motocyklista osoba zajebista! LwG
- piotr15223
- Świeżak
juz naprawiony, cewka glowna, byla przyczyna, mozna to jakos przerobic?
- piotr15223
- Świeżak
- piotr15223
- Świeżak
- piotr15223
- Świeżak
hehe, ja mam jeszcze ducati monster 698 ccm, ale tym dojezdzam na pociag, bo ducati boje sie przy dworcu zostawiac
dlatego chcialbym zeby troche mocniejszy byl, a nielegalnosc to tam mam gdzies ツ mam prawo jazdy kat. A wiec mi to lotto xD

- piotr15223
- Świeżak
To jak masz kat. A to kup sobie 125cc na dojeżdżanie, bo nie opłaca się przerabiać motoroweru na motocykl. Jak masz nielegalność gdzieś to poszukaj na innych forach.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości