Gdzie kupić głowicę do Kawasaki kx 80
• Strona 1 z 1
Gdzie kupić głowicę do Kawasaki kx 80
Cześć. Ostatnio kupiłem kx 80 1994. Niestety kawa była zrobiona typowo na sprzedaż. Naprawiłem już cylinder w którym była dziura i teraz muszę kupić nową głowicę i tłok. Ponieważ dopiero zaczynam przygodę z full cross nie orientuję się jakie firmy są dobre. Szukałem tłoka i znalazłem coś takiego http://www.24mx.pl/tlok-prox/kawasaki-kx80-1994 . Powiedzcie mi czy ten tłok jest dobry i czy nie przepłacę. Jeszcze jedno. Nigdzie nie mogę znaleźć nowej głowicy. Jest w serwisie ale tam kosztuje 430zł , a słyszałem że na necie znajdę taniej. Tylko że właśnie nie mogę jej znaleźć podeślecie linka ze stroną gdzie są takie głowice?
- _KawA_
- Świeżak
na 24mx jest strasznie drogo... prox robi do 2T niezłe tłoki wiec mozna brac ale pewnie znajdziesz ze stówke taniej gdzies.
szukaj na necie w uzywanych allegro.pl tablica.pl nowej taniej niz w serwisie nie kupisz. bo nie ma zamienników. chyba że jakies tuningowe ale one są drozsze od zamienników.
szukaj na necie w uzywanych allegro.pl tablica.pl nowej taniej niz w serwisie nie kupisz. bo nie ma zamienników. chyba że jakies tuningowe ale one są drozsze od zamienników.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A co powiesz o tym tłoku czy też jest dobrej firmy i wgl http://allegro.pl/wossner-tlok-48-45-mm ... 24917.html . A mówisz żeby głowicę kupić w serwisie i że te 430zł to jest rozsądna cena?
- _KawA_
- Świeżak
wossner, prox, vertex, wiseco, to wszystko wysokiej klasy tłoki i smiało mozna brać
co do głowicy rozsądna i nie ;P jak za kawałek aluminium to cena kosmiczna, ale z drugiej strony jak za oryginalna czesc którą sie nie wymienia zbyt często to szczerze mówiąc nie zbyt duzo, myslałem że była by droższa
co do głowicy rozsądna i nie ;P jak za kawałek aluminium to cena kosmiczna, ale z drugiej strony jak za oryginalna czesc którą sie nie wymienia zbyt często to szczerze mówiąc nie zbyt duzo, myslałem że była by droższa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wossner też nie jest zły
A co Ci się z tą głowicą stało, że chcesz kupić nową ? I żebyś kupił tłok z dobrym wymiarem 

Honda Cr 125 | https://www.facebook.com/Polskietorymot ... 8453028154
- sylwek199888
- Świeżak
Już po sprawie okazało się że mój motor nie jest o poj. 80 jak pisze na cylindrze tylko 100.
Cross jest składakiem z USA i brano nim udział w zawodach. Jego właściciel oszukiwał bo jest to kawasaki kx 100 a brał udział w zawodach 80. Tera aby tylko naprawić i sprzedać. Głowica seryjna 800zł tłok bardzo duży bo 52mm około 300zł i jeszcze trzeba zabulić za planowanie cylindra w bardzo dobrym serwisie wiec myślę że jeszcze coś około 400zł.
Cross jest składakiem z USA i brano nim udział w zawodach. Jego właściciel oszukiwał bo jest to kawasaki kx 100 a brał udział w zawodach 80. Tera aby tylko naprawić i sprzedać. Głowica seryjna 800zł tłok bardzo duży bo 52mm około 300zł i jeszcze trzeba zabulić za planowanie cylindra w bardzo dobrym serwisie wiec myślę że jeszcze coś około 400zł.
- _KawA_
- Świeżak
A powiesz czemu chcesz wymienić głowicę, pękła czy coś ?(ciekawy jestem
)

Honda Cr 125 | https://www.facebook.com/Polskietorymot ... 8453028154
- sylwek199888
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości