Zobacz wątek - Warszawa okolice zlikwidowanie rdzy na ramie Suzuki GS 500
NAS Analytics TAG

Warszawa okolice zlikwidowanie rdzy na ramie Suzuki GS 500

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Warszawa okolice zlikwidowanie rdzy na ramie Suzuki GS 500

Postprzez maniak69 » 1/4/2014, 21:12

Witam.
Szukam kogoś doświadczonego z Warszawy lub okolic kto w dobrej cenie zlikwiduje rdzę na ramie i oczywiście ją pomaluje chodzi o Suzuki GS 500
Pozdro
lewa w górę ;)
maniak69
Świeżak

Postprzez Vergon » 1/4/2014, 22:02

A co zdecydowałeś się na tamtego GSa?
Tylko rozebranie ramy do gołego, piaskowanie i malowanie proszkowe wchodzi w grę.
Pamiętaj też, że możesz mieć spory problem ze sprzedaniem moto z malowaną ramą, ja bym takiego nie kupił jak pewnie większość ludzi.
Nie wiem jak chcesz to rozwiązać, ale malowanie miejscowe tam gdzie była rdza, to już w ogóle druciarstwo i nawet nie będę mówił co bym myślał o takiej ofercie sprzedaży ;)
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Landryss25 » 2/4/2014, 08:04

Odpryski lakieru w starszych GSach to norma. Vergon nie popadajmy w skrajności. Jak zrobi pełną dokumentację fotograficzną z rozbierania, piaskowania i malowania to nie będzie problemu. Przecież numerów nie będzie przebijał :D

Wiem że zawsze znajdzie się ktoś kto będzie doszukiwał się w tym przekrętu ale poważny człowiek podejdzie normalnie do tematu :)
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Vergon » 2/4/2014, 12:24

Dokumentacja fakt to dobry pomysł, ale w zasadzie o niczym nie świadczy, jak ktoś będzie chciał to pospawa ramę i tak udokumentuje, że uwierzysz w malowanie z powodu rdzy.

To nie jest doszukiwanie się przekrętów tylko zdrowa ostrożność niestety niezbędna w tym kraju.
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 2/4/2014, 21:23

Rdza na ramie w GSie to norma więc malowana rama raczej nie będzie wzbudzała podejrzeń. Zawsze możesz zrobić zdjęcia z remontu zawierające daty i tym się posiłkować w czasie sprzedawania (ja miałem foty z remontu i malowania 929 ale nie były potrzebne) z drugiej strony w ogóle warto to malować? pewnie moto pójdzie w ludzi za rok i zapomnisz o problemie...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez vardana » 5/4/2014, 21:50

Mam śrutownice przemysłową - piaskuje drobnoziarnistym korundem do białego żelaza przygotowując podłoże najlepiej jak to mozliwe.
Łomianki - 20 minut z centrum w stronę Gdańska. Ale mogę pomóc tylko na tym jednym etapie bo rozbiórki moto i profesjonalnego malowania się nie podejmę.
Yamaha FZR 1000
vardana
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa