Ładowanie akumulatora prostownikiem samochodowym
• Strona 1 z 1
Ładowanie akumulatora prostownikiem samochodowym
Witam drogich kolegów,
Problem mam takowy, iż po zimie niestety rozładował mi się akumulator. Dysponuję tylko starym prostownikiem samochodowym, który w ustawieniach ma najmniejszą pojemność 20 Ah. Mój akumulator z kolei ma 11 Ah.
Czy stanie się coś złego, jeśli naładuje mój akumulator większym prądem ładowania niż się zaleca?
Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam
Problem mam takowy, iż po zimie niestety rozładował mi się akumulator. Dysponuję tylko starym prostownikiem samochodowym, który w ustawieniach ma najmniejszą pojemność 20 Ah. Mój akumulator z kolei ma 11 Ah.
Czy stanie się coś złego, jeśli naładuje mój akumulator większym prądem ładowania niż się zaleca?
Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam
- paddy
- Świeżak
za duzy prąd ładowania..... podładujesz ale aku moze szlag trafic... nie jeden aku juz tak załatwiłem. i szczerze wole nic nie robic tylko pojeździc i niech sie naładuje sam, niz ładowac duzym prostownikiem, kup sobie ładowarke, teraz takie kosztują z 40 zł i masz na całe zycie do kazdego rodzaju aku
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
ja tam ładuję prostownikiem samochodowym z chyba 1985roku, ładowałem nim już akumulatory w 6 motocyklach, dwa akumulatory 12V w kosiarkach do trawy (nie pamiętam jakie ilości Ah są do wyboru na prostowniku ale ma skalę od 2 do 5 A) i z żadnym nigdy nic się nie działo...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa