pierwszy motorower dla 14 latka prawo jazdy kat.am
• Strona 1 z 1
pierwszy motorower dla 14 latka prawo jazdy kat.am
witam zamierzam w wakacje zakupic swoj pierwszy motorower 14 lat wzrost 169cm
fundusz to do 3000 zl
zastanawialem sie nad zakupem bartona fightera ale czekam na inne propozycje
fundusz to do 3000 zl
zastanawialem sie nad zakupem bartona fightera ale czekam na inne propozycje
Ostatnio edytowano 31/3/2014, 15:21 przez krzy222, Å‚Ä…cznie edytowano 2 razy
- krzy222
- Świeżak
-
malomi - Bywalec
- jaroaro
- Bywalec
- bily47
- Świeżak
Kilka słów ode mnie: Nie bierz chinola. Mam, nawet Bartona Fightera, i żałuję, że go kupiłem. Za tyle kasy mogłem mieć markową biegówkę w AM6. W serii pali około 3,5-4l, nie sypie się, jakość wykonania na bardzo wysokim poziomie i wgl. same plusy. Wziąłem chinola "bo nowy" i powiem tylko tyle: Lepiej markowa używka niż nówka Chińczyk za taką kasę. Jak już miałbyś celować w używane, markowe to pewnie zapytasz: Jakie? A no obojętnie jakie, co Ci się podoba. Wszystko będzie tak na prawdę bardzo dobrym wyborem. Byle nie kupić zajeżdżonego padła. Jak się nie znasz to weź znajomego mechanika/motocyklistę albo zobacz kilka motorowerów w Twojej okolicy, porównaj który jest dla Ciebie najlepszy, który "na oko żółtodzioba" będzie w dobrym stanie i do pobliskiego warsztatu z nim na "przegląd". Chyba każdy warsztat motocykli (bo motorowerowe to najczęściej też w chińskich wynalazkach grzebią, a przegląd to popatrzeć na niego i jak nic się nie sypie to można jeździć) Ci go obejrzy, sprawdzi kompresję i wtedy jak się okaże, że wszystko w porządku to bierzesz i tyle. Jak się okaże, że coś jest do naprawy to próbujesz się ewentualnie dogadać co do ceny (przykładowo cena: 3000zł, jakaś część 200zł + 60zł robocizna to ubijasz o te 260zł) i kupujesz. Przeczytaj sobie to zanim coś obejrzysz: http://www.scigacz.pl/Zakup,motocykla,u ... ,8710.html I będziesz miał pojęcie na co patrzeć. Powodzenia
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości