Zobacz wątek - w jakiej cenie ??
NAS Analytics TAG

w jakiej cenie ??

Dla fanów czterokołowców
_________

w jakiej cenie ??

Postprzez Bednara » 7/7/2007, 23:19

siema mam 16 lat i chcialbym sie dowiedziec ile kosztuje dobry quad do 50cc bo chce go na karte motorowerowa (jeszcze musze na nia zdac ale to nei powinno stanowic takeigo problemu) ?? czy daloby rade zmiescic sie w 4 tys.??
Bednara
Świeżak

Postprzez stecarlos » 8/7/2007, 06:32

Quad 50ccm jest zasłaby do czego kolwiek, pomyśl nad zrobieniem B1 a będziesz mógł przebierać http://www.motor-land.com.pl/files/oferta_kymco.html
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM
- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.
Obrazek
stecarlos
Świeżak

Postprzez Bednara » 8/7/2007, 09:07

a w jakiej cenie jest to B1 ?? i na jakich maszynach bede mogl jezdzic (do jakich ccm bede mogl jezdzic) bo jak drogie jest to nie wiem czy nie lepiej poczekac 2 lata i zrobic juz na motor normalne
Bednara
Świeżak

Postprzez kravec » 8/7/2007, 11:39

bedziesz mogl jezdzic na kazdym quadzie z homologacja na b1....
kravec
Administrator

Postprzez stecarlos » 8/7/2007, 13:37

kategoria B1 - trójkołowym lub czterokołowym pojazdem samochodowym o masie własnej nie przekraczającej 550 kg - czyli praktycznie wszystkie quady z homologacją na samochód. Dobra - poprawka, znalazłem
szkołe która za B1 woła 1800pln i nie masz żadnych ułatwień na B więc się to nie opłaca, może gdzieś w mniejszym mieście będzie taniej (ta szkoła jest w Krakowie). Uczysz się jezdzić na smarcie.
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM
- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.
Obrazek
stecarlos
Świeżak

Postprzez kravec » 8/7/2007, 19:53

z tym ze podobno takich szkol jest bardzo malo...
kravec
Administrator

Postprzez Bednara » 8/7/2007, 22:46

e to lepiej poczekac tzn. ja chcialem posmigac z 2 latka takim quadem a pozniej sie na moto przerzucic ale w takim razie cos inengo sie wykombinuje
Bednara
Świeżak

Postprzez BadYunior » 12/7/2007, 11:35

Niestety, z dobrych marek nikt nie homologuje u nas quadów 50ccm. To się poprostu nie opłaca. Quady o tak małej pojemności służą zazwyczaj jako zabawki dla dzieci i/lub pierwsze pojazdy do ich nauki jazdy, również sportowej. Na czymś takim, nikt przy zdrowych zmysłach nie puści Cię na ulicę, chociaż na taki pojazd możnaby zrobić homologację we własnym zakresie. tu odsyłam do szczegółowych warunków jakie muszą spełnić pojazdy kategorii L7e na ulicach. Na rynku możesz dopiero znaleźć w miarę dobre pojazdy o pojemnościach ok. 150ccm posiadające homologację i odpowiednie oprzyrządowanie na quadzie. Ale aby poruszać się tym po ulicach zgodnie z prawem musisz powiedać prawo jazdy kategorii B lub B1, ponieważ quad jest zarejestrowany jako "pojazd samochodowy inny, w kategorii wyżej wspomnianej L7e". Oczywiście należy też pamiętać o bezpieczeństwie swoim na drodzie tzn. że taki quad jest wysoce niestabilny już przy prędkościach ok. 50-60km/h i o wypadek na nim jest bardzo łatwo. Dlatego dla własnego bezpieczeństwa wymiana opon (czasem całych kół) to podstawa.
BadYunior
Świeżak

Powrót do Quady