Zobacz wątek - moto na fakture z francji ==> kto ma zapłacic podatek
NAS Analytics TAG

moto na fakture z francji ==> kto ma zapłacic podatek

Przepisy, prawo
_________

moto na fakture z francji ==> kto ma zapłacic podatek

Postprzez grzegorzmarek » 14/3/2014, 07:29

hey wszystkim

jestem nowym posiadaczem motocykla i zabieram sie za rejestracji i zaczynaja wychodzic rozne niepokojace rzeczy :-(

moto kupion od handlrza jednak fakture otrzymałem po tyg od frnacuskiego komisu czyli kupione we frnacji od firmy =>szrotu

faktura zawiera cene tylko NETTO

PYTANIE- czy bede musiał zapłacic od niej podatek vat w skarbowce przy załatwianiu formularz vat 25 ? (JESTEM OSOBA PRYWATNĄ)

bo jezeli tak to czy nie prosciej jest jak spisze umowe z osoba znajduja ca sie na dowodzie reje

PYTANIE czy zarejestruje moto jezeli posiadam dowod rejestracyjny z tłumaczeniem
jezeli jest na nim odrecznie napisane ''vendo +data'' czyli ze sprzedano ale jest tez adnotacja z ubezpieczalni ze moto po wypadku i koszty naprawy przewyzszaja naprawe PROCEDURA V.E.I.

DAJCIE ZNAC CO O TYMMYSLICIE
pozdrawiam
grzegorzmarek
Świeżak

Postprzez gumis » 14/3/2014, 07:33

To kupiłeś motocykl w ciemno i teraz okazuje się, że to szrot? To nie wiedziałeś co kupujesz?
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez jasnoksieznik » 15/3/2014, 01:44

Nie znam sie na szczegolach prawa podatkowego we FR, ale osobie prywatnej nie mozna sprzedac nic bez VATu.

Kto jest strona kupujaca na fakturze (jesli to w ogole jest faktura)?
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
jasnoksieznik
Stały bywalec

Postprzez Barmanix » 15/3/2014, 18:22

na pytanie czy zarejestrujesz moto i jakie domuenty są Ci potrzebne uzyskasz odpowiedź i to jeszcze w tym roku dzwoniąc do wydziału komunikacji, tam Ci wszystko powiedzą, polecam wizytę osobistą, bo przez telefon czasem różne tematy wychodzą, sam właśnie przedzieram się przez rejestrację moto z Włoch i wizytu w wydziale komuniakcji rozjasniła wszystkie nie jasności.

EDIT:
Adnotacja adnotacją, ale pytanie moje apropo moto, w jakim stanie jest teraz czy przejdzie badanie techniczne, bo to jest jeden z punktów które są wymagane przy rejestracji.

Pzdr.
Idiota nie powinien nawet próbować używać sarkazmu bądź ironii gdyż są to cechy ludzi inteligentnych.

BiaÅ‚a Kawa Z¾L

A, B, B+E, C, C+E.
Barmanix
Świeżak

Postprzez grzegorzmarek » 16/3/2014, 11:30

hey

faktura jest - jest to tak zwana faktura vat-marza i mozna ja wysawic na osobe prywatna i jast to normalna faktura :-)

US widział juz owa fakture i nie ma problemu wystawi vat 25 :-)

moto jezdzi :D ma i sie dobrze :D ==> przeglad juz zrobiony :-) nastepny za 2 lata :-)

wiec pytam dalej
PYTANIE czy zarejestruje moto jezeli posiadam dowod rejestracyjny z tłumaczeniem
jezeli jest na nim odrecznie napisane ''vendo +data'' czyli ze sprzedano ale jest tez adnotacja z ubezpieczalni ze moto po wypadku i koszty naprawy przewyzszaja naprawe PROCEDURA V.E.I.

i czy przy rejesteracji wydział komunikacji nie bedzie wymagał umowy miedzy włascicielem a komisem
DOWOD jest na osobe prywatna
FAKTURA ZAKUPU jest z komisu i miedzy mnÄ…

pozdrawiam
grzegorzmarek
Świeżak

Postprzez jasnoksieznik » 16/3/2014, 13:11

Panstwo nie ma prawa wymagac od ciebie historii pojazdu - jesli masz papier, ktory poswiadcza, ze ktos ci to sprzedal, to wystarczy.
Z reszta, dlaczego sie po prostu nie spytasz w urzedzie? Skad my mamy to wiedziec, jak nawet papierow nie widzielismy?
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
jasnoksieznik
Stały bywalec

Postprzez grzegorzmarek » 16/3/2014, 14:42

hey jak mam wszystko to pojde i załatwie ale jak mi brakuje jakiegos papieru to bede przyjamniej wiedział jaki papier extra kombinować.

jak pojde do urzedu to bedzie po wszystkim jak mi brakuje dodatkowych umow to ich poszukam a jak nei znajde to zrobie umowe z gosciem z dowodu i po sprawie, ale ciezko bedzie dostarczy umowe jak pokaze w wydziale fakture, dlatego pytam :-)

PROCEDURA V.E.I. czy ktos sie z tym spotkał

pozdrawiam
grzegorzmarek
Świeżak

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê