Rozebranie silnika skutera
• Strona 1 z 1
Rozebranie silnika skutera
Witam. Borykam sie z problemem wymiany łożysk na wale w skuterze hondy.
pozdejmowałem juz wszytsko wyjąłem koło i boczne nasady.
Po prawej stronie znajduje się magneto, z tym nie problem, lecz problemem jest dla mnie zdjecie koła zębatego znajdującego się po lewej stronie.
Zwróccie uwage ze nie mówie tutaj o naciągaczu paska napędowego tylko zębatką znajdującą sie za naciągaczem tóż przy sciance wewnętrznej silnika-
wie ktoś jak to nalezy zdejmowac? czym, w jaki sposób ?
pozdejmowałem juz wszytsko wyjąłem koło i boczne nasady.
Po prawej stronie znajduje się magneto, z tym nie problem, lecz problemem jest dla mnie zdjecie koła zębatego znajdującego się po lewej stronie.
Zwróccie uwage ze nie mówie tutaj o naciągaczu paska napędowego tylko zębatką znajdującą sie za naciągaczem tóż przy sciance wewnętrznej silnika-
wie ktoś jak to nalezy zdejmowac? czym, w jaki sposób ?
- MECHA-MOT
- Świeżak
-
fingerboy277 - Świeżak
Wariator jest umieszczony na ośce walu korbowego, tym tez warioator jest przykręcony. To odkreciłem (wariator) jet na nakrętke 14' i za wariatorem jest to koło zębate... Hmmm o to koło zahaczają ząbki rozrusznika. Nie wiem jak to koło zdjac bo na tym nie ma zadnej nakretki itd. wygląda to jak było by to na stałe...
- MECHA-MOT
- Świeżak
Odkręciłeś nakrętkę i ściągnąłeś wiatrak, następne jest koło zębate które jest napędzane rozrusznikiem przez bendiks. Na wale są ząbki, i w tym kole zębaty też są ząbki, więc można je ściągnąć, tylko trzeba się nasiłować trochę bo mogło się zgrzać nieco. A wogóle to co chcesz zrobić ? Wymienić pasek, rolki, wario ??
-
fingerboy277 - Świeżak
Nie nie... tutaj jest inaczej. Najpierw jest oczywiscie nakrętka na wiatrak.--> wiatrak,wariator i dopiero jest koło zębate o ma dole z tym bendix. Problem w tym ze tam nie ma zadnego frezu. Wygląda to jakby było to jakos zespolone dziwnie....
- MECHA-MOT
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości